Balenciaga Triple S

Idén egy új állomására érkezett az a bizonyos hype train a Balenciaga Triple S megjelenésével. Egy, a márkától szokatlan, mostanában feltörekvő sziluettel álltak elő, ami talán egy teljesen új irányvonal lehet a sneakerek világában. További infókért katt tovább!

Padawan cikk

Ezt a cikket Győző még blogger padawanként írta, amikor még „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Mi is a helyzet?

Az idei év hónapról-hónapra kavarja fel a sneakervilág állóvizét, legyen az a Balenciaga előző nagy dobása, a Speed Trainer vagy az Off-White x Nike collab megjelenése vagy akár a Yeezy 700-as megosztó fogadtatása. Ennél a pontnál egy kisebb párhuzamot is lehet vonni Kanye West és a híres spanyol designer márka között, hiszen a 700-as Yeezy és a Triple S modellek igen hasonló stílus- és formavilágot követnek a maguk robosztus megjelenésével.

Balenciaga Triple S - robosztus, retro, megosztó

Balenciaga Triple S – robosztus, retro, megosztó

Retro edzőcipő vagy menő sneaker?

Ha őszinte akarok lenni a cipő elsőre olyan hatást kelt, mintha valaki a szekrénye mélyéről szedte volna elő az évekkel ezelőtt eldugott, ütött-kopott edzőcipőjét ráadásul a törtfehér talp miatt egy laikus az anyag sárgulására is joggal gyanakodhat. A gyártó elmondása alapján az agresszív talpat három különböző sportcipő (futás, kosárlabda, atlétika) talpának egymásra pakolásával alkották meg és ebből ered a Triple S név is (triple sole/hármas talp). A felső rész egy jól szellőző hálós illetve bőrborítást kapott egy szolid márkajelzéssel.

Gergő és Dávid személyesen is tapasztalhatták a régi „csótányroppantó” trend desinger sneakerekbe csomagolását az idei kölni Sneakernessen.

Balenciaga Triple S

Balenciaga Triple S

Balenciaga Triple S megjelenés

A cipőt a kezdetektől fogva óriási hype vette körül és a negatív vélemények mellett akadt persze jó pár pozitív is, hiszen a 850 dolláros ára ellenére egész könnyen elkapkodták a sorra kerülő sneakerheadek (az már más kérdés hogy ki miért). A nagyobb országok mellet a hazai közönség is hozzájuthatott a lépőhöz az Icons by Bizanc boltjában.

Balenciaga Triple S - "Három talp lett, maradhat...?"

Balenciaga Triple S – „Három talp lett, maradhat…?”

Ki lesz a következő?

Nyilván egyik cipő sem tetszhet mindenkinek, de egyre inkább kezd nyilvánvalóbbá válni, hogy a fent említett két sneaker már nem csak egy új irányvonal keresése a gyártók részéről, hanem maga az irányvonal. Már fast fashion szektor, konkrétan a Zara is piacra dobott egy új lépőt, aminek sziluettjét (valószínűleg) a fentiek inspirálták. Mi kíváncsian várjuk a folytatást. Nektek mi a véleményetek?

Kép és hírforrásunk a Highsnobiety.com és Hypebeast.com voltak.

Balenciaga TripleS

Balenciaga TripleS

győző

Mostanra már inkább szenvedélyként tekintek a lépőkre, mint egyszerű hobbiként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×