Columbia Flow Borough Low cipőteszt az osztrák Alpokban

Kaptam egy Columbia Flow Borough Low túra sneakert tesztelésre, ezért elmentünk egy őszi túrára az osztrák Alpokba, a Gesäuse Nemzeti Parkba, hogy egy gyönyörű és technikás terepen bizonyíthasson a cipő. Ismerd meg a cipőt és nézd meg hogy teljesített: cikk és videó a tovább után!

Szeretek kirándulni és túrázni. Szerencsére itt a 3. kerületben közel vannak a hegyek, ahol – bár nem „ezerméteres” magasságokban – jó kis erdei sétákat lehet tenni karnyújtásnyira a várostól. Ez akkor nagyszerű, ha csak pár órám van egy napban, amikor kiszellőztetném a fejemet, mert nem kell hozzá szervezkedni és utazni: csak felkapok egy túra sneakert, egy melegítőt és felmászok a hegyre az erdei ösvényen a fák között és a csúcson gyönyörű kilátás vár! Ezt az érzést már a Hármashatárhegy, Nagy-Kevély vagy a Rókahegyen is megadja! Persze szeretem az ennél nagyobb kihívást jelentő túrákat és kirándulásokat, Magyarországon belül is egy csomó úti célt találni, az egyik kedvencem a Rám-szakadék környéke.

A kedvenc sportom a snowboardozás, ezért a magas hegyek között is otthon érzem magam. Viszont egészen más, amikor mindent hó borít és kényelmes sílift visz fel a csúcsra, hogy lecsússz onnan, mint mikor egy hegyi túrán minden lépéssel meg kell dolgoznod azért, hogy feljuss arra a bizonyos magas csúcsra. Nekem ez első ilyen élményem az ausztriai Gesäuse Nemzeti Parkban volt, ahol néhány barátommal felmásztunk a Tieflimauerre – és ebben nem csak gyalogtúra, hanem Klettersteig is volt, azaz előre kifeszített drótkötelek biztosítása mellett sziklát is kellett mászni a csúcsig.

Ezért gondoltam, hogy jó lenne visszatérni ide, hogy teszteljem a Columbia Flow Borough Low outdoor sneakert, amit a Columbia hazai márkaképviseletétől kaptam!

Columbia Flow Borough túra sneaker teszt

Columbia Flow Borough túra sneaker teszt (Fotók: Sinthavong Tamás)

A Columbia Flow Borough Low

A Columbia az utóbbi időben erősen nyitott a túra/outdoor sneakerek irányába, hogy a hagyományos bakancsos/túracipős irány mellett olyan sneakereket is gyártsanak, melyeket a kirándulások, túrák mellett a mindennapokban is hordani lehet. Ebbe a vonalba tartozik Flow Borough Low is, melynek megalkotásánál két fő szempontot vettek alapul, a funkcionalitást és a kinézetet.

Columbia Flow Borough Low

A fő cél természetesen továbbra is az volt, hogy egy könnyű, a természetben való kikapcsolódáshoz jól használható cipő készüljön. A vízlepergető felsőrész textil és bőr kombinációja, sok szellőzővel. A talpat egy terepfutó cipőtől kölcsönözték: ez a gyakorlatban egy ultrakönnyű középtalpat, tökéletes párnázottságot és komfortos viseletet jelent. A járótalp megkapta a „mindehez tapadó” Omni Grip gumi borítást, ami már egy másik, általunk tesztelt Columbia túra sneakeren, a Facet 30 modellen is nagyon jól teljesített múltkor.

A Flow Borough talpa Omni Grip tapadással

A Flow Borough talpa Omni Grip tapadással

A funkció mellett a kinézet is fontos volt – ezt mi a sneakerbox.hu csapatánál igencsak díjazzuk 😀 Az Flow Borough sneakernek van egy dinamikus összhatása, a fűzők kialakításánál pedig a csapatból többünknek is a Nike Air Max 95 jutott az eszébe.

Columbia Flow Borough Low sarokrész

A sneaker teszt eredménye

Egynapos túránk során a völgyből a egészen a Tieflimauer tövébe másztunk fel, 1600 méter feletti magasságba, változatos utakon: aszfaltozozott út (nyilván ebből volt a legkevesebb :), murvával leszórt út, füves rétek, erdei ösvények gyökerekkel és szilákkal, vízmosások patakkal vagy anélkül, az erdőhatár felett sziklákkal teleszórt ösvények és a végén a csúcs irányába már út sem nagyon volt, és meredekebb sziklákon is mászni kellett.

Az Omigrip talp itt is nagyon jól teljesített, egyszer sem kellett attól tartanom, hogy megcsúszok és talp és a felsőrész kialakításának köszönhetően a cipő tényleg olyan könnyű, hogy nem nem is érzed, hogy a lábadon van valami. Dinamikusan tudtunk felfelé menetelni és mászni, a cipő jól szellőzött, nem izzadt bele a lábam.

Columbia Flow Borough Low - 1600 méter felett :)

Columbia Flow Borough Low – 1600 méter felett 🙂

A sneaker kicsit hosszúkás kialakításának előnyei főleg a lefelé menetben jöttek ki. A fűzőkkel jól lehetett rögzíteni a lábamon (egész nap csak egyszer kellett újrakötnöm a cipőt!) és egyáltalán nem csúszott előre a lábam, plusz még volt egy kis extra hely is elöl. Ez lefelé tényleg nagyon előnyös, mert ha kicsit is előrecsúszik a lábad és a cipő orra nyomja a lábujjaidat és a lábujjkörmeidet, az biztos, hogy a túra végére már nagyon kellemetlen lesz.

A nap végére a talpaim és a sarkaim sem fájdultak meg, ez is egy nagy pluszpont, mert élénken emlékszem, hogy az első túrabakancsomban megtett túrám után másnap alig bírtam lábra állni. Most 22 km-t mentünk tényleg változatos és nehéz terepen – és semmi fájdalom!

Ha te is beszereznéd a Columbia Flow Borough Low outdoor sneakert, akkor itt megteheted!

Columbia Flow Borough

Nézd meg a videót!

Nézd meg a túráról készült vlogot is, mert gyönyörű helyeken jártunk!

Fotók: Sinthavong Tamás (IG: @snthvng)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • sklep online szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, superb blog structure! How long have you ever been blogging for? you make blogging glance easy. The entire glance of your site is great, as well as the content! You can see similar here dobry sklep
×