AAPE by *A Bathing Ape x Eastpak táskák a shopban!

A BAPE és az AAPE a japán (és egyben már globális) streetwear márkák között az egyik legismertebbnek számítanak. Elég csak a shark hoodie-ra gondolni, amit lehet utálni vagy imádni, de biztos, hogy azonnal felismered! Vagy említhetnénk még a „BAPE camo” mintát is, ami szintén alapfogalommá vált. Az Eastpak most az AAPE-pel, az egyik „majomtesóval” készített egy stílusos collab táska kollekciót, amiben övtáska, hátizsák és utazótáska is helyet kapott. Nagyon adjuk, hogy az AAPE x Eastpak táskák a sneakerbox.hu shopból is megvásárolhatók, nézd meg mindet a tovább után!

Eastpak x AAPE tákák a sneakerbox.hu shopban

Eastpak x AAPE tákák a sneakerbox.hu shopban

BAPE vs. AAPE – hogy is van ez?

A Bathing Ape, azaz a BAPE brandet 1993-ban alapította Japánban Nigo. A Nigo becenév annyit tesz, hogy „a második számú”, a márkanevet pedig az 1968-ban bemutatott film, „A Majmok Bolygója – Planet of the Apes” ihlette. A BAPE egy igazi core japán streetwear márka – Nigo eleinte akár több tucat pólót is tervezett hetente, ezek nagy része a barátoknál kötött ki. A márka robbanászerűen terjedt el világszerte (párizsi boltjukban én is jártam), a BAPE camo mintát vagy a fejed búbjáig felcipzározható BAPE shark hoodie-t akármelyik streetwear iránt fogékony arc kiszúrja bárhol is vagy. Temérdek menő kollaboráció van már a márka háta mögött.

Az AAPE nem a BAPE, de ugyanannak a majomcsaládnak a tagja, ezt Nigo később (2012-ben) alapította. Eredetileg a csajok számára készültek AAPE ruhák, de itt is gyorsan megjelentek a srácoknak szánt darabok is. A brand logója a „MOONFACE”, mely egy csomó cuccon nagyban visszaköszön.

A BAPE és AAPE cuccok ugyanott készülnek, ugyanabban a minőségben és a mögöttük álló kreatív világ is ugyanaz – ez persze látható is, ha megnézed a ruhák stílusát. Nigo célja az volt a két márkával, hogy jobban megkülönböztethető kollekciókat hozzon létre, de az alap szín- és stílusvilág mind a kettőnél elég hasonló. Tehát az AAPE és a BAPE nem ugyanaz – de nagyon közel állnak egymáshoz 🙂

BAPE vs. AAPE logo

BAPE vs. AAPE logo

AAPE x Eastpak táskák

Az AAPE és az Eastpak közös kollekciójába három ikonikus Eastpak táska került és az végig szempont volt, hogy a praktikus, stílusos és az egész napos használatra alkalmas darabok legyen a végeredmény. Nyilván az Eastpak ebben jó „alapanyag”, hiszen ahogy az Eastpak márkasztori cikkben is elmeséltük, az először katonai táskákat gyártó cégnél mindig is elsőrendűen fontos a funkcionalitás.

A kollab letisztult és azonnal beazonosítható, köszönhetően az orginal barna-szürke vagy a fekete-szürke AAPE camo mintának és az oversized „A BATHING APE” feliratnak.

Eastpak x AAPE tákák a sneakerbox.hu shopban

Eastpak x AAPE tákák a sneakerbox.hu shopban

Padded Pakr hátizsák

A hátizsák az ikonikus Padded Pakr formavilágát követi, de az alapmodellhez képest természetesen felturbózták a collab hátizsákot, például azzal, hogy megnövelték a vízállóságát. A nagy cipzáros pakolórész adott, de egy párnázott laptoptároló rekesz is van benne, ami egy 13 colos gépet tud elnyelni. A megszokott nagyméretű elülső cipzáros zseben kívül egy eltávolítható kis oldalzseb is van a tatyin és egy MOLLE/PALS rögzítővarrások. Ezek hadseregben és a rendőrségnél rendszeresített megoldások hordozókra és azon más eszközök rögzítésére. A katonák ezzel rögzíthetik fel a lőszert, gránátot vagy épp paprikasprayt – te NE ezek tárolására használd 😀 Meglepiként a táskák mintás zsákban érkeznek, amik szennyestartó zsákként is használható 🙂

A hátitáskán a már említett nagyméretű feliratok is jelen vannak, a tetején és a hátán, de ez utóbbit nem sokan nem látják majd…) A barna-zöld cw-t itt, a szürke-feketét pedig itt rendelheted meg.

Eastpak x AAPE Padded Pakr hátizsákok

Eastpak x AAPE Padded Pakr hátizsákok

AAPE x Eastpak Padded Pakr black camo hátizsák (EK10FB41)

AAPE x Eastpak Padded Pakr black camo hátizsák (EK10FB41)

Eastpak x AAPE Padded Pakr camo hátizsák (EK10FB42)

Eastpak x AAPE Padded Pakr camo hátizsák

Springer övtáska

Az AAPE x Eastpak Springer övtáskán inkább csak külső megjelenésben tükröződik a collab: a szövött címke, a camo minta és a nagy felirat (szintén a belső oldalon…). Felépítésében pedig megszokott Spinger övtatyi: elől nagy, hátul kis cipzáros rész. Az OG AAPE camo itt, a sötét camo AAPE x Springer itt vehető meg.

Eastpak x AAPE Springer black camo övtáska (EK11FB41)

Eastpak x AAPE Springer black camo övtáska (EK11FB41)

Eastpak x AAPE Springer camo övtáska (EK11FB42)

Eastpak x AAPE Springer camo övtáska (EK11FB42)

Tranverz M utazótáska

Imádunk utazni (az utazós videóinkat láttad már?) és nem tudjuk hangúlyozni, hogy mennyire fontos egy praktikus, jól pakolható kis saját tömegű és könnyen horodzható utazótáska. Ennél a Tranverz M utazótáskánál is a legfőbb része a hatalmas, cipzáros rekesz, erre jön még az elülső cipzáros tároló rész. Erre két kistáskát is rögzíthetsz a MOLLE/PALS rendszernek köszönhetően – a nagyobb konkrétan egy a melleden átvetett oldaltáskaként is használható. Természetesen kerekes (kettő van neki) és nyele is van, így nem kell cipekedned. Mivel puhaborítású, ezért eltörni is nehezebb, a biztonságon pedig az összelakatolható cipzárhúzók dobnak egy kicsit (az igazi hypebeastek Supreme vagy LV lakattal zárják le – de azon se csodálkozzanak, ha érkezéskor már nem lesz rajta a lakat :D)

A színállástól függően az OG vagy a szürke-fekete camo minta itt is teljesen beborítja a táskát. A nagy AAPE feliratot a táska hasán kivételesen gyakran lehet majd látni, ugyanis megfigyeltem, hogy a reptéri csomagpakolók – mintha kötelező lenne – felfordítva b*sszák rá a hordozószalagra a táskát, többször jött már meg így a táskám a csomagszalagon, mint normál poziban.

A barna-zöld camo Tranverz utazótáskát itt, a fekete-szürke camo változatot itt találod meg.

Eastpak x AAPE Tranverz M utazótáskák

Eastpak x AAPE Tranverz M utazótáskák

Eastpak x AAPE Tranverz M utazótáskák

Eastpak x AAPE Tranverz M utazótáskák

Vélemény

Szerintem ha két hiteles és stílusos brand kollaborál, abból baj nem lehet. Ez az együttműködés is hozta, amit kellett, a praktikumot és használhatóságot az Eastpak irányából és a hamisítatlan AAPE stílust a japán brand háza tájáról. Akár a jellegzete OG barna-zöld camo, vagy a más cuccokkal jobban kombinánlható sötét camo színállást választod, mindenképp dob majd a szetteden – hiszen, ahogy ebben a táskás vlogunkban elmondtuk – a táskád a szetted egyik legfontosabb és legjobban látható része!

Fotók: Farkas Christian (Instagram: @farkaschristiancom)

A videót láttad már?

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • dobry sklep szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, incredible weblog format! How lengthy have you ever been running a blog for? you make running a blog look easy. The entire glance of your website is magnificent, let alone the content material! You can see similar here e-commerce
×