adidas Nite Jogger – új csillag az éjszakában

Az adidas Originals egy teljesen új sziluettet mutatott be év elején! Az adidas Nite Jogger sneakerben a progresszív vonalakat kombózták a háromcsíkos márka gazdag örökségével. A Hi-Vis (azaz láthatósági) elemekkel és a kényelmes Boost talppal egyaránt felszerelt Nite Jogger premierje Londonban volt. Wolfie, a Punnany Massif alapító tagja is ott volt meghívottként, így első kézből kaphattunk infókat a hangulatról és a történésekről. Minden a cipőről és a bemutatóról a tovább után!

A Nite Jogger bemutató Londonban

A Nite Jogger (és nem Night Jogger 😉 szlenges elnevezése és külső megjelenése nekem teljesen hozza azt a hangulatot, hogy péntek este van, felkapod ezt a sneakert egy melegítőgatyával és egy kapucnis pulcsival. Találkoztok a haverokkal, szól a zene egy kocsiból vagy egy bluetooth hangszóróból, aztán lesz, ami lesz reggelig, de biztosan nem valami sznob belvárosi bulihelyen akartok feszengeni 🙂 Úgy látszik, hogy az adidasnál is erre jutottak, mert a bemutatót egy londoni külvárosi “garage”-ban, azaz benzinkút+műhelyben tartották.

adidas Nite Jogger launch @ London: Never Too Late

adidas Nite Jogger launch @ London: Never Too Late

Wolfie – aki most a legújabb nagylemezen, a Fel3-an dolgozik a Punnany csapatával – elmesélte, hogy milyen különleges élményben volt része a londoni út során. Az egész azzal kezdődött, hogy londoni szállásán már ott várta egy friss, ropogós pár Nite Jogger, aztán a többi meghívott vendéggel együtt belevetették magukat a londoni éjszakába.

A brit főváros ermészetesen nem volt ismeretlen terep neki, hiszen korábban három évet töltött Angliában és a már koncerteztek is ott a Punnany-val. Wolfie szereti a város kulturális olvasztótégely jellegét, és hát nem meglepő módon a hiphop zene is közös pont 🙂

A bemutatón minden vérprofi volt: az érkezőket a kicsit leharcolt benzinkút és műhely képe fogadta, a tetején stílusos “It’s never too late” fényfelirattal. Egy truckból élő fellépések és dj-szettek szóltak, volt ott minden az adidas brandingelt virágcsokortól az adidas ATM-ig.

adidas Originals Nite Jogger launch @ London: Never Too Late

Egy truckból ment a zene

adidas Originals Nite Jogger launch @ London: Never Too LateA külvárosi hangulatot tovább fokozták az adidasos dobozzal felpimpelt “futáros” robogókkal, akik a vacsit hozták – pizzát, mi mást 😀 Mondjuk ha már egyszer Londonban vagyunk, lehetett volna fish&chips is 😀

Nite Jogger pizzafutárok hozták a kaját

Nite Jogger pizzafutárok hozták a kaját

Ha a kajálást-piálást már meguntad, akkor a worshopban egy tiszteletre méltó korú BMW mellett nyomtathattál saját Nite Jogger polót az általad választott színkombóban, és odarakathattad a jelet, ahova csak akartad. Dzsekit is lehetett festetni kannával. Nem függetlenül a generózusan mért piától, minden emlékezetes volt a Nite Jogger bemutatón, kivéve a hazautat – zárta a beszámolót Wolfie 😀

A garageban az öreg Bimmer mellett pörgött a pólónyomás és a dzsekifújás

A garageban az öreg Bimmer mellett pörgött a pólónyomás és a dzsekifújás

...és a végeredmény: a Nite Jogger pakk (Fotó: Peter Kováč IG: @kovkou)

…és a végeredmény: a Nite Jogger pakk (Fotó: Peter Kováč IG: @kovkou)

adidas Originals Nite Jogger  – sneaker bemutató

A Nite Jogger nagyon sok érdekes részlettel rendelkezik, mint a manapság divatos sneaker sziluettek, egyszerre retro és modern. Van rajta technikai szakadásgátolt nejlon réteg, puha hálós panel és még hasított bőr részek is. A hi-vis, azaz a láthatósági elemek miatt a cipő egyenesen szikrázik, ha sötétben bármilyen fény éri. Ebben max. csak szándékosan ütnek el éjnek idején 😉

A Nite Jogger reflective felületei (Fotó: Peter Kováč IG: @kovkou)

A Nite Jogger reflective felületei (Fotó: Peter Kováč IG: @kovkou)

A sarokrészt az archívumból származó modelltől örökölte a Nite Jogger, a nyelv pedig igazi retro csemege! Az elvarratlan nyelv az Off-White cipőknek köszönhetően nagyot ment az utóbbi időkben. Azt kell, hogy mondjam, hogy ennek a sneakernek is extra stílust ad!

A Nite Jogger talpa

A talp az elejétől végéig Boost, mégpedig feketére színezett. Korábbi cikkekben-videókban volt már róla szó, hogy ez nem volt mindig így. Eleinte csak fehér tudott lenni a Boost, szerencsére azok az idők már elmúltak. A járótalp fekete-fehér-narancs kombó és szintén elég forró! Még egy kis üzenetet is elhelyeztek a tervezők a talp alján a sarkánál, Morze-kóddal: “the speed of the nite – azaz az éjszaka sebessége”.

A Nite Jogger OG színállásában a felsőrészen és a talpon is a fekete dominál, fehér, narancs és kék elemekkel kiegészítve.

adidas Originals Nite Jogger

Wolfie véleménye a cipőről

Persze Wolfie is elmondta a véleményét a cipőről: “Az adidas Nite Jogger formájában és színeiben a 90-es évek retro reneszánsz és a 21. századi technika nászának a gyermeke. A Boost talp miatt a kényelmi faktor nem is kérdés, az egyetlen kihívás maximum csak annyi, hogy a színkombó miatt figyelj oda mit húzol fölé 🙂 Bevallom férfiasan, hogy régimódi Superstar fan vagyok, de azt én is vallom, hogy ha Boost talp van alattad, akkor a cipő magától megy helyetted.”

adidas Night Jogger (Fotó: Peter Kováč IG: @kovkou)

adidas Nite Jogger (Fotó: Peter Kováč IG: @kovkou)

Nite Jogger vásárlás Magyarországon

Az adidas Nite Jogger cipőt január közepétől vásárolhatod meg bizonyos magyarországi üzletekben, a tavaszi szezontól pedig szélesebb körben is elérhető lesz az üzletekben és online egyaránt.

adidas Originals Nite Jogger

adidas Originals Nite Jogger

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×