Top 10 dizájner, akik nélkül nem tartanánk itt – második rész

Az előző cikkben öt divattervezőt hoztunk nektek, akik erősen befolyásolták az elmúlt évek streetwear divatját és meghatározó vonalat teremtettek. Itt a második rész, amelyben kiteljesedik a top 10 dizájner listánk! Van köztük világsztár, maximalista és született művész is – ha érdekelnek ezek a mai kor meghatározó designerei, akkor kattints a továbbra!

A ‘Top 10 dizájner’ előző részének tartalmából

Az első részt olvastad már, melyben Gosha Rubchinskiy, Alessandro Michele, Yohji Yamamoto,  Matthew M Williams és Heron Preston munkásságába adtunk egy kis betekintést?

Alexander Wang

A kicsit nőies Wang

A kicsit nőies Wang

A top 10-es lista második ázsiai szereplőjét (a másik Yohji Yamamoto volt az első részben) vádolták már meg embertelen munkatempója miatt – ezzel együtt a modellek legkedvesebb munkatársa is. Back to back designer az adidasnál, 2017 óta dolgozik együtt a három csíkos márkával. Ez idő alatt rengeteg közös munka látott napvilágot ebből a társulásból.

Pályafutásának első nagy sikereit talán Kanye Westnek köszönheti meg a legjobban, mivel munkája során rengeteg dicséretet kapott tőle, így sokszor hallhattuk vissza a nevét a hip-hop berkein belül is. Híres kollab munkái közt van még közös munkája a H&M-el, de önálló kollekciói is abszolút sold out kategóriák. Stílusa megkérdőjelezhetetlenül feminin, ezt saját kinézetén is erősen megnyilvánul, talán ez az oka annak, hogy csak unisex ruhákat tervez.

Wang legutóbbi kollekciója

Wang legutóbbi kollekciója

Raf Simons

"Please, don't touch my Raf"

„Please, don’t touch my Raf”

Biztos sokatoknak megvan az A$AP Mob – RAF című száma. Akihez esetleg nem jutott volna el, ki vagy mi is az a RAF, akkor most segítek, hát ő lenne az. Ez a popkulturális mozzanat bemutatja, mekkora arcnak is számít Simons a fashion világában. A belga dizájner sokat dolgozik saját márkáján, amiket biztosan láthattatok már, (akár Magyarországon a Footshop üzletében is) de dolgozott a Diornak és a CK legsikeresebb éveit, neki is erősen megköszönheti. Kollab téren dolgozott már együtt a Fred Perryvel, az Asics csapatával, de a legfelkapottabb cuccai az adidassal közösen megálmodott cipői.

Raf Simons legutóbbi kollekciója

Raf Simons legutóbbi kollekciója

Kanye West

Tipikus Kanye

Tipikus Kanye

A lista az a tagja, akiről kérdés sem volt, hogy bekerül ide. A sneaker/hypebeast kulturában mindenki ismeri – és akár kedveli, akár utálja valaki – megkérdőjelezhetetlen munkássága. A más cikkeinkben már kitárgyalt témák helyett inkább Ye egyik komoly kreatív társulatáról témáznék, ami nem más, mint a DONDA. A West édesanyja után elnevezett cég 2012-es megalakulásakor akkora port kavart, hogy nagy New York-i pop kultúrától mentes lapok felkapott témái közé is került. Ezt megint a Kanye által folytatott marketing listájára írhatjuk! Amit sokan nem tudnak, de a DONDA gyakorlatilag a Yeezy elődje! Ezalatt az idő alatt jó pár kollekció került ki a piacra, megvalósították a Cruel Summer nevű kisfilmet, ami részt vett a 2012-es cannes-i filmfesztiválon is. Csak pár nevet említsek, akik a DONDA tagjai/volt tagjai: Steve McQueen, Takashi Murakami, Maison Martin Margiela, Jay-Z és Jerry Lorenzo. Később a DONDA gyakorlatilag átalakult és ma fashion téren a Yeezy nevet viseli.

Kanye első kollekciója

Kanye első kollekciója

Virgil Abloh

Virgil portré

Virgil portré

Virgil Abloh a mai high fashion és streetwear világ talán legismertebb tagja, ha egyet kellett volna tippelned, hogy ki van rajta TOP 10 dizájner listánkon, akkor biztos te is őt mondtad volna (vagy Kanye-t). Virgil életútja talán az egyik legizgalmasabb és legsikeresebb, mind közül. Egy tök átlagos srác sikertörténete, aki nem mellesleg Kanye egyik régi barátja. Karrierjét a Fendinél kezdte egyből egyetem után és innen ugrált fel és fel a ranglétrán egészen az LV vezető dizájneri pozícióig. Közben saját projektjei közül nagyot tarolt a Been Trill és az Off-White, amik ma már meghatározó trendnek számítanak a streetwear világban. Nem mellesleg Virgil a fentebb említett DONDA kreatív igazgatója is.

Abloh első LV kollekciója

Abloh első LV kollekciója

Rick Owens

A mohikán Owens is egyike TOP 10 dizájner listánknak

A mohikán Owens is egyike TOP 10 dizájner listánknak

Ha három szóban kéne leírom Rick Owenst, akkor a „high fashion hippije” tökéletes jellemzés lenne róla! A többiektől eltérően a kollabok nem az ő világa, saját vonalán dolgozott majdnem egész életében. Érdekes módon, csak negyvenes éveiben kezdett el foglalkozni a szakmával, ellentétben kortársaival. A lista egyik legnagyobb harcosával van dolgunk, mivel márkája beindítása sem volt egyszerű, de az elmúlt évek során sikeresen leküzdötte a rákot is. Hasonlóan, mint Virgil, ő is közel áll a lakberendezés világához, sőt író pályán is próbálkozott már. Saját stílusa a sötét színek és a megbotránkoztatás körül forog.

A legutóbbi END. x Rick Owens kollekció

A legutóbbi END. x Rick Owens kollekció

Ha még mindig nem nézted meg: top 10 dizájner lista előző részét itt ismerheted meg!

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×