Újabb Feet You Wear modell tér vissza – adidas FYW S-97

Mint 90-es években felnövő gyerek és friss apuka kánaánként élem meg a 90-es évek futócipőire épülő apucipő trendet. Cseresznye a habon, amikor régi klasszikusokat retróznak. Az adidas ezúttal a Feet You Wear sorozatba tartozó EQT Salvationt éleszti újra adidas FYW S-97 néven. Részletek a tovább után!

adidas_fyw_s97_eqt_salvation_1

adidas FYW S-97

Feet You Wear

A Feet You Wear technológia felélesztése rendkívüli örömmel töltött el. Az adidas BYW LVL1 első felbukkanásakor ki is fejtettem örömömet és a technológia történetét is körbejártam. A most feltámasztott modell, az EQT Salvation az első Feet You Wear technológiát alkalmazó futócipő volt 22 évvel ezelőtt.

adidas_eqt_salvation

adidas EQT Salvation (kép forrása: Pinterest)

adidas FYW S-97

Szemmel látható, hogy a modell újraélesztése nem igényelt különösebb tervezői munkát – ami jó, azon minek változtassunk? A több rétegből felépülő felsőrész, a jellegzetes megjelenést kölcsönző Feet You Wear talp, a Torsion System – ami amúgy 30 éves szülinapját ünnepli idén – és Freddie, azaz a FYW technológia „arca” a hozzám hasonlókat eufórikus nosztalgiába rántja. Szerencsére amire tizenévesen még csak a nyálamat csorgattam most már meg fogom tudni venni magamnak – igen, akkoriban még apu és anyu nem vásárolt a gyerekeinek 100 ezer forintos cipőket.

adidas_fyw_s97_eqt_salvation_2

30 éves a Torsion System

Mikor, hol?

Az adidas FYW S-97 február 16-én érkezik. Consurtium termék révén várhatóan a Footshopban elérhető lesz – ezt tovább erősíti, hogy nemrégen a Nite Jogger rajtján az Insta sztorijukban feltűnt a FYW-97 is. Bár akkor még csak azt hittem egy elfeledett EQT Salvation készletről van szó. De szerencsére nem 🙂 Lehet kivételesen feleségem születésnapján nem ő kap ajándékot, hanem én.

Hír-, és képforrásunk az adidas volt.

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×