Új magasságokban – adidas UltraBOOST 20

Hivatalossá vált az adidas UltraBOOST 20, így megerősítjük/frissítjük róla korábbi írásunkat. Hogy miben lett jobb elődeinél a szó szerint is nem e világi – legalábbis űrben (is) tesztelt – cipő? A tovább után kiderül!

adidas UltraBOOST 20

Űrcipő

Közvetve ugyan a BOOST technológiát is az űrkutatásnak köszönhetjük, de az adidas most szó szerint új magasságokba emelte az innovációs lehetőségeit: az International Space Station (ISS) és a három csíkos márka közötti együttműködésnek köszönhetően az űrben tesztelik a BOOST továbbfejlesztésének lehetőségeit. Márpedig az űrkutatásban a kezdetek óta a legnagyobb koponyák dolgoznak, így bizakodva fordulhatunk az együttműködés felé. Valószínű nem annyi lesz az eredménye, hogy ráfirkálnak valamit a cipőre…

adias Ultra Boost 2020 - Űrkutatásra készen

adias Ultra Boost 2020 – Űrkutatásra készen

BOOST 20

Kezdjük a cipő lelkével, a BOOST középtalppal: a 20-as név rendkívül találó – és nem csak a 2020-as év miatt –, hiszen az előző modellel kezdve pontosan 20 százalékkal több termoplasztikus poliuretán gömböcske található a középtalpban, mint a korábbi UB-kben. Márpedig azt hiszem a komfortra a korábbiak esetén sem nagyon esett panasz. Sőt… A talp többi paramétere már „unalomig” ismert: Continental gumiból készülő StretchWeb talp és a lábfej mozgását segítő Torsion Spring.

Nem csak több, de szexibb is – ilyen színű BOOST-tal eddig nem találkozhattunk

adidas UltraBoost 20 felsőrész – jelentős továbbfejlesztésekkel

Ha már a legutóbbi képen a sarokrész is jól látható, kezdjük itt a felsőrész vizsgálatát. A 3D sarokmerevítőt már az UltraBOOST 19-ben megkedveltük mind kinézetében, mind funkcionalitásában. Ahogy az új modellről felbukkanó első képek megjelenésekor is írtam, a sarokrész szemmel láthatóan új anyaggal operál – kép alapján neoprénnek tűnik, ami szintén a kényelem szinonimájaként él sneaker körökben. Kis piros csík segíti a beazonosítást/láthatóságot.

A saroknál használt új anyaghoz hasonlóan szintén eltaláltam a SolarBOOST-ban megismert Tailored Fibre Placement technológia alkalmazását a klasszikus PrimeKnit megerősítésére. Ennek köszönhetően még stabilabb tartású felsőrész várható, hiszen a – mily meglepő – szintén űrkutatásnak köszönhető adatvezérelt technológia milliméter pontos tervezést és kivitelezést tesz lehetővé. A stabilabb tartás elérésében segítségünkre lesz a megerősített ketrec (cage) – ami (szerintem) a megjelenésnek is hasznára válik a 19-ben alkalmazott meglehetősen fura anyaghoz képest.

adidas UltraBoost 20 technológiai kavalkád – összefoglalva

adidas UltraBoost 20 technológiai kavalkád – összefoglalva

Best of both worlds

Bár kicsit több, mint egy évet várnom kellett rá, de végül megtudtam mihez kezd az adidas az Ultra- és SolarBOOST pozícionálása kapcsán: semmihez. A SolarBOOST-ban bemutatott technológiákat integrálja a futócipők király modelljébe, egyesítve a két „világ” legjobb tulajdonságait. Ennek személy szerint csak örülök, hiszen két kedvenc futócipőm került összegyúrásra, így izgatottan várom mi sült ki belőle. Remélhetőleg hamarosan a lábamon tudhatom az új modellt. Ha ez megtörtének természetesen érkezik a részletes cipőteszt!

Rengeteget dob a megjelenésen a BOOST új színezése

Az ISS együttműködés első eredménye

Amíg a földi gravitáció hiányában vizsgálják a BOOST szerkezet kialakulásában rejlő lehetőségeket, addig is élvezhetitek az ISS együttműködés első eredményeit: nevezetesen egy edzéstervet, ami az asztronauták felkészülésén alapul. Elég menőnek hangzik, nem igaz?

Eddz, mint egy asztronauta

Hír-, és képforrásunk az adidas volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×