Giannis Antetokounmpo, vagyis a Görög szörny első lépője a Nike Zoom Freak 1 hivatalosan is megjelent a múlt héten. Sokak, köztük én is óriási lelkesedéssel várták a lépő érkezését, miután valamikor április legelején nagy titkolózás közepette bejelentették. Az utolsó pillanatig visszatartottak róla minden infót, képeket is csak úgy elvétve, homályos formában lehetett találni. Totálisan felcsigázták a közönséget, majd vegyes érzésekkel megérkezett július 1-jén (külföldön júni 29-én) az első színállás. Hogy milyen lett a lépő, milyen színek várhatóak és mi a véleményem róla, megtudhatjátok a továbbra kattintva.

Nike Air Zoom Freak 1
A hivatalos bejelentés borítóképe

Nagy várakozások

A Nike Zoom Freak 1-ról korábban már írtam nektek, amikor kiszivárogtak az első képek. Ha emlékeztek hatalmas sóvárgással vártam a megjelenését, most pedig itt van. Nem mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok, de erről később.

A Görög Szörnyre szabva

A 2019-es MVP lépőjét úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a 211 centis görög szörnyként emlegetett sztárra. Tervezése során rengeteg emberrel leült beszélgetni, hogy mit is szeret egy-egy lépőben és a hírek szerint az egész Nike csapata dolgozott valamilyen formában a lépőn.

Giannis játéka elég összetett, rendkívül erőteljes, de mégis lendületes. Hatalmas terhelést kell kiállnia a lépőnek a kitámasztásoktól kezdve, egészen a zsákolás utáni leérkezésig. De nézzük sorban milyen is lett a Nike Zoom Freak 1.

Nike Air Zoom Freak 1
Nike Air Zoom Freak 1

A Zoom Freak 1 kívülről

A teljes kialakítás a játékos legnagyobb példaképének egyediségét követi nyomon, aki nem más mint Kobe Bryant és a Lakers sztár cipő vonala. Ezzel együtt egy elég egyszerű dizájnt kapunk, egy fordított Nike logóval ami tulajdonképpen a lépő sarkát is adja. A mid lépő sarkán megtalálható a játékos mezszáma, vagyis a 34-es, ami három darab csíkból és egy négyes számból áll.

A talpán a legérdekesebb rész a két átlátszó gumi, amelyból az elöl lévő az úgymond “felfolyik” a cipő oldalára is, ezáltal fogat formázva. A talpán található átlátszó gumit ha jobban megnézzük, akkor egy rózsának a vonalvezetését igyekeztek tükrözni, amivel Giannis az apjának szerette volna megköszönni a belé vetett bizalmat.

Nike Air Zoom Freak 1
A talpán az apja előtt tiszteleg Giannis

Belső

Hiába jelent meg, egyelőre még nem árultak el sokat a technológiáról, ami a lépőben van. Egy biztos, hogy Air Zoom talpat kapott, valamint a felső résznél, a Hyperdunk vonalról ismert hálós Flyknit anyagot vagy ahhoz hasonlót használtak. A fűzőknél az első két befűzőnél vastagabb lunar szálak tartják a pályán és a cipőben lábunkat.

Az elkövetkezendő hetekben három színállásban kerül a polcokra. Az első az “All Bros”, amivel a testvérei előtt tiszteleg, majd ezt követi a sima fekete színállás és végül pedig a fehér-piros kombináció, ami szerintem a legjobban sikerült eddig.

Nike Air Zoom Freak 1
Első on feet kép

Nike Air Zoom Freak 1

Color: Black/Black-White-Lucid Green
Style #: BQ5422-001
Price: $120

Nike Air Zoom Freak 1
Egyszerű, letisztult fekete

Nike Air Zoom Freak 1 “All Bros”

Color: Total Orange/Midnight Navy-White
Style #: BQ5422-800
Price: $120

Nike Air Zoom Freak 1
All Bros színállás

Nike Air Zoom Freak 1 

Style #: BQ5422-100
Price: $120

Nike Air Zoom Freak 1
A világos lépők szerelmeseinek

Vélemény

Végül jöjjön a személyes véleményem. Beszélgettem több emberrel a megjelenés előtt és után is. Nem csak én, de mindenki hatalmas várakozással készült a Nike Zoom Freak 1 érkezésére. A bemutatás utánmindannyian picit csalódtunk. Lehet hogy a lépő elképesztően jó és kiváló anyagokból készült, de a kinézet nem ezt tükrözi. Számomra túlságosan le lett egyszerűsítve és valahogy kevésbé személyesíti meg Giannist. A talpa és a logó nagyon profi lett és valószínűleg a pályatartása is kiváló, valamint kényelmes is –  bár ezt majd az első tesztek után nyilváníthatjuk ki ténylegesen.

Azonban egy olyan emberről beszélünk, aki 24 évesen nem csak a liga egyik arca, hanem Görögországé és az európai játékosoké is. Tehát azt gondolom dizájba ennél kicsit többet kellett volna belerakni a játékosból. Nem azt mondom, hogy nem tetszik, csak szimplán többet vártam. Bár azt is elismerem, hogy lehet csak a színállások nem fogtak meg igazán eddig. Csak a fehér-pirosra tudom azt mondani, hogy egészen bejön (ez amúgy egyre jobban).

Mindemellett minden tiszteletem a Nike dizájnereinek és biztos így is rengeteg darab fog elkelni a Bucks sztárja miatt.

Nike Air Zoom Freak 1
Nike Air Zoom Freak 1

Ti mit gondoltok, mennyire jön be a lépő? Írjátok meg nekünk kommentben! 😉

Kép- és Hírforrásunk a SoleCollector volt.