Melyik volt a legjobb Nike [SB] Dunk 2020-ban?

Nike SB Dunk az év modellje? Nem kell azon vitatkoznunk, hogy kemény év végéhez értünk minden szempontból! Arra talán kevesen számítottak, hogy ez lesz 2020 egyik leghypeoltabb és legkedvencebb cipője. Ez is Travis Scott hatás vagy tényleg ennyire jó? Katt a továbbra és nézzük meg, mik voltak az idei legforróbb megjelenések!

Egy kis történelem…

1985-ben debütált a NIKE DUNK, és szinte egyből meghódította az iskolai kosárpályákat és az akkori sneaker rajongókat. Ez a modell mindig meg tudott és mai napig meg tud újulni! Egy évben jelent meg a legendás Jordan 1-el, ezért csak második helyet foglalta el a legkedveltebb kategóriában, de ennek ellenére is brutális varázsa van a cipőnek és bérelt helye van a sneakerheadek szívében és kollekciójában.

nike-dunk-1985

Nike Dunk High Vintage – 1985

Nike Dunk SB

A márkánál mindenképp szerettek volna nyitni a deszkás kultúra felé, akik akkoriban is a magasszárú megjelenéseket rockolták, ezért Sandy Bodecker, a deszkás részlegért felelős menedzser, kezébe vette és kialakították az SB vonalat! 2002-ben járunk, amikor is megelőztek olyan skateboarding brandeket, mint a DC vagy az Osiris. 2020-ban, pedig biztosan kijelenthetjük, hogy – bár a technikai gördeszkás cipők terén hatalmas volt a fejlődés, ez a klasszikus modell most is a deszkások egyik kedvenc sneakere!

Egy perc respect

Sandy Bodecker, sajnos 2018-ban elhunyt és emlékére készítettek egy kis filmet, amit ide kattintva tudtok megnézni. A Sneaker Freaker készített vele egy interjút, azt pedig ITT tudjátok elolvasni!

Sandy-Bodecker-nike-dunk

Sandy Bodecker (középen)

 

nike-dunk-sb-supreme-2002

Nike Dunk SB x Supreme „White Cement” – 2002

Ha pedig nagyon beleásnád magad a Dunk históriába, akkor olvasd el „A Háttérsztori” című cikkünket a blogon!

TOP4 Dunk megjelenés 2020-ban

Természetesen, – mint mindenből -, Dunkból is nehéz összegyűjteni a legkedveltebb színállásokat, úgy, hogy mindenki egyet értsen a kiválasztott darabokkal, ezért sorrendet meg sem kísérlünk felállítuni…

Nike SB Dunk High „Spectrum”

Valami színes és elképesztően gyönyörű sziluettel vágott neki az évnek a Nike, január 31-én ugyanis ledobta nekünk a Spectrumot. Aki retailért hozzájutott, nagyon szerencsésnek mondhatja magát, mert habár nem a legfelkapottabb színek közé tartozik, de borsos 300$ körüli áron mozog.

nike-dunk-spectrum-alex

„Spectrum” –  Fotó: @alexmacsek

Nike SB Dunk Low Travis Scott

Február 29-én, La Flame is kinyilvánította a nevével jelzett sziluetten, hogy bizony ő is hatalmas rajongója ennek a deszkás surranónak. Sajnálatos módon, nem volt WW megjelenés, kimondottan SB boltokban lehetett kapni, 150$-ért, nem csoda, hogy a resell ára az egekben, bőven 1500$, de néhány méretnél 2000$ fölé csúszik.

Valljuk be magunknak: ahhoz, hogy a Dunk az egyik legkedveltebb modell legyen idén, kellett Travis és az, hogy hordjon belőle jó pár színt…

nike-dunk-travis

Designed by Cactus Jack – @elnrh10

Nike Dunk SB „Chunky Dunky”

Májusban a jó idő mellé kaptunk egy kis fagyival megtöltött megjelenést is. A szó szoros értelmében ez nem igaz (bár volt, aki tényleg evett belőle fagyit), de a Ben and Jerry’s dolgozott össze ezúttal a pipás céggel és alkották meg a „tehenes” Dunkot.

23-án jött egy Friends and Family pakk, ahol egy nagy fagylaltos dobozban érkezett a cipő, majd három napra rá érkezett csak a SNKRS drop. Meg kell hagyni, hogy jópofa kollaborációról beszélünk, ami az árat illeti pedig mindkét verzióhoz a zsebünkbe kell nyúlni, hogy előcsapjuk az 1500$ fölötti összeget. A markáns színösszeállítás pedig alaposan feladja a leckét azoknak, akik viselni szeretnék ezt a sneakert…

nike-dunk-chunky-dunky

Nike Dunk SB „Chunky Dunky” – @willy

Nike Dunk SB Strange Love Skateboarding

A Nike SB február 8-án, a Valentin napot ünnepelvén dolgozott össze két művésszel, Todd Bratrud-al és Sean Cliver-el. Nagyon finom, bársony piros/pink rátétekkel és pipával, illetve egyéb apró részletekkel. Ez sem az olcsók közé sorolható, 1000$ pluszos viszonteladási árával.

nike-dunk-strangelove

Nike Dunk SB Strange Love – @corrado_80

Ha esetleg olvasnál még erről a csodás modellről, megteheted IDE KATTINTVA, és mondjátok el Nektek melyik volt a kedvenc SB megjelenésetek idén!

Forrásaink az Instagram, StockX és a Grailed voltak!

peti

Create your style! Lehet hasonló másokéhoz, de ugyanolyan sosem lesz és ez a lényeg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×