DuFFs őszi-téli cipőszemle

A DuFFS cipőkről már korábban is olvashattatok itt a boxon, most pedig cipőszemle sorozatunk következő epizódjában szemügyre vesszük az idei (őszi)-téli Magyarországon is beszerezhető modelleket. Signature és „sima”, félmagas és félcipők a tovább után!

DuFFS őszi-téli cipőszemle (2011-12)

DuFFS őszi-téli cipőszemle (2011-12) – ezeket itthon is beszerezheted

Kezdjük a DuFFS Pedro modellel, Cooper Wilt még mindig frissnek számító signature deszkás cipőjével. A Pedro teljesen belesimul az aktuális deszkás trendekbe, vulkanizált talppal, félmagas (mid) szárral és – DuFFS szavaival élve – nem tartalmaz felesleges béléstömést 🙂 A felsőrész vászon és hasított bőr kombinációja, és érdekessége a visszahajtható pánt, aminek befűzésével jobban rögzítheti a bokádat. Mivel inkább a bicósoknál megszokott tökig befűzni a cipőket, gondolom a deszkások inkább a „visszahajtott” üzemmódban használják majd 🙂 A vulkanizált talpkonstrukció jobb deszkaérzetét de az ezzel járó keménységet a Bonesaver, azaz Csontmentő névre keresztelt, a talp egész hosszában végighúzódódó PU alapanyagú és beépített sarokvédelemmel ellátott talpbetéttel tették megbocsátóbbá. Az oldaltalp az „iparági sztenderd” 400-as kopásállóságú gumiból készült. Ebben a kis videóban Wilt úr egy konténerterminálban mutatja be új cipőjét:

A cipőből egész sok színváltozat készült, az alap „deszkás színek” mellett (szürke és fekete 🙂 készült például nagyon szép olivazöldben (nekem egyből Todd Bratrud mohaszín Nike SB Dunk modellje ugrott be róla :), itthon a szintén szép és a deszkás cipők körében nem túl gyakori hófehér színben kaphatod meg, 19 990 Ft leszurkolása ellenében.

DuFFS Pedro - a fehéret Magyarországon is megkapod

DuFFS Pedro – a fehéret Magyarországon is megkapod

Következő játékosunk a DuFFS Meen, egy nagyon könnyű és kényelmes, nagyobbrészt vászon és kisebb részben hasított bőr anyagból készült mid szármagasságú cipő. A felsőrésze a megszokottnál kevesebb panelből, finom varrásokkal lett összeállítva, ez letisztult hatást ad a modellnek.  Technikai tudása (tapadós és kopásálló oldaltalp, PU talpbetét) nagyjából megegyezik a Pedroéval, és teljesen alkalmas deszkázásra is, de én személy szerint ezt inkább utcára használnám. A Meen-ből egyetlen színváltozat a mindenhez passzoló világosszürke Cement készült, ez kapható itthon is, 17 490 jó magyar forintért.

DuFFS Meen, cementszürke színben - itthon is beszerezhető

DuFFS Meen, cementszürke színben – itthon is beszerezhető

És most lássuk a félcipőket: korábban olvashattatok már a boxon a Jimmy Levan signature DuFFS Forge II cipőjéről, mely zöld-fehér színben Magyarországon is kapható. A cipőbe természetesen minden a DuFFS-nál fellelhető deszkás technikai felszereltség megvan, és szerintem nagyon-nagyon jól eltalálták a cipő színeit. Nem kifejezetten téli cipő, bár mivel mostanában eléggé ritka, hogy itt Magyarországon fél centinél nagyobb havakban kell gázolnunk, egy „városi télre” vagy fedett skateparkra  nagyszerűen alkalmas – 17 490 Ft-ért zsákolhatod be 🙂

DuFFS Forge II

DuFFS Forge II

2011 tavaszi DuFFS cipőszemlénkben már olvashattatok a Gambler dinasztia negyedik generációjáról (G4), amit az oldalukon található ívről könnyen ki lehet szúrni. A népszerűnek bizonyuló modellből, melynek van félcipő és magas szárú változata (HI) összesen ötféle színváltozatából választhatsz idén télen, az alacsonyabb G4-est 15 900, a magas szárút pedig 18 900 Ft-ért veheted meg.

DuFFS G4 magas szárú és félcipők - az itthoni választék

DuFFS G4 magas szárú és félcipők – az itthoni választék

A DuFFS cipőket a Procross margit körúti üzletében vagy a procross.hu webshopban is megtalálod.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×