2010 őszi-téli Vans cipők srácoknak

Ezzel a cikkel kezdetét veszi a szokásos szezonális deszkás és BMX-es cipőszemlénk, most ősszel is igyekszünk minél több deszkás és BMX-es cipőmárka hazai kínálatát körüljárni. Először a srácoknak szánt Vans cipőkből csemegézünk, katt a továbbra!

Vans deszkás és BMX-es cipők 2010 ősz és tél - egy kis válogatás

Vans deszkás és BMX-es cipők 2010 ősz és tél – egy kis válogatás

A Vans Chukka Low a Vans deszkás csapatának keze alól került ki. Az inspirációt olyan klasszikusokból merítették, mint az Authentic vagy a Chukka Boot, a talpához az új Boardfeel OG fejlesztést is felhasználták. Az eredmény klasszikus kinézetű, könnyített és kényelmesebb cipő lett. A felsőrész hasított bőr és vászon kombinációja, a színeket minden szezonban más és más pro deszkás találja ki. Itthon a 2010 őszi-téli szezonban a burgundi/faszén (burgundy/charcoal) és az örök/fekete/vörös (forever/black/red) fantázianevű színek lesznek kaphatók, már 15.990 Ft-tól.

Vans Chukka Low - ezt a két színt veheted meg itthon 2010 őszén-telén

Vans Chukka Low – ezt a két színt veheted meg itthon 2010 őszén-telén

 

Mi az a Boardfeel OG?

Boardfeel OG technology
A Vans Boardfeel OG technológia arra a kérdésre szeretne választ adni, hogy lehet megőrizni a klasszikus vulkanizált gumi talpak jó deszkázhatósági és tapadási tulajdonságait, de növelni a kényelmet és a tartósságot? A Boardfeel OG talppal készült Vans cipők a klasszikus vulkanizált gofrimintázatú talppal készülnek, de a talp oldalára tartósabb gumiból készült DuraCap került, a talpbetét pedig a jobb ütődéselnyelő tulajdonságú poliuretánból (PU) készült.

 

A Vans TNT II Mid cipők kétféle talppal készülnek, ezek itt a „Cup” modellek, varrott-rétegzett (cupsole) talppal. A TNT II Mid Cup a Vans egyik legnépszerűbb deszkás cipője,  Tony Trujillo tesztelte és tökéletesítette – ez már a hetedik változat. A talpa Boardfeel xD konstrukció, aminek a lényege, hogy a talpbetét elősegíti, hogy minél mélyebbre csússzon a lábad, – így kerülve közelebb a deszkához.  A saroksajgást az ImpactSorb PU (poliureatán) talpbetét és a sarok alatti EVA párnácska feladata megelőzni. A felsőrész színtől függően bőr, hasított bőr vagy nubuk panelekből van összevarrva, a középmagas szár megfelelően tartja a bokát, de nem túl vastag nyelv és sarokpárnázás miatt nem pufi a cipő. Nem is vártunk kevesebbet egy súztól, amihez  Mr. Trujillo adta a nevét 🙂 Itthon ebben ez a szezonban egy hajszállal 22ezer Ft alatt a Vans TNT II Mid Cup az alábbi színekben elérhető (felülről lefelé): black/white, charcoal/black/scarlet, black/asphalt/tec tuff.

Vans TNT II Mid Cup - a 2010 őszi-téli itthon is megkapható színek

Vans TNT II Mid Cup – a 2010 őszi-téli itthon is megkapható színek

 

Bucky Lasek ötödik cipője, a Vans Bucky V is a teljesítményre van kihegyezve. Az USA első számú vert gördeszkásának cipőjénél ez persze nem meglepő 🙂 Idén ősszel itthon ebben a szép kék színben (blue/black) veheted meg. Pár szó a cipőről: ezt is varrott-rétegezett, gumi és nagy kopásállóságú SBR gumi kombinációjából készült talppal látták el, a középtalp könnyített szerkezettel és Impactsorb sarok alatti párnácskával lett ellátva. A tartósság a felsőrészen is fontos szempont volt: háromszoros anyagréteg az olliezó panelen és háromszoros varrás a orr-részen. A nyelvet rugalmas szalagok tartják a helyén. A cipő ára magasabbra van csavarva az átlagnál: 23.990 Ft. 

Vans Bucky V kék színben

Vans Bucky V kék színben

 

A következő cipő, az Ellis Mid a most divatos közepes szárú (mid-cut) csapatot erősíti,  oldszkúlos anyagválasztás (hasított és festett bőr kombó, vulc gumitalp) és forma, duplán megerősített rész a kickflip és ollie területhez, duplán varrott orr-rész, és természetesen vulkanizált gumitalp goffri mintázattal 🙂 Itthon barnás árnyalatok kedvelői örülhetnek: az Ellis Mid Magyarországon presszókávé/kőfejtő/khaki (espresso/quarry/khaki) színben lesz kapható 2010-2011 őszén-telén, 19.000 Ft környékén.

Vans Ellis Mid - 2010 őszén ezt megveheted itthon is

Vans Ellis Mid – 2010 őszén ezt megveheted itthon is

 

A Vans Skink cipők tudását már alaposan körbejártuk tavaly őszi cikkünkben, idén is több színben kapható a félcipő (19.990 Ft-ért) és a félmagas Skink Mid (21.990 Ft) is. Nekem tetszik ez a kétféle színű fűzés rajtuk, jól feldobja a cipőt. Az idén ősszel itthon kapható színek a Skink Mid-nél fekete/barna/burgundi (black/brown/burgundy) és a fekete/kék/szürke (black/navy/grey), sima Skink esetén pedig a burgundi/fekete/vadgerle (burgundy/black/turtledove) és a fekete/faszén (black/charcoal).

Vans Skink és Skink Mid cipők Magyarországon - 2010 ősz/tél

Vans Skink és Skink Mid cipők Magyarországon – 2010 ősz/tél

 

Idén év elején számoltunk be róla, hogy megjelent Ryan Guettler BMX-es cipője, a Vans Whip 3. Akkor ennek a cipőnek is alaposan utánanéztünk, videókkal, mindennel, de még csak az előd, a Vans Whip 2 kapható. Na most már itt a Whip 3 nálunk is, fekete-zöld (green/black) színben lesz kapható, sajnos csak korlátozatt számban, tehát ha ez kell, akkor csapjatok le rá, ahol látjátok. Ja, és készítsetek elő közel 23 rongyot is rá.

Vans Whip 3 BMX-es cipő fekete-zöld színben

Vans Whip 3 BMX-es cipő fekete-zöld színben

 

Kíváncsi vagy a többi, Vans cipőkről szóló írásainkra? Katt ide! És azt tudtad, hogy a Facebookon külön a „magyar Vansnek” is van oldala

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×