Burton snowboard cipőszemle srácoknak

Ha már ilyen szépen körbejártuk a Store13 és a Pearl, illetve a Burton 2012-es női kínálatát, akkor nem maradhatnak ki a Burton férfi snowboard bakancsok sem a szemle alól. A freestyle harcos Rampant, a high-enden tanyázó Ion és a régi motoros Moto a tovább után!

2012-es Burton bakancsok: Moto, Rampant és Ion

2012-es Burton bakancsok: Moto, Rampant és Ion

Kezdjük a sort a hagyományos fűzős Rampant-al, amiről elsősorban azt kell tudni, hogy a Burton valaha létezett legkönnyebb bakancsa. Ez a 4-es keménységű, all terrain freestyle bakancs Keegan Valaika szerint olyan, mintha deszkás cipő lenne rajtad. Nagy lábúaknak ideális, mivel a Burton Shrinkage (Csökkentett Lábnyom) rendszere van benne – egy picit felfele ível a bakancs talpa – ezért a mérete mondjuk hiába 43-as, csak 42-es felületen ér le. Ha éppen a határon vagy, hogy széles lapot vegyél, akkor ez jól jöhet. A bakancs felső részén vízszintesen helyezkednek el a „Jumper Cable”-k (ugró kábel), ezek nagyon rásegítenek, hogy a bakancs rugalmas legyen, könnyű legyen vele olliezni, elejét-végét felkapni. Ugyanezeket teszik a felső kategóriás lapokba is, hogy minél rugalmasabbak legyenek.

A Plush Cuff bélés különlegességei a vízszintes és függőleges rugalmas neoprén zónák, ezek biztosítják a pontos illeszkedést, a puha szőr belső pedig a kényelmet. Ha a bakancs alján kezdünk el körülnézni, akkor DynoLite talpat találunk, ami az egyik oka annak, hogy a Rampant ilyen pehelysúlyú, ez a talp már önmagában 20%-al könnyített. Az ütődéscsillapításért a talpon kívül a B3 Gel  zselés megoldás felel, tökéletesen műkődnek a nagyobb és az ismétlődő csapódások mellett is.
A Rampantból egy elég erős színkombináció, a marine/lime beszerezhető itthon is!

Burton Rampant marine/lime

Burton Rampant marine/lime

A Burton Ion gyakorlatilag már legenda és olyan team riderek választása volt, mint Danny Davis, Charles Reid, and Kim Rune Hansen. 8-as flex indexe, és különleges, egy részből álló kialakítása fogja a sebesség megszállottak kedvencévé tenni (már akinek még nem az). A black/green (fekete/zöld) verzió szokatlanul finom, szintetikus felsőrésszel készült, érdemes kézbe venni! Ez a bakancs annyi mindent tud, hogy napokig lehetne beszélni róla…

Speed Zone rendszerű a fűzés, alap, hogy az alsó és a felső zónát külön lehet megszorítani. A Rampant-hoz hasonlóan Shrinkage rendszerrel kedvez a nagylábúaknak, és ami még kifejezetten szimpatikus benne, hogy Total Comfort bakancs, azaz keménysége ellenére betörve veszed ki a dobozból, nem neked kell „szenvedni” vele. Használat közben pedig nyilván még jobban bepuhul. A bélés DRYRIDE Hyperwick technológiával készült (a DRYRIDE az aláöltözőkből lehet ismerős), egyirányú ajtóként funkciónál, kifele párologtatja a nedvességet a lábujjaknál, míg befele nem jut semmi víz.

A tökéletes tartásért és deszka-kontrollért több fontos elem is felel az Ion-ban, nézzük ezeket. Itt van elsőként az AutoCANT Cardinal bélés, ami egy dupla sűrűségű EVA réteget jelent, ettől a lábad pozíciója természetesebb, lazább, nem fárad annyira és simábban tudsz csúszni. Az InfiniFIT igazi újdonság, lényege, hogy az amúgy is top kategóriás Imprint 4-es linerhez egy párnázott EVA réteget adtak, ettől tartósabb és kényelmesebb a talpbetét, nem lehet kitaposni, akkora marad és olyan kényelmes, ahogy megvetted. A talpa EST Optimized Sole, ez egy könnyített, csökkentett szögű talp, ami a súlypontodat egy kicsit lejjebb helyezi, ami jobb kontrolt tesz lehetővé a lapon; a B3 Gel zselés párnázás pedig már csak pont az i-re.
Még egy hasznos helyen tettek zselés párnákat a bakancsba, a kötés felső pántjánál, hogy ha be van szorítva, akkor se nyomja a lábfejedet.

Burton Ion black/green - és a híres a betét

Burton Ion black/green – és a híres betét

A Moto a fiúk régi pajtása itt a boxon, tavaly kapott is egy hosszabb bemutatást. A 2011-es újdonságok után 2012-ben nem követtek el rajta semmit, viszont két nagyon erős színben kapható – army green/orange és blue/green– ezeket nem tudtuk kihagyni a szemléből!

A 2 új Moto szín

A 2 új Moto szín

A Burton bakancsokat megveheted a Store13-ben (XI.kerület, Karolina út 17/b) a Store13 webshopon vagy a Burton partnereknél. Érdemes nekiindulás előtt érdeklődni a kiválasztott üzletben, hogy biztosan van-e az a szín és méret, amit kinéztél.

Köszönjük Bodoki Rolinak a szakértő segítséget!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×