DC cipők csajoknak – egy kis válogatás

A DC cipők „visszatértek” Magyarországra! Az elkövetkező hetekben mi is többet fogunk foglalkozni a DC-vel, mert végre nem csak új külföldi modellekről vagy collabekről adhatunk hírt, de olyan válogatásokat is csinálhatunk, ahol ha megtetszik egy cipő, akkor azt az itthoni üzletekben is meg tudod vásárolni. Mivel ősz elején már készült egy válogatás a srácoknak ezért most három női DC cipő bemutatása van soron, képek és infók a tovább után.

Válogatás a DC 2009 őszi-téli női cipőkből

Válogatás a DC 2009 őszi-téli női cipőkből

 

A lányoknak készített DC cipők közül elsőként a DC Journalra vetünk egy pillantást. A puha bőrből és vulkanizált talppal készült cipő könnyű, vékony utcai viselet, erőssége nem is a technikai tudásában rejlik, hanem a színeiben. Most hogy télre az átlag magyar feketébe vágja magát (fekete nadrág, kabát) még egy ilyen szettet is fel tud dobni egy színes cipő: ez a rózsaszínbe hajló lila felsőrész és a zöld talp együtt elég merészen kitűnik a téli szürke utca hátteréből. Ezt a cipőt már 20.000 Ft alatt megvásárolhatod.

DC Journal lila színben

DC Journal lila színben

 

A DC Chelsea Mid SE is a vékony vonalvezetésű cipők közé tartozik, formája hasonlít a Converse klasszikus magas szárú modelljére, de persze nem másolatról van szó: egy csomó kis részlet teszi a Chelsea-t egyedivé. Mindjárt itt van az orra, ahová egy bőr felületet tettek, nemcsak véd, de jól is néz ki. A liláskék műbőr sáv a cipőfűzőlyukak alatt és a hátsó részen feldobja a cipőt, ez a színköszön vissza a vulkanizált gumi talp oldalán is. Ez az a cipő, amilyen szinte bármihez fel lehet venni, nem hivalkodó, de nem is unalmas, 20.000 Ft alatt megveheted.

DC Chelsea Mid SE (Black/Bajakék)

DC Chelsea Mid SE (fekete/liláskék)

 

A fenti két cipő egyértelműen utcai viselet volt: könnyűek, vékonyak, csajosak, és nem deszkázásra találták ki őket. Azok a csajoknak, akik deszkáznak itt ez a DC Pure SE modell szénfekete /őrült rózsaszín (Carbon/Crazy Pink) színben. Elég masszív a felépítése ahhoz, hogy deszkázhass benne, a vulkanizált talppal (ami a jó deszkás cipő jellemzőit kereső szavazásunkban abszolút vezeti a listát) jól lehet irányítani a deszkát, a tömött (de könnyen átszellőző) nyelv és sarokbélés pedig megfelelő védelmet nyújt. Azért a „csajosságról” sem kell lemondani: egyrészt a vadrózsaszínű talp másrész a sarkon és a cipő oldalán rápakolt színváltós felület mutatja, hogy ez a cipő nem a srácoknak készült 🙂 A DC Pure valamivel 20.000 Ft felett lehet a tied.

DC Pure SE (Szénfekete/Őrült Rózsaszín)

DC Pure SE (Szénfekete/Őrült Rózsaszín)

 
A DC cipők még Karácsony előtt kiszállításra szerte az országban, érdemes érdeklődnöd a hozzád közel eső skateshopban, hogy hozzájuk mi érkezett, a legnagyobb választékot a  hét Garage Store üzletben találod meg, de pl. a Coreshopban vagy a Go-kernél szétnézhetsz, hogy mi a felhozatal.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×