Találd meg a saját stílusod az öltözködésben!

A stílus és az öltözködés kapcsán mindenkinek, akit érdekel a téma, rengeteg kérdés megfordul a fejében. Ebben a cikkben a való életből hozok példákat arra, honnan tudtok inspirációt meríteni és hogyan győzhetitek le, ha tartotok valamitől. A legfontosabb gondolatot már itt „lelövöm”: nem csak sok pénzből lehet stílusosan, vagányan felöltözni! Ha felkeltettem az érdeklődésed, csak kattints a továbbra!

Beugró

Fontos leszögeznünk, hogy nem egy „húsleves a léleknek” vagy egy okoskodó cikket fogtok olvasni, hiszen nem áll módunkban senkit sem felülbírálni vagy leszólni. Egyszerűen egy tanácsokkal/ötletekkel megspékelt véleményt formálok meg. Lehetne szó a zenéről, művészetekről, sportról… ez itt most a fashion téma.

Lesz a cikkben olyan outfit, ami megfizethető darabokból lett kivitelezve, elnézünk a hype világába is, ahonnan csekkolunk nagyon jól elkapott pillanatokat, illetve mini interjúkat is olvashattok!

stilus-01

Öltözködj úgy, ahogy szeretnél!

Mi is a stílus?

Ezt nehéz meghatározni, hiszen ahány ember, annyi verzió. Ami nem is baj, mivel mindenki megtalálhatja azt az értéket, amit képviselhet. Biztosan hallottátok már azt a megfogalmazást, hogy az öltözködés egyfajta önkifejezésmód. Ez teljes mértékben így van! Ha belegondoltok, mikor felöltöztök egy átlagos napon, akkor abszolút az aznapi hangulatotokon alapszik az egész, lehet tudatos és tudatalatti. Mindent okkal teszünk, még ha néha észre sem vesszük. És ez az öltözködésünkben sincs másképp!

Lehet modern, lehet old skool, lehet elegáns és lehet az összesnek a keveréke. Te döntesz melyik kalapba nyúlsz!

Saját példám, hogy mindig a cipőm az alappillére a szettemnek. Ahhoz válogatom a színeket, amiket a hangulatom határoz meg. Ha kicsit úgy érzem sötétebb kedvvel ébredtem, akkor mindenképp színes darabokat öltök, pozitivitást sugározva ezzel. Szerencsére, egy éve már elkezdtem nyitni a színek felé, szóval nem csak ilyen helyzetben használom ezeket a ruháim.

Itt van @tygabrown, aki ezt az SBB 2.0-át egy színes melegítő szettel hozta össze. Személy szerint nekem kicsit sok a szín, de mégis működik.

stilus-tyga

Színblokk – @tygabrown

Nem szabad azt hinnünk, hogy a stílusunk egyenlő azzal, ha mindig az éppen divatban lévő cuccokat hordjuk. Aki ezt hiszi, az teljesen rossz úton jár, ugyanis ez a két dolog sosem lesz ugyanaz.

„Stílusos” mini-interjúk

Megpróbáltam közelebb hozni hozzátok a témát azzal, hogy feltettem ezzel kapcsolatos kérdéseket, olyan embereknek, akik valóban tudják miről is beszélnek! Ugyanazokat a kérdéseket kapták, de mégis különböző válaszokat kaptam Volt szó az inspiráció szerzésről, a stílus kialakulásáról és egy tanácsot sem voltak restek adni nelünk!

Galambos Patrícia

Patrícia neve Nektek is ismerős lehet, hisz Miss World Hungary 2. lett, illetve világversenyen is képviselte hazánkat, ahol 75 ország vett részt. Mindeközben pedig sneaker rajongó, annó oviban a szoknyája mellé is csak a kedvenc adidas surranóját volt hajlandó felvenni.

stilus-patricia

3Stripes – @qatricia

… „azt gondolom, hogy egész életünkben változunk, külsőleg és belsőleg egyaránt. Fejlődik a személyiségünk és az, ahogy reprezentáljuk magunkat.”

Patrícia egyébként mindenhonnan képes inspirálódni! A social platformoktól egészen egy virágos kirakatáig, a kreativitása pedig odáig fajul, hogy ha valamire szüksége van, akkor saját kezűleg varrja meg azt.

… „el szoktam menni 1-2 turiba, mert szimplán csak imádom, hogy ott nem befolyásol a döntésemben semmi. A mindennapi öltözködésem inkább egy kalandnak szeretem megélni, így mindig próbálkozom új dolgokkal. Mindezeken felül kivételesen szerencsésnek érzem magam, mert volt lehetőségem olyan stylistokkal, tervezőkkel, fotósokkal, sminkesekkel és fodrászokkal dolgozni az elmúlt években, akik rengeteget tanítottak és segítettek a gyakorlatban is hasznosítani a tanácsaikat.”

“Legyetek önmagatok és hagyjatok időt magatoknak, hogy el tudjátok dönteni, mi tetszik és miért tetszik. Ne féljetek a turiktól. Kérdezzetek olyanoktól, akikre felnéztek. Járjatok nyitott szemmel az utcán, egészen csodálatos tud lenni. 🙂 ”

Önmagatok is egy stílus vagytok!

HIGH-END stílus

Először is tegyük tisztába a kifejezések jelentését, ha esetleg nem csekkoltátok volna a szótárunkat! A high-end kedvelői csak is kizárólag az aktuálisan hype, legtöbbször drága, designer cuccokat hajlandók felvenni. Régebben (csak) őket nevezték hypebeastnek, ami az idők során kicsit átalakult, ugyanis annyira felhígult ez a közeg, hogy már akkor is használják, ha van rajtad egy YEEZY 🙁

Willy Iffland

Itt van például willy. Nála aztán minden aktuális hype/nohype darabot megtalál az ember és szerencsére azok az influencerek közé tartozik, akiknek nem csak cash, hanem stílusérzék is lapul a zsebében.

stilus-willy

Match – @willy

 

Emanuel Dennis

A Club Brugge játékosa ezt a Dior Low-t szerintem kicsit túltolta. A koncepció embertől függ, de ránézésre stílusosabban is fel lehetett volna öltözni ehhez a cipőhöz. Itt érvényesül az, hogy hiába drága valami, nem biztos, hogy az a legjobb választás.

stilus-dennis

2Hype – @e_dennisblessed

 

AGÓCS

Mikor kialakult ez a téma a gondolataimban, már tudtam, hogy Agócs Bence barátomat is kikérdezem, hisz a hazai Sneaker Kultúra egyik ismert arca és természetesen a fashion is nagyon jó barátságban van vele. Outfit Check sorozatunkban is megfordult már.

stilus-agocs

Retro – @benceagocs

Bence igazi street arc. Stílusát az extrém sportok, mint például a bmx vagy a snowboard alakították. Ha végig görgetitek az instáját láthatjátok is, de el is árulta, hogy abszolút a színekből inspirálódik, ezek harmonizálására, illetve a high-end és a fast-fashion összepárosítására törekszik.

Állítása szerint, „az embernek vagy van szépérzéke vagy nincs, manapság semmire sem szabad azt mondani, hogy nem működik. A stílus idővel kialakul, de nem kell ehhez drágán öltözködni, ott a H&M vagy a Zara. Sose kell lekoppintani mások outfitjeit, mert úgysem fog úgy állni rajtad, mint az eredeti viselőjén.”

„Emellett nem kell túltolni a kiegészítőket sem. Ne vegyél fel egy karkötőt vagy egy órát, csak azért mert más is hordja vagy mert láttad Instán, hogy valakin fú de jól állt, ha egyébként nem érzed magadénak. Akkor csak plusz egy oda nem illő, off tárgy lesz rajtad.”

Nem szabad a stílust és a pénzt ennyire szorosan összekötni! Annyiszor elmondtuk már kábé mindenhol, hogy ez a két dolog nem feltétlenül találkozik. Fontosnak tartom ezt a témát is behozni ide, hisz manapság ha fellép valaki egy platformra, egyből a milliós cuccok ugranak a szemébe és sokan emiatt elhiszik, hogy csak akkor lehetsz stílusos, ha Ők is magukra aggatják ezeket a cuccokat vagy rosszabb esetben a hamisított változatukat…

Kreatív stílus

Dom Hadley

@domhadley_ remekül párosítja a klasszikus darabokat az újabb, felkapottakkal, de így sem esik ki a szerepéből és összeillő tényleg fasza outfiteket rak össze. Itt van ez a klasszik Vans (amit ide kattintva tőlünk is megrendelhetsz), egyszerű nadrággal, valami jó pulcsival vagy Ralph Lauren ing-fehér póló kombóval. Kreatívak legyetek!

stilus-dom

Basic – @domhadley_

André

@3ooo_ Svájcból egy nagyon letisztult és szerintem kevert stílust képvisel. Megfordul nála egy-két drágább darab, de emellett kreatívan keveri a klasszikus, future és az utcai „művészetet”.

stilus-3ooo

Updated – @3ooo_

ROLI

Roli is ismerős lehet néhányatok számára, hisz olvashattátok már az írásait itt a blogon és Neki köszönhetitek, hogy időben értesülhettek a @sneakerboxhu instáján a hamarosan érkező megjelenésekről. Kicsit más szemszögből nézi a dolgokat, ezáltal az öltözködés világát is!

stilus-roli

Future – @rlnd.varga

Roli szerint a stílus nem egy állandó dolog és ezt tapasztalatból mondja. Elképzelhető, hogy megváltozik a nézőpontod egyről a kettőre és ezért is van az, hogy sok ember folyton keresi azt, amit képviselhet.

„A legjobb inspirációkat nem a “fashion” területéről kaptam eddig sem. Az öltözködés terén is próbálok nyitott maradni, én úgy gondolom, hogy egy outfit akkor jó, ha valamilyen hangulatot tud árasztani magából, belemagyarázás nélkül is, legyen az akár egy korszak hangulata, vagy valamilyen stílusirányzat hangulata…”

„…merj önmagad lenni! Ha introvertált vagy, akkor ne akarj másnak látszani, mert ripacsnak fognak gondolni, ha kreatív vagy ne erőltesd magadra azt, amit mások elvárnak tőled, mert nem fogod jól érezni magad. … és talán a legfontosabb, soha ne azzal próbálj kitűnni, hogy drága cuccokat aggatsz magadra.”

Mint azt láthatjátok, akkor tudtok felöltözni úgy, hogy jól érezzétek magatokat aznap, ha a saját fejetekből próbáljátok meg összerakni a ruháitokat. Sokat hallottam, hogy a közösségi oldalakon látott arcokat utánoznátok le, amihez a tanácsom annyi lenne, hogy ne „lekopizd”, inkább vidd bele Önmagad abba, amit látsz. Ha egy ruhadarab tetszett meg onnan, akkor építs fel mellé egy saját viseletet, hidd el menőbb leszel!

Outro

Még annyi, hogy ha éppen elkezd érdekelni egy sport vagy egy másik közösségbe kerülsz, ahol szeretsz lenni, akkor előbb-utóbb csiszolni fogja a stílusod. @alexmacsek barátom például fullba átváltott a deszkás stilóba, amióta elkezdett deszkázni. Valljuk be, jól is áll Neki!

stilus-alex

Skate – @alexmacsek

Remélem sikerült egy-két támpontot adni ebben stílus témában azoknak, akik nem elég magabiztosak abban, hogy mit tegyenek vagy mit vegyenek fel a mindennapokban. Ha esetleg olvasnál még ilyen és ehhez hasonló tartalmakat, vagy kiegészítenéd valamivel a cikket, csak jelezd kommentben!

Köszönet mindenkinek, akik segítettek a cikkben és még számíthattok sok cikkre stílus és outfit témában!

peti

Create your style! Lehet hasonló másokéhoz, de ugyanolyan sosem lesz és ez a lényeg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×