Balenciaga Trail Runner – A szépség néha belülről fakad

A 2017-es év egyöntetűleg az UGLY, vagy ha úgy tetszik a DAD Shoes-ok éve volt, de mint láthatjuk töretlenül tart a versengés azon, melyik gyártó tud zsurmóbb és „rondább” darabokat alkotni. A Balenciaga nem panaszkodhat, hisz nekik sikerült a legextrémebb lépőt összehozni ezen kategórián belül Triple S néven. Ennek talpszerkezete 3 rétegből áll és 4 kg-ot nyom egy pár együttvéve. Úgy látszik a tervezők maradtak a rétegezés mellett, csak egy kicsit újragondolva és belekóstolva a futócipők vonalvezetésébe is, ez lett a Balenciaga Trail Runner. Ha nem akarsz lemaradni róla, a tovább után megtudsz mindent 😉

Előzmények

Mint már fent is említettem volt, a Triple S sikere nagyban hozzájárult a Trail Runner megalkotásához, hisz egy-két hasonlóság megfigyelhető a két lépő között, de erről majd később. Tulajdonképpen a cég high-end mivolta révén inkább a haute couture és az extravagáns ruhadarabok terén fitogtatta eddig tudását (árban is természetesen), ám mostanra kiderült, a sneakerek terén is megállja a helyét.  A márciusi Paris Fashion Week egy nagyon jó alkalmat teremtett egy újabb igazán kirívó cipellő megvillantására. Tulajdonképpen egyből berobbant a köztudatba és mind az Insta, mind a sneaker oldalak megteltek a Trail Runner képeivel.

A Balenciaga Trail Runner

Balenciaga Trail Runner Details

Balenciaga Trail Runner Details

Először amikor megláttam a cipőt, egy olcsóbb árfekvésű Asics futócipő jutott róla eszembe, az elnevezés pedig csak rádob plusz egy lapáttal. Miután azonban tüzetesebben szemügyre vettem, láttam, hogy közel sem. Az első dolog, ami feltűnhet, hogy struktúráját tekintve nagyon hajaz a korábbi Triple S modellre. A talp maga egész érdekes, egy kicsit futurisztikus, de mégsem túlságosan. A sarokrész közepén  észrevehető egy „zselé párna”, ami amellett, hogy illik oda, még a komfortérzetet is biztosítja. A szemfülesek kiszúrhatták már, hogy a talp hátsó fele ismét rétegezett, akárcsak a „mézes szelet” Karácsonykor.

Felsőrész

Az upper jelentős részét (de nem az egészét) a kék, a legtöbb futócipőre jellemző, hálós „borítás” adja. Ezen felül az orr résznél megtalálható egy vélhetően műbőr panel, amely’ az orr stabilitásához járul hozzá. A lépő felső részén még megtalálható egy halom „rögzítő panel”, de ha észrevettétek ezeken találhatóak meg a fűzőlyukak is. Mint említettem volt, a tervezők maradtak a rétegek egymásra dobálásánál, csak most a a felsőrész került a középpontba.
Ha már szóba jöttek a fűzőlyukak, észrevehetitek, hogy van belőlük dögivel. A történet dupla fűzős. Mint látjátok a nyelv belső oldalán fűzőgyűrűk (mint például egy 95-ös Air Max esetében), míg a külső felén pedig fűzőlyukak sorakoznak fel.

Details

Hogy őszinte legyek, nagyon sok részletet rejt ez a modell. Nézzünk is párat a teljesség igénye nélkül. Elsőként az orron tűnhet fel a branding, de még valami meglapul, ami nem más, mint a korábbi csótánytaposón is fellelhető sizing. Azt már mondanom sem kell, hogy manapság igencsak divatba jött ez a bentről-kifelé forgatás az Off-White jóvoltából. Tulajdonképpen az már önmagában egy kiemelendő részlet, hogy egészében olyan az összhatás, mintha több stílusú cipő eleme lenne összefércelve egybe. Ha nem lenne elég elvont a lépő, vessetek rá egy pillantást felülről is.

Kicsit keszekusza

-Kicsit keszekusza-

Így a cikk végéhez közeledvén, már lassan magam sem tudom, mi merre hány réteg 😀

Egy kis érdekesség

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de bizonyos külföldi hírportálok azt rebesgetik, hogy lesz a talpba implementálva egy USB port, mivel LED lesz elhelyezve a talpban.

Záró akkord

Maradjunk annyiban ,hogy ez a cipő zseniális. Nem a „szépsége” az, ami miatt lebilincselő, mindinkább a részletek és az összevisszaság azok, amik egyedivé teszik. Szerintem a megjelenést követően zárós határidőn belül SOLD OUT lesz, akárcsak elődje. Én úgy gondolom, hogy ez a lépő kiérdemelten kapja meg az UGLY SHOE plecsnit. Az árról túl sok információt nem találtam, de több, mint valószínű, hogy fel kell majd törnie a sneaker malacot annak, aki coppolásra adja a fejét. A pontos release date-et is homály öleli körül, annyit bizti, hogy FW 2018.

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×