A nagy cook group cikksorozat: Cook Like Chef (CLC) – 2. rész

Remélem olvastad már a nagy cook group cikksorozat első részét! A második részében egy magyar Discord szervert fogom bemutatni nektek: Cook Like Chef (CLC) infók, érdekességek, titok és minden más a tovább után!

Ebbe a cikkbe akkor vágj bele, ha már elolvastad sorozatunk első részét!

Miután az előző cikkben részletesen leírtam, hogy mik azok a Discord szerverek, mik történnek ott, miért érdemes tagja lenni némelyik szervernek – most egy konkrét szervert, a magyar Cook Like Chef (röviden CLC)-t fogom kivesézni neked. Azt már tudjuk, hogy szuper szaftos és ropogós témák és bizniszek pörögnek egy egy ilyen szerveren, de mi történik a CLC-ben?

A nagy cook group cikksorozat: Cook Like Chef (CLC) – 2. rész

Cook Like Chef – a magyar sneakerhead aranybánya

Akár personalba, akár resellre vásárolnál sneakert vagy streetwear cuccot, a CLC biztosan a legjobb hazai segítség arra, hogy a megszámlálhatatlan L után elkezd gyűjtögetni azokat a W-ket! ? Ami viszont a legjobb hír, hogy nincs szükség botokra ahhoz, hogy sikereket érhess el – de nyilván jó ha van. ?

Milyen szobákat találni a CLC szerveren?

Az első és legfontosabb dolog, amikor csatlakoztok a szerverhez (vagy bármilyen más Facebook csoporthoz, vagy communityhez) hogy olvassátok el a szabályzatot! Miután a szabályokkal tisztában vagytok, indulhat a nézelődés és az alapok elsajátítása. Vannak fontos infók és közlemények, amikre mindenképp kapcsoljátok be az értesítéseket, ha semmiről sem szeretnétek lemaradni. De nézzük az izgalmas dolgokat!

Cook Like Chef szolgáltatások

  • Reshipper service: azt tudjuk, hogy vannak erre kifejezetten cégek, akikhez tudsz rendelni bizonyos termékeket, majd ők továbbküldik azt neked. Viszont sok esetben a nagy cégek címei már le vannak blokkolva a weboldalakon a sok használat miatt. Ezen szolgáltatásnak a lényege, hogy a szerver tagjai megoszthatnak egymással különböző külföldi címeket, ahová biztonságosan tudunk rendelni (ezek általában rokonok, külföldi közeli barátok címei). Az adott háztartás pedig egy nagyon minimális díjat kap minden csomag után. További részletek a clc-reshipper-service szobában. ?
  • Backdoor service: pont azt jelenti, mint amit a nevében is látsz. ? Pre-order lehetőség fix áron főleg Yeezy és Jordan sneakerekre.
  • Autocheckout: ez egy új, és nagyon érdekes szolgáltatás a csapat részéről. Bizonyos megjelenéseken futtatnak botokat, és úgynevezett „slot”-ot (vagyis helyet) adnak neked is a boton egy fix összeg ellenében. Hogyan működik ez a gyakorlatban? Egy Google Forms kérdőívben megadod a rendelésedhez szükséges adatokat, amit ők felvisznek a botba, és sikeres rendelés esetén már landol is nálad az adott termék. A legjobb benne, hogy ha a bot nem ér el sikert, nem kell kifizetned az adott szolgáltatás díját. ?
  • Bot rental: botot fenntartani sokszor drága, és hosszú távon nem biztos hogy megéri, ha nem üzletszerűen csinálod. Ilyen esetben lehetőséged van bérelni is – a CLC kapcsolatain keresztül egy szép hosszú bot listából árakkal együtt ki tudod választani, hogy milyen botot mennyibe kerülne milyen hosszú időre bérelni. ?

Aktuális megjelenések

Ezek a szobák kincset érnek! A srácok minden megjelenésre készítenek egy szobát, ahová extra pontosan összegyűjtik, hogy az adott sneaker: melyik weboldalakon dropol, hány órakkor, milyen botokat tudsz futtatni rajta, milyen linken éred el, várhatóan mennyi lesz egyes méretek resell ára, tudsz-e PayPal express linket használni (amit szintén ők biztosítanak) – egyszóval MINDENT előkészítenek neked a nagy napra! ?

A nagy cook group cikksorozat: Cook Like Chef (CLC) – 2. rész

Így néz ki a szerveren egy adott szoba – ebben az esetben a Yeezy Boost 350 v2 Tail Light sneakert listázták ki

Drop info

A fenti részben leírtam, hogy milyen szépen összeszedik a megjelenésekre az infókat a srácok. Emellett van külön egy drop info szekció, ahol hetekre és hónapokra lebontják a megjelenéseket, raffle listákkal egészítik ki, és természetesen a Supreme és a Palace is kapott egy-egy külön szobát.

Útmutatók

Ebben a szobában megtalálsz mindent, ami az alapok elsajátításához és a tanuláshoz szükséges. Olvashatsz manual vásárláshoz tippeket, botokról nagyon sokat tanulhatsz (legyen szó alap ismeretekről, kiegészítőkről, vagy adás-vételről egyaránt), szerver útmutatók, Sneakrs app bevált taktikák, és egyéb érdekességeket is megtalálsz itt. Egy biztos: ha csatlakozol, ezt a szobát még az elején tüzetesen olvasd végig, linkről linkre! ?

A nagy cook group cikksorozat: Cook Like Chef (CLC) – 2. rész

Sok-sok útmutató, a biztos siker érdekében

Monitorok

Az előző cikkből már megtanulhattad, hogy mik azok a monitorok, szóval itt most fel is sorolnám nektek, hogy a Cook Like Chef szerver pontosan milyen weboldalakat monitoroz: Sneakersnstuff, BSTN, Overkill, Consortium, Offspring, Footdistrict, Footpatrol, JD Sports, Solebox, Footlocker, Supreme, Nike, adidas és még pár nemzetközi weboldal. ? Szerintem ez egy igen szép hosszú lista – ebből azért el lehet csípni egy-két restockot.

+ Twitter monitor: mivel a botok megjelenését a Twitteren kommunikálják leginkább, valamint több külföldi is ott leakel először egy terméket, ezért ilyen esetekben is egyből csippan a telefon ha valamiről semmiképp sem kellene lemaradnod!

BOT

Az elmúlt pár év egyik legizgalmasabb témája lett a „botozás” köreinkben. Ígéretem szerint érkezni fogok egy botokról szóló cikkel is a jövőben, szóval most inkább arra térnék rá, hogy a CLC-ben milyen szobák vannak erre a témára fenntartva:

  • Bot restocks: botokat már nehezebb retailben szerezni, mint cipőket – és ez nem vicc! A srácok viszont gőzerővel követik, hogy mikor melyik bot dob ki újabb darabokat a piacra, és ezt azon nyomban meg is osztják velünk.
  • Bot restock útmutatók: egy bot releasere rámenni néha elég érdekes történet. Mivel a bot készítői pontosan tudják, hogyan működnek a sneaker releasek, ezért a bot megjelenések a végletekig ki vannak maxolva a vásárlás megnehezítése szempontjából. Ebben a szobában tippeket és trükköket olvashatsz, hogyan tudsz egy-egy botot könnyebben megvásárolni.
  • Bot info: általános infók botokról, megjelenésekről.
  • Bot talk: képzelj el egy KRG Community jellegű csoportot, de itt csak és kizárólag botokról társalognak a tagok. ?

Általános, piac, és egyéb

Mivel a Cook Like Chef is egy community, ezért természetesen itt is vannak chatszobák, flexelős beszélgetések, price check, legit check, és hasonló dolgok. Természetesen a WTS/WTB/WTT szobák sem maradhatnak el, és mindezek mellett még egy csomó szoba van, amit akkor ismerhettek meg, ha beléptek a CLC világába. ✌️

Személyes tapasztalatok

Én pár hónapja erősítem a CLC csapatot, és már a kezdetek óta egy csomó mindent tanultam. A legfontosabb dolog amit kiemelnék, hogy igen is van esélyem behúzni egy-egy cipőt vagy ruhadarabot a botok mellett, csak ügyesnek kell lennem. ? A CLC community hihetetlen közvetlen és segítőkész, tőlük bármit kérdezhetek, igyekeznek mihamarabb válaszolni. Ha megelégelted az elmúlt évek bukásait (=tons of L’s), akkor irány a Cook Like Chef és kezd el halmozni azokat a W-ket! ??

Cook Like Chef tagság

Már a cikksorozat első részében említettem, hogy ezek a szerverek havidíjjal járnak, hiszen megtanítanak rengeteg mindenre, és 0-24 segítséget nyújtatnak bármilyen releváns témában. Ami viszont jó hír, hogy a CLC ára közel sem vészes: mindössze 3.980 forintot kell fizetned havonta, és tagja lehetsz a legjobb magyar nyelvű Discord szervernek! Ez a jelképes összeg szerintem mindenki számára megérős sztori, főleg ha elege van abból (mint ahogy nekem is), hogy semmit se tud coppolni ebben a csúnya világban. ?

– KATT IDE ÉS CSATLAKOZZ MÉG MA –

Dávid Nagy K

So many shoes, but only two feet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×