Top 10 dizájner, akik nélkül nem tartanánk itt – első rész

A divattervezés világa teljesen tetejére fordult a 2000-es években, majd 2010-től teljes átalakulás következett be az iparágban és új arcok vették át az irányítást – ez pedig nem független a social média és az „influenszerek” térhódításától! Cikkünkben kivesézzük az elmúlt évek legmeghatározóbb dizájnereit. Első részünkben a listánk első öt nevét ismerheted meg (a TOP5 pedig a második részben vár rád). Biztos neked is vannak a fejedben nevek, kattints ide, hogy mi kikre gondoltunk 😉

Top 10 dizájner

Top 10 dizájner

Gosha Rubchinskiy (Гоша Рубчинский)

Гоша Рубчинский, a trash király

Гоша Рубчинский, a trash király

A top 10 lista első felének talán legismertebb tagja az orosz nemzetiségű trash császár, aki gyakorlatilag egy régi-új, úgynevezett posztszovjet vonalat hozott létre. Stílusa és látásmódja egyértelmű, minden, ami a 90-es években menő volt egy őrült rave partiban, az még menőbb lehet ma a kifutókon. Lehetősége nyílt dolgozni a FILA-val, az Adidassal, a Burberryvel, de a lista elég hosszú, így mindenkinek megadom a lehetőséget, hogy kedvére válogasson Gosha kollekciói közt. Itt a sneakerbox.hu blogon is találkozhattatok már vele, portrécikkünket itt nézhetitek meg!

Ezt az outfitet nehéz megemészteni

Ezt az outfitet nehéz megemészteni

Alessandro Michele

Alessandro Michele, a kiköpött Jared Leto

Alessandro Michele, a kiköpött Jared Leto

A modern kori reneszánsz Jared Leto hasonmása 2015-ben kapta meg a Gucci creative directori címét és ezzel együtt 360 fokos fordulatot is hozott a márka életébe. Munkásságát a Fendinél kezdte, majd dolgozott együtt Tom Forddal is és emellett rengeteg híresség ruháit is neki köszönhetjük. Megbotránkoztató, de mégis ízléses stílusát ma már a legtöbb Gucci kollekcióban megszemlélhetjük. Így az elmúlt négy évben elég sokan pártoltak el a márkától, de rengeteg új rajongót is szereztek ezzel a szélsőséges dizájnnal. A megosztottság manapság sokszor pozitív hatással lehet egy ekkora brand nevére (lásd: LV és Virgil Abloh), de sokszor negatív irányba is fordulhat, persze csak ha túlzásba esnek.

Vintage Gucci kollekció

Vintage Gucci kollekció

Yohji Yamamoto

Yohji Yamamoto, a veterán

Yohji Yamamoto, a veterán

Ha a Yamamoto név nem mond neked sokat, az Y-3 azért biztosan ismerős! A top 10 lista legidősebb tagjáról beszélünk, akit a „12 adidas story” videónkban is megemlítettünk. A most 75 éves öregúr, talán a ma élő dizájnerek közül a legnagyobb tapasztalattal és tehetséggel rendelkező művész. Sokan isteni magaslatokig magasztalják őt, és úgy vélik a ma élő legnagyobb nevű tervezők nagy része csak az ő munkásságát másolja. Ebben biztosan van valami igazságalap, de azért nem mondhatjuk azt, hogy az elmúlt 10 évet csak az ő nevéhez köthetjük.

Ismerős Y-3 dizájn

Ismerős Y-3 dizájn

Matthew M Williams

Matthew M Williams, a Self Made Man

Matthew M Williams, a Self Made Man

A név talán kevésbé ismert, de nem akármilyen márka áll mögötte! Ez a 1017 ALYX 9SM (hívjuk inkább csak ALYX-nak). A Been Trill hármas egyik tagja, dolgozott már együtt Kanyeval, és nem mellesleg ő is a tökéletes egyensúly híve. De mit is jelent a tökéletes egyensúly? Ezt nem másra értem, mint a streetwear, luxus és a high fashion tökéletesen ötvözéséről. A srác megszállottja a szubkultúrának, ami stílusában egy visszafogott Goshára emlékeztet. Az biztos, hogy az elkövetkező pár évben elég sokat várhatunk tőle!

Az ALYX dizájn

Az ALYX dizájn

Heron Preston

Heron Preston, a sportember

Heron Preston, a sportember

Heron Prestont hűen illeti meg a Virgil 2.0 név. Rengeteg közös pont található meg a két név között, ilyen például az, hogy mindketten DJ-k – és nem csak hobbi szinten. Sokszor dolgozott már együtt Kanyeval (lásd Virgil). Sőt ő is segédkezett a Been Trill megalkotásában. A sok hasonlóság valószínűleg jó barátságuknak köszönhető, de az tény, hogy mindkettőjük tarolt az elmúlt években. Heron NASA kollekciója óriási és pozitív visszhangnak örvendett 2018-ban, ebben az évben pedig Nike kollabja robbant be a köztudatba.

Workwear kollekció

Workwear kollekció

Kik várhatók a következő részben?

A következő részben a TOP5 design nagyágyút mutatom be nektek, ők pedig (dobpergés…) Alexander Wang, Raf Simons, Kanye West, Virgil Abloh és Rick Owens!

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×