2010 őszi Nike 6.0 cipők srácoknak és csajoknak

Érkeznek a magyarországi üzletekbe és webshopokba a Nike 6.0 cipők is. A 2010 őszi cipőszemle sorozatunkban most megnézzük, hogy a kedvenc 6.0 modellekből milyen új színek jönnek és milyen új cipőkből válogathattok. Tovább 🙂

Nike 6.0 férfi és női cipők - 2010 őszi válogatás

Nike 6.0 férfi és női cipők – 2010 őszi válogatás

 

A 2010 őszi Nike 6.0 cipők szemléjét ezzel a különlegességgel kezdeném: Ha szeretnéd az erdei trailsek hangulatát a cipődön tudni egész ősszel-télen, akkor válaszd ezt az erdőmintás Nike 6.0 Meelee színt, amit a tervezőcsapat Kanyon Zöld – Fekete Nyír (Gorge Green/Black-Birch) névre keresztelt el. A Meele egy klasszik vonalvezetésű félcipő, de a különleges mintán kívül más érdekességet is tartogat: a felsőrész teljes egészében erős nejlon anyagból készült. A nyelvet rugalmas szalagok tartják a helyükön, és van egy bokaerősítése is. Ha felfordítod, akkor a talpán is találhatsz egy újdonságot: a halszálka mintázatú talp 8 különálló panelból álló össze, ami így hajlékonyabb és ezért tartósabb. Az ütődéscsillapítást a középtalpon végighúzódó Phylon középtalppal oldották meg. Ezt a cipőt 18.990 Ft kicsengetése után húzhatod a lábadra.

Nike 6.0 Meele erdei mintával

Nike 6.0 Meele erdei mintával

 

Hatpontnullás szemlénk nem lehetne teljes a Mogan Mid cipők legújabb színeinek bemutatása nélkül 🙂 A Nike oldalán egyszerűen csak a kollekció „igáslovának” nevezték ezt a cipőt, és körbenézve a magyar és külföldi BMX-esek  között, tényleg egy csomó Mogan Midet látni, még szerencse, hogy ennyi szín létezik belőle 😀 Most őszre két új kombó érkezett 21.990 Ft-os áron, a világos árnyalatú Fehér/Zöld Köd-Fekete-Zöld (White/Green Mist-Back-Pr Grn) és a sötétebb fekete-lila Black/Volt-Blueprint-Grnd Prpl. Nekem mind a kettő bejövős, talán őszre a sötétebb egy fokkal praktikusabb 🙂

A Mogan cipők talpában végig Pyhlon anyagból készült középtalp húzódik, az Air pedig a légbetét típusára utal, a járófelület plusz/mínusz mintázata a jobb tapadás érdekében lett kialakítva: a pedáltüskék szépen belefognak.

Nike 6.0 Air Mogan Mid - a 2010 őszi színek

Nike 6.0 Air Mogan Mid – a 2010 őszi színek

 

Az idei év újdonsága a Mogan Mid 2 cipők megjelenése: tetőtől talpig megújult a modell! Ami a talpat illeti, a korábbi Air légbetétet a modernebb Zoom légbetétre cserélték. A járótalp anyaga gumi, mintázata pedig „heringszálkás” lett. A felsőrészen is számos fejlesztést hajtottak végre és modernebb lett a cipő megjelenése is. A legtöbb változás a boka környékén tapasztalható: a tépőzár és a kitömött szárat kiváltó „bokapárnácska” egy rugalmas anyaggal kapcsolódnak a cipő többi részéhez, így a bokád szabadabban tud mozogni de a védelemről nem kell lemondanod. Ezt elég nehéz látványosan körülírni, ha van egy kis időtök, akkor ugorjatok be egy üzletbe és próbáljatok fel egyet – érezni lehet a különbséget! Fari, a magyar 6.0-ás csapat bicósa már mind a kettőben BMX-ezett, ezért megkértem, hogy hasonlítsa össze a Mogan Mid 1-et és a 2-t, erről a szeptemberben a sneakerbox.hu-n megjelenő interjúban olvashattok majd!

A cipő a konzervatívabb Fekete/Mélyburgundi-Űrkék (Black/Deep Burgundy-Space Blue) vagy „láthatósági” naranccsal és neonsárgával kiegészített Fekete/Fehér-Középszürke (Black/White-Medium Grey) színekben kapható itthon ezen az őszön, ugyanannyiért mint Mogan „egyes” tesója, 21.990 Ft-ért.

Nike 6.0 Zoom Mogan 2 Mid - 2010 ősz, srácoknak

Nike 6.0 Zoom Mogan 2 Mid – 2010 ősz, srácoknak

 

A csajok is kaptak Mogan Mid 2 cipőket, de úgy láttam ezekben a talpbetéteket még nem cserélték le Zoom-ra, maradt bennük az eredeti Air. Ettől eltekintve nem láttam más különbséget, persze a színek jóval csajosabbak, a két Magyarországon is megvásárolható színkombó a Fehér/Egyetemi Lila (White/Varstiy Purple) és a Fekete/Erdei Szeder (Black/Wineberry).

Nike 6.0 Air Mogan Mid 2 csajoknak - a 2010 őszi színek

Nike 6.0 Air Mogan Mid 2 csajoknak – a 2010 őszi színek

 

A csajoknak érkeznek még Mogan 2 félcipők is, Sangria/Rosé és Bükkfa/Kék Máz  (Beechwood/Blue Lacquer) színekben vásárolhatjátok meg őket a magyar 6.0 üzletekben és webshopokban, egy hajszállal 20.000 Ft alatt.

Nike 6.0 Air Mogan 2 csajoknak - 2010 ősz

Nike 6.0 Air Mogan 2 csajoknak – 2010 ősz

 

A következő játékos a Nike 6.0 Zoom Primo, melynek fő ígérete a tartás és rugalmasság kettőse. A talpban itt is a Zoom légbetét és a Phylon középtalp melózik, a járótalpon két nagy halszálka mintás gumi tapadófelületet alakítottak ki. A felsőrész hasított bőr és bőr kombináció, és a szimpla fekete-fehér (Black/White) színben lesz kapható itthon, 22.000 Ft alatt.

Nike 6.0 Primo - 2010 ősszel fekete-fehérben

Nike 6.0 Primo – 2010 ősszel fekete-fehérben

 

Ez persze csak egy válogatás volt, ennél több modellből és színből válogathattok, nézzetek el a hozzátok legközelebb eső, Nike 6.0-t árusító üzletbe 🙂

Az összes friss Nike 6.0-val foglalkozó írásunkat itt nézheted meg 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×