Válogatás a 2010 tavaszi Osiris cipőkből

Folytatjuk a magyar kedvenc deszkás cipőmárkák 2010 tavaszi felhozatalának lecsekkolását, ebben az írásban az Osiris cipők kerülnek terítékre. Ez itt most csak a srácoknak készült cipőkről szól, a csajcipők is jönnek hamarosan egy külön cikkben. Nézd meg, hogy mit ad az Osiris most tavasszal a tovább után!

Válogatás az Osiris 2010 tavaszi deszkás, street és BMX-es cipőkből

Válogatás az Osiris 2010 tavaszi deszkás, street és BMX-es cipőkből

Először is itt van Shurikan Shannon, az Osiris csapat deszkásának signature cipője, az Osiris Shurikan. Illetve mindjárt három is belőle. A vulkanizált talp, a könnyített kivitel (=lecsökkentett bélés a boka körül és a nyelvben), a hasított bőr/bőr felsőrész kombináció és a rejtett fűző mindhárom cipőben azonos, de háromféle szármagasságban kapható, mindegyik többféle színben, a háromféle Osiris Shurikan összesen 12 féle színkombóban vásárolható meg. A képen látható nekem legjobban nyertes színek emelkedő szársorrendben a következők: Shurikan Low Navy/Tan/White, a Shurikan Mid Cap/Wht/Org, és a magas szárú „sima” Shurikan Blk/Brn/Gld.

Az Osiris Shurikan család: Shurikan Low, Mid és a magas szárú

Az Osiris Shurikan család: Shurikan Low, Mid és a magas szárú

 

A 22 éves Shurikan Shannon elég „Jamaica” arc, az Osiris Team oldalán a rollin’ chillin’ and smokin’ hármasban foglalta össze, hogy miről szól az élete 🙂 Keresztneve, a Shurikan egyébként japánul „Ninja Csillagot” jelent, bár inkább „Grind Csillagnak” lehetne nevezni a 22 éves deszkást, mert ezek beadására állt rá mostanában.

Shuriken Shannon (fotó: Osiris)

 

 

A következő játékos az Osiris Pixel, amiről Králik Dani egy korábbi interjúnkban elmondta, hogy az egyik kedvenc cipője a BMX-ezéshez, egyszerű tökfeka színben. Ez a Pixel nem is állhatna távolabb a tökfeketétől, elmondhatatlanul sok színt tettek rá és szerintem egy nagyon jó, divatos, vidám nyári cipő kerekedett belőle, részemről szerelem volt első látásra 🙂 Az Osiris Pixelen minden a könnyítésről és az ütődéscsillapításról szól, vékonyított bélések és mega légtalp, elég kényelmesnek néz ki. Egy kérdésem van csak, hogy ha sportoláshoz használják, akkor hosszabb távon ki jön ki győztesként a nagy felületű légtalp vs. bicikli (deszka) összecsapásból.

Osiris Pixel elmondhatatlanul sok színben

Osiris Pixel elmondhatatlanul sok színben

 

Ha már szerelem első látásra, akkor következzen kedvenc Osiris cipőm, a Bronx következő generációja. Idén az Osiris Bronx már NYC 83 néven kerül az üzletekbe. A család szépen gyarapodik: Az „alap” magas szárú NYC83, a közepes szárú NYC83 (ezek tavaly őszig Bronx és South Bronx néven futottak), a csökkentett bélésű NYC 83 Ultra (ennek neve korábban a Bronx Slim volt) mellett idén tavasztól már az Ultra a közepes szárú változata is kapható, Mid ULT néven. Nem volt egyszerű választani a színekből, mert ezeknek a modelleknek a fő erőssége a durvábbnál durvább színek párosítása: még akkor is feltűnők, ha a szinte teljesen feketék 🙂 Egy tipp az Osiris csapattól, ha ezeket a cipőket webshopból akarnád megvásárolni: Válassz egy fél US mérettel nagyobbat, mint általában (tehát pl. US 8.5 helyett 9-est) mert kicsit szűkre sikerült a méretezés.

Osiris NYC83 felhoztatal: fenn a NYC 83 és Mid, lenn pedig a két NYC83 Ultra

Osiris NYC83 felhoztatal: fenn a NYC 83 és Mid, lenn pedig a két NYC83 Ultra

 

Ha az egyszerűbb vonalakat és színeket kedveled, akkor itt az Osiris egyik team cipője a Decay. Az egyszerű, retrós forma és a visszafogott szín az oldszkúl stílus kedvelőinek a kedvence lehet. Természetesen itt is lehet „találgatni”, hogy melyik klasszikus Vans modellre hasonlít, de belátható, hogy ha egy cipőt a lehető legegyszerűbbre akarnak csinálni, akkor hasonlítani fog a többi egyszerű cipőre 🙂 Azon kívül, hogy van egy vulkanizált talpa, meg kétszínű nubukbőr felsőrésze, bélése meg alig, nem is mondható el a Decayről… oldszkúl deszkás cipő, ennyi.

Osiris Decay - oldszkúl vonalak és színek

Osiris Decay – oldszkúl vonalak és színek

 

Végül és utolsósorban vessünk egy pillantást erre az érdekes magas szárú Osirisre, a Rhyme-ra. Először nem tudtam eldönteni, hogy ez az Osris válasza-e a Supra cipőkre vagy véletlenül egy páncélozott rohamtank műszaki rajza keveredett a tervezőasztalra és megcsinálták cipőben 🙂 Szívesen felpróbálnám, hogy néz ki felvéve, mert a képek alapján a Rhyme-ba két lábszár is beférne, viszont csak egy lábfej 😛

Osiris Rhyme feketében és pettyesben

Osiris Rhyme feketében és pettyesben

 

Arról még nincs infónk, hogy idén tavasszal-nyáron Magyarországon ezek közül melyik lesz kapható, ha meglesz, akkor hozzácsapjuk, hogy melyik és milyen áron lesz megvásárolható itthon.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×