2010 nyári Adio deszkás cipők srácoknak

A deszkás cipőmárkák 2010 tavaszi-nyári modelljeit bemutató sorozatunk következő cikkében az Adio cipőket járjuk körül. Mint az a folyamatosan futó kis „közvélemény kutatásunkból” kiderült, legszívesebben azokról a cipőkről olvastok, amiket itthon is megtaláltok az üzletekben, ezért a most következő négy Adio cipőt is beszerezhetitek a magyarországi deszkás boltokban vagy webshopokban. Tovább!

Itthon is megvehető vagy megrendelhető férfi Adio cipők

Itthon is megvehető vagy megrendelhető férfi Adio cipők

 

Elsőként lássuk az Adio Oath cipőt, melynek mind a két színét, a fekete/fekete/gumi (black/black/gum) és a zöld/fekete/fehér (green/black/white) változatot is beszerezheted itthon. A két szín más felsőrésze más anyagokból készült, a zöldnél inkább a szálas, szintetikus nubukbőr, a feketénél pedig a festett bőr dominál. Ez a félcipő annyira fél, amennyire csak lehetséges: a bokacsont környékén még nagyobb a kivágás a könnyebb mozgás érdekében és a párnázottság is csak közepes szintű (mondjuk mostanában már csak elvétve találni pufi deszkás cipőket, minden márka fogyókúrára fogta a cipőit…). A talpbetét teljes hosszában poliuretánnal (PU) van borítva a kényelem és a tartósság érdekében. A varrott talp 400 NBS kopásállóságú tapadós gumiból készült, ez is rendben van. Ahogy az is, hogy 18.000 Ft környékén megkaphatod itthon.

Adio Oath cipők - itthon is kapható színek

Adio Oath cipők – itthon is kapható színek

 

Az Adio Radley cipőkről már a tavaly őszi Adio szemlénkben is szót ejtettünk. Ez a mid cipő a Crane magasított változata, a legfontosabb tulajdonsága, hogy a magasított szár és a levehető tépőzár védik a bokát. A két kapható színből a szerintem egy őszi hangulatú „avartaposó” fekete/cser/narancs (black/tan/orange) az újabb, a szén/fekete/kék (charcoal/black/blue) színt már tavaly ősszel is láthattuk. A leghátsó színvariánst itthon nem kapni, de becsempésztem, mert nekem nagyon tetszik ez a kék-fehér összeállítás. Színtől függően van, amelyik szintetikus és van amely „igazi” bőrőbl készült. Itthon megvásárolva 19.000 Ft-ért kerülhet Radley a lábadra.

Adio Radley cipők Magyarországon - 2010 tavasz/nyár

Adio Radley cipők Magyarországon – 2010 tavasz/nyár

 

Az Adio Snap v2 cipőt arra optimalizálták, hogy aki csillapíthatatlan vágyat érez sok lépcső beadására – ami aztán esetleg trappolásba torkollik – akkor az ütődést is csillapítsa valami: a cipő középtalpában teljes hosszban EVA betét húzódik végig és ütődéselnyelő zselépárna is beépítésre került. Az NBS 400-as gumi járófelület itt is alap, a felsőrész kb. az eddigi modellekre hasonlít: közepes párnázottság, itt a rejtett fűzési lehetőséget is írták (aminek szerintem a másik kettőben is illene, hogy legyen). Mind a három szín kapható nálunk is, ezek a a kis mintával megbolondított fekete/fehér/fekete (black/white/black), a piros/fekete/fehér  (red/black/white) és a fekete/fehér/piros (black/white/red). Színtől függetlenül mind a háromért 17.000 Ft mélységig kell a zsebedbe nyúlnod.

Adio Snap v2 deszkás cipők - az itthon kapható színek

Adio Snap v2 deszkás cipők – az itthon kapható színek

 

A legspirább maradt utoljára: az Adio Synchro Mid magas szárú is, színes is, tehát: <3 A neve alapján mid, de szerintem annak már elég magas, és erősen emlékeztet egyébként az Osiris Bronxra (most már NYC85). Ami a rendeltetését illeti, a vastag kialakítás és a harsányabb színek  – ez itten a fekete/sárga/rózsaszín (black/yellow/magenta) – miatt inkább utcai cipőre tippelek, de jól bekötve és fék nélküli stílusban még bicós cipőnek is el tudom képzelni… Az ára kicsit feljebb van csavarva, mint az előző modelleknek, ezt 23.000 Ft környékén kapod meg.

Adio Synchro Mid - ezt is megveheted itthon

Adio Synchro Mid – ezt is megveheted itthon

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×