Store13 téli Store Check

A Normafa gleccser mellett van a budapesti snowboardos életnek egy jeles pontja a Karolina úton, ez pedig a Store13. Mikor befejeztem ezt a cikket sosem éreztem igazabbnak azt a szófordulatot, hogy „ízelítő a kínálatból”. Bár a sneakerbox történetének leghosszabb és legtöbb képet tartalmazó storecheck cikkét olvassátok, mégis csak a töredékét sikerült megmutatni annak a bő választéknak, ami az üzletben vár benneteket! Remélem sikerül majd kedvet csinálnunk ahhoz, hogy a következő csúszás előtt elnézzetek a Store13-ba 🙂 Tovább!

Store 13 Storecheck

Store 13 @ Karolina út: téli store check

Régebben, a kétezres évek elejétől, a pár házszámmal arrébb található Burton nagyker és bemutatóterembe nem juthatott be akárki: nagy esemény volt, amikor nekünk, egyszerű halandóknak is megnyíltak az ajtók, és lehetett jönni a legfrissebb Burton katalógusért, matricákért és szezonvégi kiárusításra. Emellett számtalan téli és nyári tábor, snowboardosok több generációja indult a Karolina útról csúszni, legtöbbször a Schladming-Ramsau-Dachstein aranyháromszögbe 🙂 Aztán 2008-ben megnyílt a Store13 és ezzel a nagykerbe belógás romantikája elmúlt, cserébe megkaptuk Budapest egyik legnagyobb és legszínvonalasabb snow/surf/skate márkákat felvonultató üzletét. Szapi mesélt egy kicsit a névválasztás hátteréről is, a 13-as számnak a Burtonnél is „nagy hagyománya van, mert a logójuk, illetve a B betű „13”-ként is értelmezhető, egy csomó mintájukban is eljátszottak ezzel. Ami pdig nagy újdonság az üzlet háza táján, hogy 2011 karácsonyára a csajok ajándékba kapták a Store13 Pearl-t: a csajcuccok egy külön üzlethelyiségbe költöztek a szomszédba, erről külön beszámolónkat itt nézheted meg!

Store13: a legnagyobb hazai választék Burton snowboard deszkákból, kötésekből, bakancsokból

Store13: a legnagyobb hazai választék Burton snowboard deszkákból, kötésekből, bakancsokból

snowboard @ store13

A Store13-ban a választékra talán a bőség zavara a legjobb kifejezés: Magyarországon itt találod a legszélesebb választékot Burton snowboardokból, kötésekből és bakancsokból, technikai és street ruhákból. Természetesen a többi Burton-közeli márka is megtalálható, az egyediségükről ismert Analog technikai kabátok, nadrágok, utcai cuccok, az Anon snowboard szemcsók, a Red sisakok és védők. De ezzel még nincs vége a márkák imponzáns sorának: az országban egyedül itt találsz Nike Snowboarding bakancsokat és 6.0 technikai ruházatot, ezen kívül DC snowboard bakancsok és Billabong és Oakley technikai és utcai ruhák is sorakoznak a polcokon.

Store13 storecheck * Kattints és nézd meg a többi képet is! *

Store13 storecheck * Kattints és nézz körül velünk az üzletben! *

Store13 storecheck: Burton technikai cuccok

Store13 storecheck: Burton technikai cuccok

Store13 storecheck: Burton technkai kabik és egy egész tripre való cuccot elnyelő utazótáskák

Store13 storecheck: Burton technkai kabik és egy egész tripre való cuccot elnyelő utazótáskák

Store13 storecheck: Billabong technikai cuccok

Store13 storecheck: Billabong technikai cuccok

Store13 storecheck: snowboard kesztyűk és zoknik, sapkák minden mennyiségben

Store13 storecheck: snowboard kesztyűk és zoknik, sapkák minden mennyiségben

Store13 storecheck: Ízelítő az Anon goggle választékból

Store13 storecheck: Ízelítő az Anon goggle választékból

Sosem tudok úgy végigmenni a cuccokkal roskadásig megrakott polcok között, hogy ne kiáltanák fel (magamban vagy hangosan), hogy „Anyád, ez is kéne!”, minden szezonban több álomszettet tudnék összerakni, a stílusos és kicsit konzervatívabbtól a legkeményebb midget-style-ig. És ez nem korlátozódik a technikai kabátokra és nadrágokra, de pólókkal, pulcsikkal, sapkákkal, övekkel és kesztyűkkel is így vagyok. Mivel úgysem tudtam volna választani egyetlen ajánlott szettet, ezért megkértünk egy különítményt a szponzorált csapatból, a snowboardos cuccokból ketten a MetalBrosból – Liptay Dave és Lotfi Pei – mutatott meg egy-egy tetszetős szettet.

Store 13 storecheck: Dave és Pei

Store 13 storecheck: Dave és Pei

Lotfi Peiman, aki a másik két Hungasurf arccal, Sennivel és Dave-vel közösen mostanában komolyan ráfeküdt arra, hogy szörfélet is legyen Magyarországon, azért még mindig kedveli a víz hókristályok formájában lehulló formáját is, így minden magyar snowboardos rendezvényen, versenyen is megfordul. Pei egy alapvetően fekete, stílusos rasztra-szín kiegészítőkkel feldobott Billabong Bob Marley 10 000 mm-es technikai kabátot, hozzá pedig egy általa „safety orange”-nak nevezett színű Billabong Crail technikai nadrágot ajánl a figyelmetekbe.

Liptay Dávid már jó ideje a magyar Burton team oszlopos tagja, a rajta lévő barna technikai nadrág a Burton x Carhartt WIP kollab, a klasszikus Carhartt ‘single knee’ nadrágok szabását követi, melyet módosítottak a snowboard technikai követelményeihez (pl. kicsit bővebb szabás a térdeknél, hogy férjenek a protektorok, meg az utcaiban nyilván nincs hófogó 🙂 Az anyaga kétrétegű Gore-Tex, 10000 mm-es védelmet nyújt, hegesztett varrásokkal rendelkezik. A Sherwood zöld Burton Groucho kabát a munkásruha inspirálta Twin Peaks kollekcióból való, ahogy Dave fogalmazott egy jó kis bomberdzseki stílus: narancssárga bélés, utility zsebek, nincs kitömve pufira és egy kicsit hosszabb fazon (ezt a Burtonnél Team Fitnek hívják). Dave egy ugyanilyen kabiban csúszik idén, csak ennek a Camo színváltozatában.

Dave szettje: Burton x Carhartt nadrág és Groucho kabát

Dave szettje: Burton x Carhartt nadrág és Groucho kabát

Dávid elmúlt szezon közepétől kipróbált egy Aftermath deszkát, de idén visszatért a legklasszikusabb camber típusú deszkához, a Custom-höz. Az a véleménye, hogy jók ezek az új technikás deszkák, jópofa a játékosságuk és lehet pakolgatni jobbra-balra, meg forgolódni a pályán, de igazán szépen és stabilan szerinte csak camberes deszkával lehet megtanulni csúszni. Ha már megvan a full controll, amit egy camberes deszkával megszerzett az ember, akkor utána dönthet úgy, hogy ha csak trükközgetni akar vagy slideolgatni, és vált egy ilyen többször felhajtott modellre. Dave tehát a Custom-re és Custom X-re esküszik, szerinte nincsen ennél gyorsabb deszka nincs a Földön 🙂 A Custom iránti rajongásával Dave nincs egyedül, ebben is kis videóban Nicolas Müller mesél a Custom-mel közös élményeiről 🙂 Ami a kötést illeti, Dave a  2011-es Malavita kötésével csúszik, de szeretné kipróbálni a 2012-eset is, mert a Malavita az egyik olyan kötés, amiben debütál a The Hinge, ami segíti, hogy olliezáskor a bokád oldalirányban is elmozduljon, hasonlóan, ahogy a gördeszkánál.

Dave évek óta Grail bakanccsal csúszik, régebben tett egy kitérőt a gyorsfűzős snowboard cipők felé, amikről elmondta, hogy praktikusak és kényelmesek, de olyan intenzív használat mellett (mondjuk ő kicsit többet volt/van havon, mint legtöbbünk 🙂 a gyorsfűző a kritikus helyeken könnyebben elkophat. Nagyon sok pro használja a Grailt, mert egyszerűen kényelmes és elegáns. Ő két ilyen bakancsot négy évig használt, mert szereti ha jól be van járatva és csak akkor cseréli, ha már tényleg szét van menve. Idén is Grailben csúszik majd, a homokszínűben.

Burton Custom X deszka + Malavita kötés + Grail snowboard bakancs

Burton Custom X deszka + Malavita kötés + Grail snowboard bakancs

A sneakerbox fő témájához legközelebb álló snowboard bakancs témában a nyáron a Venice Beach, velencei wakeboard pályán megtalálható, a téli szezonban pedig a Store13-ban szakmai tanácsokkal a riderek segítségére lévő Bodoki Roli volt a segítségünkre, olyan részletességgel, hogy Burton és a Nike Snowboarding bakikról hamarosan egy-egy külön cikk is megjelenik itt a boxban.

freeski @ store13

A freesíelők az utóbbi években alaposan kirántották a sísportot az „anyámék piros síkabátban kanyarognak le a hegyről” kategóriából, bevállalós trükkökben és stílusban is odadobták a (sí)kesztyűt a snowboardosoknak. Figyelve az idők szavára így a Store13 már jópár szezon óta nemcsak a snowboardosokat, de a freesíelőket is szeretettel és válogatottan jó cuccokkal várja: durva választékot találhatsz a kifejezetten freeski cuccokat gyártó Armada freestyle és freeride lécekből, kötésekből és persze a technikai és utcai ruházatból, a normálisabb szabású és a midget freeskier bokáig (na jó, csak térdig) érő kabátokból és pulcsikból, a baggy technikai nadrágokkal, méghozzá olyan vad színkombókban, hogy a napra lehet nézni, de az Armadába öltözött freesíelőre nem 🙂

Store13 storecheck: a freeski techniaki ruházati részleg

Store13 storecheck: a freeski technikai ruházati részleg

Az Armada mellett a többi neves sífelszerelés-gyártó (Atomic, Salomon, Völkl, K2, Rossignol, Nordica) púderbe és pályán kívülre ajánlott freeride és parkban pirítós freestyle léceit és Tyrolia, Atomic és Marker kötéseket találhatsz, amihez  a szuper színes és technikás Nordica és Salomon sícipőkből tudsz választani.

Store13 storecheck: ízelítő a freeride és freestlye lécválasztékból

Store13 storecheck: ízelítő a freeride és freestlye lécválasztékból

Az Armada freeski különítményéből Stili és Janó volt segítségünkre, egy-egy ütős szettajánlattal.

A Freeski maffiózó Stiller Tomin egy Armada REM GL 10000 mm-es technikai kabátot láthatunk, Glacier (azaz gleccserszínű, de legyen inkább kék-fekete 🙂 színben, hozzá a nadrág egy Armada Overshoot technikai nadrág, nevéhez hűen overshootolt méretű, óriási zsebekkel és szinte már „láthatósági” lime színben. Stili kezében egy kisebbfajta kollekció Armada freestlye léc látható, még nem döntötte el, hogy ebben a szezonban melyik legyen a kedvence 🙂 Bár nem tartozik a szetthez, de gyakorlott szemünk kiszúrta Tomi lábán a fehér Nike Air Force One-t, melyből egy párnak, méghozzá fehér színben minden valódi úriember ruhatárában ott a helye.

Vértes Jani azt is meg akarta mutatni, hogy a freesíelők élete nem fenékig púder, a képen az szezonra kiválasztott Armada JJ lécét waxolja, egy technikai kabátnak látszó tárgyban: csak közelről tűnik fel, hogy ez tulajdonképpen az Armada Lodge softshell, mely Janót idézve „kényelmes mint egy pulóver és véd mint egy kabát”. Egyébként ezzel a mintázattal létezik egy csúcsmodell technikai kabi is. A színek tökéletes összhangját egy lila-fehér Armada sapi és a képen kevéssé látható, az Armada Thermic Seriesből származó fekete Mason technikai nadrág teljesíti ki. Janó itt egyébként eléggé „tavaszias” szettet mutat be, mivel ő a backcountry freeride csúszás szerelmese, ezért alapvetően a 20 000-es ruhákat szereti és ezért választotta a 185-ös JJ lécet is, mely egy univerzális kemény léc, pályán kívüli csúszásra optimalizálva, mélyhótól a lefagyott részekig mindenhol lehoz.

Store13 storecheck: Stili és Janó Armada ajánlata

Store13 storecheck: Stili és Janó Armada ajánlata

Lavinaaa…!

Nekünk, akiknek a pályán kívüli csúszás a pályákról való kicsalinkázást, vagy egy-egy erdős részen való átcsúszást jelenti, távoli és „csak másokra leselkedő” veszélyként gondolunk a lavinákra, amik viszont egészen meglepő helyeken is kialakulhatnak és nem kell hozzá egy várost eltemető hóförgeteg, hogy megtapasztalhasd a „lepergett előttem életem” élményét… A Store13-ban külön sarok van az Ortovox termékeknek, melyek kifejezetten a pályán kívül csúszóknak készültek és a ruházati termékek mellett, hasznos (hólapát) vagy egyenesen életmentő eszközöket (lavina szonda, lavina csipogó) gyártanak.

Store13 storecheck: Ortovox cuccok (AZ ellen véd...)

skateshop @ store13

Bár a Store13 skateshop jellege tavasztól őszig jobban megmutatkozik, de érdemes megemlíteni, hogy kis hazánkban itt találod a legnagyobb választékot Element cipőkből, cuccokból és lapokból, valamint a Gravis cipőkből. Element cipőszemlékkel és cipőteszttel már korábban is többször találkozhattál itt a boxon (legközelebb 2012 tavaszán készül), ha megtetszik a cikkben szereplő bármelyik Element cipő, akkor a Store13-ban nagy eséllyel találsz a méretedben. Természetesen a deszkához mindent megtalálsz itt, Element, Habitat, Alien Workshop lapok mellett kerekeket, felfüggőket és Reflex csapágyakat is vehetsz. A mostanában a budapesti utcákon is fel-feltűnő longboard iránt érdeklődők a Sector9 deckek közül csemegézhetnek.

Store13 storecheck: a skateshop részleg

Store13 storecheck: a skateshop részleg

Bár lehet, hogy már eddig is elszédültél az itt kapható márkák felsorolásától, de ezzel még mindig nincs vége: a Store13-ban találod itthona legszélesebb választékot a Nixon órákból (nekünk végivel is Nixonjaink vannak és nagyon sok embernek tetszik és érdeklődnek, hogy ez milyen márka 🙂 és VonZipper szemüvegekből, snowboard szemüvegekből, de fülhallgatóból sem állnak rosszul: tartanak Skullcandy füleseket és WESC-et is. Nixonból füleseket is találsz itt (Megtudtam, hogy az Andrássy úti Apple Store-ban azok a szép fehér bőr fülhallgatók, aminek segítségével letesztelheted a gépeket azok is Nixonok 🙂

Store13 Storecheck: Nixon órák, VonZipper szemüvegek, WESC fülesek

Store13 Storecheck: Nixon órák, VonZipper szemüvegek, WESC fülesek

.

A Store13-ban a fentiek mellett még snowboard, freeski és lavina felszerelés kölcsönzőt, valamint szervizt is találsz. Az üzletet Dél-Budán, a Karolina út 17/B szám alatt találod meg. Általában van parkolóhely az üzlet előtt és mivel nem fizetős, ezért azzal sem kell számolnod, hogy megbüntetnek, amíg válogatsz 🙂 A 61-es villamos, illetve még a 40, 153, 212, 240-es busz áll meg a közelben.

Az üzlet téli nyitva tartása:
Hétfő-Péntek: 10.00 – 20.00
Szombat: 10.00 – 18.00
Vasárnap: 10.00 – 15.00

Ha előzetesen lenne valami kérdésed a krúhoz, akkor a  +3614665510-ös vonalas vagy a +36303193924 mobilszámon, Skype-on Store 13 néven, vagy az info@store13.hu email címen tudod elérni őket. A bemutatott termékeket és árukat megtalálod a store13.hu webshopban is.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×