Nike Zoom Elite Flyprint – Incoming

A nagy sneaker brandek között mindig is voltak nagy piacok, amit meg kell “hódítani”. Az egyik ilyen piac, ami miatt sok cég belefog a cipőgyártásba az nem más, mint a futócipő piac. A Nike 2019 márciusában készül piacra dobni a maratoni futók egyik legprofibb lépőjét. Na de mi is ez a cipő, és miért is mondom, hogy profi? Kattints a továbbra és kiderül.

Nike 3D-s felső része

Nike 3D-s felső része

Miből áll a cipő?

Személy szerint bevallom, sose voltam egy nagy futó. Csak akkor futottam, ha kergettek, de a futócipők mindig is nagyon tetszettek. A Nike új zászlóshajójával se vagyok másképpen, ami nem más, mint a Zoom Elite Flyprint 3D. Már itt leszűrhető, a technológia, amivel készült a cipő az nem más, mint a 3D nyomtatás. Persze nem az egész cipő, csak a felső része. A talp egy különleges habból készült, amit a Nike eddig nem nagyon alkalmazott. Ez a Nike ZoomX névre hallgató anyag karbon szálakkal lett felvértezve a kisebb energiafelhasználásért. Erről a talpról Bálint cikkében olvashattok részletesebben ide kattintva.

Eliud Kipchoge a narancs felsőben

Eliud Kipchoge a narancs felsőben

A londoni feltűnés

A cipőt eddig csak a Nike által szponzorált versenyzők kaphatták meg és tesztelhették. Közöttük volt Eliud Kipchoge, aki nagy sikert aratott ezzel a cipővel a lábán. Róla és a cipőről már írtunk korábban. Ezt ide kattintva megtekinthetik. Amikor ez a cikk íródott, még semmi esélyt nem látott rá egy átlagember, hogy ebben fussa le a hétvégi sziget körét, ugyanis ez a cipő csak limitált darabszámban került ki. Akkor is a londoni maratonon, ahol 600 amerikai dollárért vihette haza egy érdeklődő.

Nike Zoom Vaprofly Elite 3D - Sötét színek és szép összhatás

Nike Zoom Vaprofly Elite 3D – Sötét színek és szép összhatás

Resellerek rémálma

A Nike ezt mindenképpen meg akarta változtatni, és ezzel is fellendíteni a futók kedvét arra, hogy az Ő lépőjükben fussanak. Ennek köszönhetően a cég ezt a cipőt kiadja a nagyérdemű közönségnek is 2019. március 4-én. Ezzel nem is lenne nagy gond, de a cipőt a Tokyo maraton után egy nappal dobják piacra, és a megvásárlásnak feltételei is vannak. Az egyik és legfontosabb, a vásárlónak bizonyítani kell, hogy lefutotta a közel 42 kilométeres távot, és kevesebb mint 3 óra alatt. Ennek ellenőrzését nem tudom, hogyan kivitelezik majd, de mindenképpen tetszik, hogy a resellerek dolgát nagyon megnehezítik.

Nike Vaporly 4% - Feltűnően vastag talpszerkezet

Nike Vaporly 4% – Feltűnően vastag talpszerkezet

Véleményem

Szerintem a Nike ezzel igazán nagyot lép a piacon, ugyanis azt mondták, hogy ezzel a cipővel elérhető lesz a 2 óra alatti dő a maratonon. Ha ez tényleg sikerül a cégnek Ők lesznek ezzel az elsők a piacon – habár ez egyelőre még Kipchoge-nak sem sikerült. A 600 dolláros árat én kissé sokallom érte, persze nem látunk bele, hogy melyik anyag miből készül. Ha valaki kedvet kapna a megvásárláshoz, annak jó futást kívánok.

 

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×