A nagy lábméret cikk – melyik sztárral egyezik a lábad?

Te tudtad, hogy melyik sportolóval, sztárral, celebbel hordasz egyforma méretű cipőt? Cikkünkben megnézheted, hogy kivel jártok “hasonló cipőben” 😉 Ezt a lábméret kontentet amúgy érdemes lesz gyakrabban is figyelni, mivel ez folyamatosan frissülni fog új arcokkal… mármint lábakkal! Lássuk hát a tovább után a “celebes lábösszehasonlítás játékot” egy kis stylecheck-kel is vegyítve, mert talán még a stílusotok is hasonló 😉

Légy tudatában a méreteidnek

Szerintem sokunkban él még az emlék, amikor anyával vagy apával pár évesen elment szandit venni például és kétséges volt, hogy 22-es vagy 23-as a lába 🙂 A boltos ezt követően kihozott egy rendkívül baráti, a spanyol inkvizíciót meghazudtoló fából készült szerkezetet és abba kellett ugye bele állni. Ezt követően pedig a sarkadhoz tolt egy “fa valamit”, majd leolvasta a lábméret értéket. Természetesen létezik számos számítógépes módszer, hogy pontos számot kapjunk lábunk méretéről. Viszont van egy egész egyszerű, otthon is elvégezhető módszer, amellyel egy elég egzakt meghatározást ad. Lássuk is!

Lábméret / cipőméret megmérés – a tuti módszer

A segédeszközök, szerintem a háztartások 101%-ában megtalálhatóak: cipősdoboz/papír, toll, vonalzó.

Első lépés: Végy egy olyan zoknit, amit a cipő hordásakor is hordani fogsz.

Második lépés: lépj bele a dobozba, úgy hogy a sarkad a a doboz falához támaszkodjon szorosan. Ugyanúgy működik papírlappal is itt a falhoz vagy ajtófélfához támaszd a sarkad.

Harmadik lépés: Tollal és vonalzóval húzz egy vonalat a leghosszabb ujjad előtt (ez nagy valószínűséggel a nagylábujjad lesz 😉 Mérd le a doboz fala és a vonal közti távot és válaszd ki a legmegfelelőbb méretet 🙂

FONTOS: A megmért érték NEM a mérettáblázatokban található belső talphossz vagy BTH, mert az a cipőé és értelemszerűen legalább összesen fél centivel nagyobbnak kell lennie a cipőknek, mint a talpadnak, hogy bele tudj bújni a cipőbe! Tehát a mérettáblázatból keresd ki a mért talphosszadnak megfelelő cipőméretet (ehhez adidas mérettáblázat például itt).

Innentől a méret a lényeg – mármint a lábméret

Lássuk, hogy melyik sztárral, celebbel, ismert emberrel egyezik meg a lábméreted 😉 Ha valakit hiányolsz a listából és tudod is a méretét, akkor dobj egy üzenetet nekünk Messengeren vagy a sneakerbox.hu@gmail.com címre!

38  39  42  42.5  43  46  47  48.5  50  52  56

38

Miley Cyrus és a Converse

Az utóbbi években elég nagy port kavart Miley Cyrus magánélete, mostanában azonban nem sokat hallani felőle, leszámítva, hogy a Converse-zel éppen egy friss kollabja van, nyilván a női szekcióban 🙂 Sokan nem tudják, de Miley kedvenc brandje a Converse, hiszen a legtöbb lesifotón is csillagos tornacipőben láthatjuk. Felmerülhet a kérdés jogosan, hogy akkor hanyas lába is van a Converse üdvöskéjének. Európai számozás szerint 38-as, ezzel elnyerte cikkünk legkisebb lábú celeb díját.

Miley és a Converse kollab / méret: 38

Miley és a Converse kollab / méret: 38

39

Johnny Depp Dr.Martensben?

Az elmúlt pár hónapban számos cikk jelent meg Johnny Depp évek óta tartó vonzódását az alkoholhoz. Egy-két cikkben már a halálát is megjósolták karácsonyig, viszont megnyugtatok mindenkit, Jack Sparrow köztünk él. Azonban nem tudom hányan tudjátok, hogy a híres kalóz előszeretettel jelenik meg Dr.Martens cipőkben/bakancsban a nagyérdemű előtt. Egyértelműen illik hozzá, hiszen a stílusához nem igazán passzolna egy ultra boost vagy egy NMD (YEEZY tabu téma!). Azonban a macsó színész nem igazán él túl nagy lábon (etéren 🙂 ), hiszen a lába mindösszesen 39-es, mellyel eggyel ugyan, de megelőzte Miley-t.

Piás kalóz és a Doc.Martens / méret: 39

Piás kalóz és a Doc.Martens / méret: 39

42

Jonah Hill – Samba-samba csacsacsa

Viccet félre téve, a soron következő személy nem más, mint Jonah Hill, a Wall Street Farkasának Donnie-ja vagy a Jump Street 21 Schmidt-je és még sorolhatnám. Jonah egy kimondott stílusikon, imádja a streetweart, olyannyira, hogy korábban még a Palace-szel is szerződésben állt. Rengeteg alkalommal láthatjuk adidas lépőben, ezek közül is kedvence a Samba, mert számára ez feléleszti a 90-es évek emlékeit. Pár hónappal ezelőtt Kristóf kollégám egy cikket is írt az adidas Lxcon beszerzéséről, amit először a színész lábán látott meg. Fun fact: pár napja insta oldalára kitett egy posztot az adidassal való újabb együttműködéséről. Jonah sem a nagylábú személyek táborát gyarapítja, hisz egy 40.5-öst tudhat a magáénak.

Jonah Hill kedvenc lépőiben / méret:42

Jonah Hill kedvenc lépőiben / méret: 42

42

Justin Bieber – “Yeah you got that Yummy-Yum…”

Igen-igen, a friss házas Justin Bieber-ről lesz szó. . Legújabb Yummy című száma 4 nappal debütálása után 60 milliós megtekintésnél járt, sikeres, mondhatni 🙂 A hip-hop fiatal csillaga egy időre távol akarta tartani magát a zenéléstől, mert nem érezte azt az örömöt, amit korábban, hiszen az egész tini korát végig turnézta. Korábban is észrevehettük, hogy elég polgárpukkasztóan dobálja össze a fittjét. Én a mai stílusát nagyon kedvelem, mert legalább egyedi és merész. Kedvenc lépője egyébként meglepő módon nem egy LV vagy…YEEZY…hanem a slip-on a Vans jóvoltából. Végtelen féle slip-on-t láthattunk már a sztáron, egy google keresést megér.

Justin és lábán a sokszor látott slip-on / minta lábméret: 42

Justin és lábán a sokszor látott slip-on / méret: 42

42.5

Billie Eilish – az ugly shoes nagykövet

A fiatal, jelenleg 18 éves énekes egy elég meghatározó személyiséggé nőtte ki magát az utóbbi években. Köszönhető ez a stílusnak és a fiatal korának is, hiszen a megszólított közönsége a saját kortársai és fiatalabbak. Stílusa tényleg páratlan, hisz szinte kivétel nélkül nála 3 számmal nagyobb ruhákban jelenik meg. Elmondása szerint azért, mert nincs megelégedve az alakjával. Cipőízlése főként a high-fashion kategória felé irányul (GUCCI, LV, Balenciaga…). Emellett kedveli a neon színű darabokat is, amely szintén dob egyed az egyediségén.

Billie Eilish és az emlegetett deviáns öltözködés / méret:42.5

Billie Eilish és az emlegetett deviáns öltözködés / méret: 42.5

43

Pharrell Williams – szabadság, emberi faj

A szemfülesebbek kitalálhatták már kiről is van szó. Az illető nem más, mint Pharrell Williams a Human Race szülőatyja (az adidassal karöltve természetesen), amelyből már rengeteg exkluzív kiadás érkezett. Pharrell is egy nagyon egyedi irányt képvisel, a kalapok lassan a védjegyévé válnak, amik nagyon is illenek hozzá. Ruhatára meglehetősen élénk és egyedi. Cipők tekintetében rengeteg félét felfedezhetünk, lehet szó a már említett NMD-ről, high-fashion darabokról, vagy akár egy mokaszinről.

Pharrellnek tényleg védjegye lesz a kalap / méret:43

Pharrellnek tényleg védjegye lesz a kalap / méret: 43

46

G Eazy – vissza a 60-as évekbe

Egy meghatározó énekes mindfelett, öltözködése és hajviselete visszaröpít a 60-as évek Angliájába, védjegye a bőrdzseki. Aki kitalálta, hogy G Eazy-ről van szó, hatalmas pacsi. Természetesen nem csak bőrdzsekiben és fehér pólóban nyomatja. A múlt öltözködését keveri a maival, ezalatt értem a skinny farmert és sneakereket. Legtöbbször, ha nem elegáns cipőt hord, akkor Vans-t, adidast, Jordant és Off-White-ot láthatunk rajta. Az OW x Jordan 1-ek a kedvencei, főleg az UNC, melyet személyesen Benjamin Kickz szállított le neki.

Nem csak a bőrdzseki és a bőrcipő játszik / méret:46

Nem csak a bőrdzseki és a bőrcipő játszik / méret: 46

Kanye West – kreativitás a köbön..

Nos Kanye-nak az elmúlt években egyetlen húzása volt, amiből hatalmasat sikerült szakítania… a mai napig is. Azonban teljesen okafogyott valamivé vált a YEEZY sorozat. Számomra semmi varázst nem rejt már, a kreativitás megszűnni látszik már jó pár újabb és újabb YEEZY óta, mellesleg már követhetetlen is számomra.

Kanye West, amikor nyomja a lábát a Yeezy... lábméret: 46

Kanye West, amikor nyomja a lábát a Yeezy… / lábméret: 46

47

Usain Bolt – “Sebesség, én a sebesség”

Hangzott el az ikonikus mondat a Verdák nyitójelenetében, azonban nem Villám Mcqueen felni méretéről lesz szó, hanem az olimpikon rövidtávfutó Usain Bolt lábáéról. A nyolcszoros olimpiai győztes meglehetősen nagy méretnek örvend, ami a LÁBÁT illeti 🙂 Egészen pontosan 47-es méretet hord. Évek óta szerződésben áll a Pumával, tehát ez a kedvence nyilvánvalóan. Kedvenc lépője a Puma XO Paralell, melyből nem is egy pár van neki, hanem számtalan 😀 A futó egyébként szereti a divatot, még a Complex című sorozatban is szerepelt, de természetesen a blogon is számos kollabjáról is esett már szó 😉

Usain Bolt a 2016-os Puma fotózáson / méret:47

Usain Bolt a 2016-os Puma fotózáson / méret: 47

48.5

Bradley Cooper – A “farkas falka” híres tagja

Kinek ne csengene ismerősen ez a mondat? Az idézet a Másnaposok első részében hangzik el Phil Wenneck, avagy Bradley Cooper szájából. A sikeres színész meglehetősen nagy lábat tudhat a magáénak, pedig még csak nem is kosaras Ezzel a mérettel feltornázta a magát az élbolyba, számos híres kosarast megelőzve, mint Curry, Jordan stb… Amikor éppen nem Chelsea bootsban láthatjuk civilben, előszeretettel hord Air Force 1-eket (high és low-topot egyaránt), New Balance és Air Max 1 lépőket. Kifejezett kedvenc sneakere tudtommal nincsen, inkább az egyszerűbb sziluettek pártfogója.

Az említett AF1-ek egyike / méret: 48.5

Az említett AF1-ek egyike / méret: 48.5

50 52

Lebron James, Anthony Davis – az NBA sztárjai

Jelenleg az NBA sztárjaként számon tartott Lebron James nem meglepő módon nem kis lábbal rendelkezik, habár ez 2,06m-es magasságából adódóan nem túl meglepő. Lebron számos lépőt adott már ki a NIKE-val kollaborálva, szerintem nem szorul részletezésre. A kosaras a a sneaker világban is otthon van, természetesen az esetek 99,9%-ában Nike-ban vagy Jordanben láthatjuk, ezeken belül is leggyakrabban Air Force 1-ekben, OW x Nike lépőkben és természetesen AJ1-ekben. Emellett öltözködés inkább a high-fashion irányba megy. És egy dolgot hagytam ki, ami nem más mint a lábméret. Nos..szám szerint Eu 50-esnek felel meg, ami kezdi elérni az élbolyt.

Ebből a szegmensből van számotokra még egy versenyző, aki egy kicsit nagyobb lábnak örvend, egészen pontosan Eu 52-nek, azonban azért tettem őket egy blokkba (egyrészt mert kosarasok), mert a cipőik ízlésvilága jobbára ugyan az, tehát itt húzhatunk nyugodtan egy relációt kettejük közt. Ő nem más, mint Anthony Davis 😀

A két nagyágyú on fire

A két nagyágyú on fire / Lebron mérete: 50 / Davis mérete: 52

56

Shaquille O’neal – Bigfoot identified

És lássuk jelenlegi nyertesünket…DOBPERGÉÉÉÉÉÉS….Shaquille O’neal, nem meglepő módon.
A visszavonult NBA-sztár, rapper és színész 2011-ben vonult vissza a Boston Celtics-ből. Cipőízléséről nem túl sokat tudok elmondani, mivel nem nagyon vannak a témában képek, inkább elegánsban tolja, viszont a listából nem hagyhattam ki a kiemelkedő lábmérettel rendelkező bajnokot.

Shaquille O'neal / méret: 56

Shaquille O’neal / méret: 56

Végszó gyanánt

Remélem mindenkinek tetszett a cikk, bízom benne, hogy mindenki talált a méretének megfelelő hírességet 😉 Felhívnám rá a figyelmet, hogy ez egy folyamatosan bővülő tartalom lesz, érdemes figyelni, hiszen van még híresség és cipőméret dögivel, sőt arra kérnélek titeket, hogy írjatok, kiről tudnátok meg szívesen hányas cipőben rója az utcákat!

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×
Inkább a shopban keresnél? Akkor kattints ide!