5 Track Sneaker alternatíva – stílus és pénz is marad

A ‘Track sneaker’, vagy ‘Trail sneaker’ kifejezés körülbelül két éve robbant be a köztudatba, amikor a Balenciaga a végletekig túlbonyolított, színes, sokak szerint ízléstelen futócipőkkel mutatta be 2018-as őszi-téli kollekcióját. Aztán persze, ahogyan ez lenni szokott, a Balenciaga Trail Runner torzszülött futócipő mégis sokak szívébe belopta magát, így hamarosan egész „hype” alakult ki a szóban forgó sziluett körül. Személy szerint azonban nem vagyok a high-fashion brand-ek híve, így ha egy darab megtetszik, szeretek inkább alternatív megoldásokat keresni. Ezért is mutatok most meg 5 olyan sneaker-t, melyek jó, és persze nem utolsó sorban pénztárcabarát opciók lehetnek.

5. New Balance X-Racer UtilityNew-Balance-X-Racer-Utility-1

A lista ötödik helyére egy egészen friss megjelenés került. Ugyan maga az X-Racer széria nem az, ellenben az idén júniusban bemutatott „Utility” sorozat hatalmasat dobott a már meglévő alapmodellen, igazi Track cipővé emelve azt.

Mindez köszönhető az átdolgozott külső elemeknek, a retro színválasztásnak, és a játékos anyaghasználatnak, hiszen kerültek a cipőre nylon, mesh, és suede részek is. A kényelemről a New Balance Abzorb talpa gondoskodik, amire egy vastag fekete gumiréteg került, extra védelemként.

New-Balance-X-Racer-Utility-Bodega-1

New Balance x Bodega X-Racer

Ami pedig további jó hír, hogy a cipő retail ára csak $132, azaz kevesebb, mint 40 000 Ft.

 

4. Asics Gel Nandi OG

asics-gel-nandi-og

Természetes, hogyha a futó-, vagy terepfutócipő a téma, akkor az Asics biztosan ott van a legjobbak között. Akkor sincs ez másképp, hogyha most elsősorban divat, mintsem a valódi terephasználat oldaláról beszélünk. Így került a listámra a Gel Nandi, abból is az OG változat.

A sziluett egyébként idén lett kereken 20 éves, hiszen eredetileg 2000-ben mutatta be a japán márka. Ezen évforduló alkalmából hozták vissza idén júniusban, egy kicsit „ránc-felvarrott” kiadásban. Mindez azt jelenti, hogy a talpszerkezetet újratervezték a legfrissebb technológiákkal, míg a felsőrész gyakorlatilag érintetlen maradt.

asics-gel-nandi-og-whitelight-steel

A 20 éve is track sneaker-nek tervezett modell tehát minden terepen hibátlanul megállja a helyét, ráadásul az ára sem lehetne barátibb: £90, azaz ~35 000 Ft.

 

3. Asics Reconstructed Kayano 5

asics-reconstructed-kayano-5-2

 

Az Asics zseniális futócipő-palettáján nem kevés klasszikussal találkozik az ember, melyek nem csak komoly sporthasználatra kiválóak, de némelyikük igazi divat-ikonná nőtte ki magát.

Az idén tavasszal megjelent Reconstructed Kayano 5 pedig tökéletesen passzol a listánkba. A részletekben gazdag bőr, és mesh felsőrész mellé a szokásos Gel talp párosul, hogy a kényelemre se lehessen kifogás.

asics-reconstructed-kayano-5

 

Az ára sajnos kicsit borsosabb, mint az előző modelleké, viszont ezért egy kiváló minőségű, és rendkívül különleges cipőt kapunk. Az RRP £130, azaz valamivel több, mint 50 000 Ft.

 

2. Li-Ning Furious Ride Ace

li-ning-furious-rider-ace-1-1 (1)

A kínai, világhódító márkáról korábban írtam már itt a blogon, és már akkor felfigyeltem több modelljükre is, jelen esetben pedig a Furious Rider az, amit kiemelnék.

Ugyan ez esetben már egy kicsivel drágább márkáról beszélünk, mégis azt szeretem bennük, hogy ahhoz képest, amilyen jó minőségű, és amilyen különleges termékeket kínálnak, mégis megfizethetőek maradtak. Mindennek pedig tökéletes példája az említett modell, a Furious Rider, ami szerintem az egyik legjobb választás, ha valaki igazán ki akar tűnni a tömegből.

li-ning-furious-rider-ace-1-2 (1)

Ráadásul folyamatosan „frissítik” a modellt, így több generáció, és még több színállás érhető el belőle. Árban kiadástól függően 200-210 dollár körül mozog, ez kb. 60 000 Ft.

1. Reebok DMX Trail Shadow

Reebok_DMX_Trail_Shadow_1

A lista élére pedig személyes kedvencem, a Reebok DMX Trail Shadow került. Igazi klassszikus futócipő forma, minden olyan extrával kiegészítve, amitől igazán egyedülálló Track sneaker lesz. A főként mesh felsőrészre egy kemény „cage” került, ezeken bújnak át a fűzők is. A kissé „chunky” talp pedig DMX Shear párnázást kapott.

A cipő 11 különböző CW-ben elérhető, különboző izgalmas variációkban, ráadásul néhány színállás között még az anyagokkal is játszottak.

Reebok_DMX_Trail_Shadow_2

A modellek retail ára €180, azaz nagyjából 63.000.- Ft.

 

Verdict

A lista természetesen abszolút személyes, sőt, egészen biztos vagyok benne, hogy számtalan további modellel is kiegészíthető. A célom mindössze az volt, hogy megmutassam, hogy érdemes böngészni, keresgélni, és eldönteni, hogy vajon az adott márkajelzés nélkül is érne-e nekünk ennyit az a cipő/termék, vagy ha megtetszik egy forma, akkor milyen hasonlóak elérhetőek még a piacon.

Természetesen úgy gondolom, hogy egy high-fashion termék, adott esetben egy Balenciaga Track trainer is lehet jó, vagy a legjobb választás is. Az viszont biztos, hogy nem az egyetlen.

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×