A nagy cook group cikksorozat: nemzetközi Discord szerverek – 3. rész

Elérkeztünk a nagy cook group cikksorozat utolsó részéhez, ahol a legismertebb nemzetközi Discord szerverek bemutatása vár ránk. A megannyi főzőcskézős csoport közül kiválogattam a legkülönlegesebb és legrelevánsabb szervereket, melyekről a tovább után olvashatsz!

Az első és legfontosabb dolog, hogy ebbe a cikkbe akkor vágj bele, ha már elolvastad a sorozatunk első és második részét is!

Miután kiveséztem a magyar CLC szerver minden elemét, és ismertettem legfőbb tulajdonságait, itt az ideje, hogy a legmenőbb nemzetközi szerverekről is ejtsek pár szót.

Mit tudnak a nemzetközi Discord szerverek?

Gyakorlatilag az első részben már elmondtam, hogy mi történik ezeken a szervereken, a második részben pedig egy magyar példán keresztül szemléltettem is. Viszont a legmenőbb cook groupok egy külön cikket érdemelnek, hiszen olyan szinten komoly kihívások árán lehet bekerülni, hogy bármelyik sneaker release elbújhat mellette. ?

Saucemonitor

A Saucemonitor az egyik legkomolyabb Discord szerver, ahol extrán kevesen lehetnek olyan szerencsések, hogy tagok lehetnek. Ide bekerülni szinte lehetetlen! A csapat olyan szintén megcsavarja az esetleges megjelenéseket a bekerülésért, hogy az egy külön sztorit érdemelne. ?Konkrétan mindent bevetnek ahhoz, hogy megnehezítsék a dolgod: logaritmusokat kell megoldanod, YouTube videókból egy jelenetet kell kikeresned, live videóban kell várnod egy rövidített linket, és egyéb izgalmas dolog. Persze azután, hogy ezt megoldod, még vár rád a fizetési folyamat, ahol az FCFS rendszer szerint könnyen elvérezhetsz, ha nem vagy elég gyors. Ha esetleg nem sikerülne a bejutás, nagyjából 300€-s resell áron megveheted valakitől a tagságát, majd további 45€-s havidíjért bent maradhatsz.

Ha pedig sikeresen bejutottál, akkor a legkomolyabb custom monitorok várnak rád, amik a leggyorsabbak a piacon. Azt fontos tudnod, hogy ez a szerver nem kezdőknek van! Itt a legkomolyabb arcokkal tudsz „együtt mozogni”, és a már meglévő tapasztalataidat és a szerver adta lehetőségeket kombózva nagyobb sikereket érhetsz el.

Sauce Monitor

OneNotify

A OneNotify nagyon hasonlít a Saucemonitorhoz, azzal a különbséggel, hogy ide már nem nagyon szoktak új tagokat különböző releasek formájában fogadni, emiatt a bekerülésért fizetendő resell ár 500€ körül mozog – utána pedig jön a 45€-s havidíj. Ha ide szeretnél bekerülni, akkor sokáig kell keresned azokat a bizonyos kulcsokat, hiszen a piacokon is alig lehet találni.

Ez a szerver szintén nem kezdőknek való, és a bejutás után hasonlóan custom monitorok és egyéb finomságok várnak rád.

One Notify

Bestnotify

A Bestnotify ár-érték arányban egy elég jó Discord szerver. Bejutni kicsivel könnyebb, valamint a bejutásért fizetendő resell ár is „csak” 100€ környékén mozog – ezután pedig havi 30€-val szippantanak le.

Náluk is lapulnak custom monitorok, időnként tök jó gropbuyok vannak, valamint a support is elég jó. Emellett van egy BestBot elnevezésű botjuk is, amivel leginkább a Slam Jam weboldalon érnek el sikereket. Leginkább középhaladó felhasználóknak ajánlom ezt a szervert.

Best Notify

Fleeknotify

A Fleeknotify legnagyobb különlegessége, hogy mostmár szinte csak a szerver tagok között jelenik meg az egyik legjobb bot, a Fleekframework – a cook groupok nyelvén ezt groupbuynak nevezzük. ? Nyilván emellett ugyanúgy pörögnek ott is a monitorok és minden egyéb, viszont a szerver igazi vonzereje a Fleekframework, melynek jelenlegi resell ára 600-1200€ között mozog.

Az árát tekintve 50€ a havidíja, új tagokat nem sűrűn fogadnak, viszont a resell piacon gyakorlatilag 20-30€ környékén tudsz venni már majdnem lejáró tagságot, amit aztán te magad megújíthatsz. Azoknak ajánlom, akik a Fleekframework bot vásárlásán gondolkodnak.

A nagy cook group cikksorozat: nemzetközi Discord szerverek – 3. rész

Restockworld

A Restockworld valamivel különlegesebb szerver az előzőekhez képest: az itteni srácok nagyrészt a bot restockokra vannak ráállva, és kevésbé foglalkoznak magával a sneaker releasekkel és restockokkal. Amiben nagyon erősek, hogy van egy ún. auto link openerjük, ami annyit tesz, hogy amint a Twitter monitorjuk dobja az értesítést, amiben link van, a géped azonnal meg is nyitja azt, ezzel sokkal gyorsabban reagálva az FCFS megjelenésekre. Ezt pedig kombózzák egy egyedi autofill kiegészítővel, ami a kártyás vásárláshoz szükséges adataidat szupergyorsan kitölti, így pikk-pakk behúzhatsz egy botot.

A nagy cook group cikksorozat: nemzetközi Discord szerverek – 3. rész

További nemzetközi Discord szerverek

Természetesen ezek a szerverek mellett még találni rengeteg más Discord szervert is: vannak olyanok ahol kifejezetten botok adás-vétele pörög, vagy Discord szerver tagságok adás-vételei. Ezek mind érdemelnek egy külön cikket, melyet a jövőben egy „általános információk a botokról” téma alatt fogok kifejteni.

Dávid Nagy K

So many shoes, but only two feet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×