A leggyorsabb Nike futócipő – Nike Zoom Vaporfly Elite

Nemrég beszámoltunk róla, hogy élesedik az „űrverseny” a futócipők piacán. A legnagyobb gyártók a 2 órás határ áttörését tűzték ki célul maratoni távon. Lássuk az adidas után a Nike milyen csúcstechnológiát vet be az álomhatár legyűrésére. A tovább után az eddigi leggyorsabb Nike futócipőről, a Nike Zoom Vaporfly Elite-ről olvashattok!

nike_zoom_vaporfly_elite_1

Nike Zoom Vaporfly Elite

A több több

A Nike Vaporfly Elite már ránézésre sem egy szokványos futócipő. Szakít a mostanában alkalmazott „a kevesebb több” elvvel. Mindezzel radikálisan szembemegy „a több több” elve mentén. Hiszen ha jobban belegondolunk: limitált csillapítással hogy várhatunk el maximális energia visszaadást?

nike_zoom_vaporfly_elite_2

Szokatlan talpvastagság

Spéci cipőhöz spéci talp

A Vaporfly Elite az új fejlesztésú ZoomX csillapítást alkalmaz a középtalpban, a talp elülső felén egészen hihetetlen 21mm-es vastagságban. A korábbiakban alkalmazott anyagoknál könnyebb és puhább talp egy karbon lemezzel együttműködve segíti a futót a minél jobb idő elérésében. A csúcstechnikát tovább fokozza, hogy a lemezek merevségét a futók profiljának megfelelően alakítják ki… A talp végül az aerodinamikailag optimalizált sarokban végződik.

nike_zoom_vaporfly_elite_3

Teljesen újragondolták a cipő talpát (is)

Személyre szabva

A Flyknit felsőrész a karbon lemezhez hasonlóan a sportolókra van szabva. És a felsőrészhez hasonló, személyre szabott ruházatot is kapnak a Nike „Forma-1-es pilótái”. A rossz hír? Egyenlőre csak a kiváltságosok, azaz Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa és Zersenay Tadese élvezhetik a csúcstechnológiát. Míg kiforr a technológia és tömeggyártásra is alkalmas lesz meg kell elégednünk a színállásban megegyező Nike Zoom Vaporfly 4%, Nike Zoom Fly és Nike Air Zoom Pegasus 34 modellekkel. Addig is izgatottan várjuk ki töri át a 2 órás álomhatárt.

nike_zoom_vaporfly4%_fly_pegasus34

Egyenlőre meg kell elégednünk velük: Nike Zoom Vaporfly 4%, Fly és Pegasus 34

Hír-, és képforrásunk a Nike volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.
×