Régi ismerős – Air Jordan 10 “Seattle”

A Jordan brand már évek óta hatalmas retro lázban ég. Hihetetlen mennyiségben dobják piacra a re-release darabokat, amely nem véletlen, hiszen az OG színállások mindig is kelendőbbek voltak és lesznek, is mint társaik. Ezért nem könnyű olyan OG cw-t találni bármelyik retro Jordan-ből, amely nem kapott még egy, kettő vagy akár három újra megjelenést. Viszont idén októberben az Air Jordan 10 “Seattle” személyében egy olyan megjelenést köszönthetünk, amely az eredeti 1995-ös megjelenés óta nem láthattunk a boltok polcain. Ha kíváncsi vagy milyen történet fűződik a lépőhez, akkor kattints a továbbra!

Air Jordan 10 Seattle

Air Jordan 10 Seattle

Történelem

A sneaker a “City Series” kollekcióban jelent meg amelyben öt olyan színállás található amit öt város ihletet melyek nagy hatással voltak az akkori kosárlabdára vagy éppen Michael Jordan karrierjére. Fontos, hogy ez a kollekció nem egyezik meg a 2016-ban megjelent City Pack-kal annak ellenére, hogy a két kollekció tartalmaz 3 olyan várost (NYC, Chicago, Charlotte) amely mind két pack felhozatalában szerepelt. Érdekesség, hogy miután 1995-ben megjelent a cipő az visszavonulása utáni első bajnoki címet pont a Seattle Supersonics ellen szerezte meg Michael Jordan 1996-ban.

Jordan City Series

Jordan City Series

Seattle Supersonics

A franchise 1967-2008 között volt az NBA-ben. 2008-ban a jogutód az idén is a bajnoki címért harcoló Oklahoma City Thunder lett. A csapatnak voltak jobb és rosszabb periódusai is. Viszont játszott pár olyan nagy alak is a csapatban, mint például Gary Payton, Shawn Kemp vagy az éppen Jordan későbbi jobb keze Scottie Pippen. A város váltás pedig a legrosszabbkor jött. Kevin Durant első és egyben utolsó seattlei szezonja során kiderült, hogy a Supersonics egy olyan korszakos zsenire talált, aki méltán tudta volna újra az elit csapatok közé repíteni a Washington állam béli csapatot.

KD Seattle mezben

KD Seattle mezben

Az első a re-release

A cipő sok szempontól egy érdekes release viszont sok szempontból lehet akár egy tucat megjelenés. Az egyik legnagyobb érv mellette, hogy ez a cw sosem volt újra kiadva. Szóval egy ritka és egyedi megjelenésről beszélhetünk. Másik nagy pro a cop mellet a zöld szín. A Jordan név és a zöld szín egy kosárlabda kedvelőnek mindig is furcsa érzéseket fog kelteni, viszont a resell piac bebizonyította, hogy hatalmas lét jogosultsága van a zöld Jumpman-es lépőknek. Elég a Pine Green 1-est vagy a Gatorade 6-ost példaként említeni.

A talpon lévő sárga Jumpman

A talpon lévő sárga Jumpman

A cipő viszont csak egy erős general release hatását kelti a képek alapján. A ráncolt fehér és fekete bőr elég jó minőségű, de még mindig szintekkel egy Jordan 10 OVO alatt van. Szerintem ez a cipő az igazi OG retro szerelmeseknek egy extra cop lehet. Közel 25 év kihagyás után újra megjelenhet Seattle Supersonics mára már csak történelmének emléket állító szupre lépő. A megjelenésre sokak sajnálatára október 19-ig kell várni. Ez viszont logikus lépés, hiszen a 10-es Jordan igazi közege az őszi és téli terep.

Gera Z

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×