Visszatér a Nike Challenger!

Régóta hallani híreket a Challenger „feltámasztásáról”, de úgy tűnik, hogy hivatalosan is visszatér a boltok polcaira az igazi retro sneaker. Az 1979-ben bemutatott örökzöld cipőt valószínűleg ősztől vásárolhatjuk meg, persze egy kicsit megújult formában. Részletek a tovább után!

Valószínűleg ha valaki a „klasszikus Nike sneaker” megnevezést hallja, egyből a Cortezre, Blazerre vagy a Dunkra asszociál. Ez nem véletlen, ugyanis ezek a modellek a mai napig népszerűek (a Jordan cipők mellett), háttérbe szorítva más old school sneakereket. Egy kicsit a Challengernél is ezt érezhetjük, mivel ez a széria sosem tudott igazán „kilépni a nagyok árnyékából”. Vagy talán most sikerül? ?

Summer of 79′

Énekelhetné nyugodtan Bryan Adams tíz évvel később, hiszen 1979 sikerben gazdag évnek ígérkezett a Nike számára: egyszerre dobnak piacra két reménységet, a Bermudát és a Challengert. Mindkettő modell a pipás cég új, jövőbemutató formai irányelveit tolmácsolta, és valljuk be: nagyon összejött.

Challenger, igazi retro színekben

Bermuda, a kedvelt kék-szürke színkombóval

Bermuda, a kedvelt kék-szürke színkombóval

Mindkét cipő akár változtatások nélkül is megállná a helyét 2020-ban, kimondhatjuk: időtálló forma. Bármikor be tudnám illeszteni akár egy nyolcvanas évekbeli sneaker-utcaképbe (szigorúan neonfénnyel és bő melegítővel), de elképzelhető egy mai, sportosabb outfit elemeként.

Bőség zavara

Nagyjából így lehetne leírni a 70-es évek végével kezdődő, és a nyolcvanas évekbe nyúló időszakot a beavertoni sportszergyártó életében. 79-ben már hét éve forgalmazták a Cortezt, amelynek sikerét a két későbbi modell még megközelíteni sem tudta. Forrest Gump kedvence olimpiai cipőként debütált, így szinte biztos volt a forgatókönyv. A valódi siker az eladások számában mutatkozott meg, csak a négykarikás játékok vége után. A Cortez mellett, a szintén kedvelt Blazert népszerű kosarasok reklámozták, azonban a Bermuda és a Challenger nem mozgatta meg annyira a vásárlókat (talán nem is tudtak a létezésükről?).

Új Challenger, különbségeket nagyítóval keressünk

Így történt, hogy amíg szárnyalt a Cortez-Blazer duó (később a Dunk és Jordan modellek is csatlakoztak), a 79-eseknek maradt a süllyesztő. Azonban nemrég a Nike fejlesztőcsapata úgy döntött, hogy ideje visszahozni a köztudatba legalább az egyiket. A választás pedig a Challengerre esett, amely a fenti, cirkusz-hangulatot árasztó cw-n kívül más, visszafogottabb színekben is elérhető lesz. Például ilyenekben:

Fekete-fehérben is jól mutat

Megjelenés

Ha annyira megtetszett az új Challenger, hogy már nyúlnál is a kártyádhoz, sajnos ez még nem fog menni. Előreláthatólag ősztől csaphatsz le egy ilyen ízig-vérig klasszikusra. Vagy mégis inkább egy Cortezt/Dunkot választanál? ?

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×