Tinker Hatfield és a legrosszabb Jordan

Ha rendszeres olvasója vagy a blognak, akkor már nem nagyon kell magyaráznunk, hogy kicsoda Tinker Hatfield és mit is tett le az asztalra az  elmúlt 32 évben. Ebben a cikkben kiderül, hogy miért ő a Nike és a Jordan egyik legmeghatározóbb alakja. Sőt, egy igen kínos kérdésre is választ kaphatsz: melyik a legrosszabbul sikerült Jordan? Ezt ugyanis maga a híres tervező válaszolta meg nemrégiben. Ha érdekel, kattints a továbbra!

A kézjegy a történelemben

A kézjegy a történelemben

Az ember a legendás cipők mögött

Tinker

Tinker

Tinker Hatfield 1952 áprilisában látta meg a napvilágot Oregonban (ugyanott, mint a Nike alapítója, Phil Knight is). Még van két fontos egyező tény Phil Knight és Tinker közt: mindkét legenda az Oregoni egyetemen tanult, de különböző években és nem más volt mindkettőjük futóedzője, mint a Nike Co-Foundere, Bill Bowerman. Építészmérnökként végzett, ezért mindig is volt érzéke a tervezéshez és alkotáshoz. 1981-ben csatlakozott a Nike-hoz, de csak 1985-ben kezdett el cipőket tervezni, amikor is észrevette, hogy építész tudását és tehetségét használni tudja a cipő iparban is.

A mesterség

Ugyan Hatfield nevét (ha régebbi olvasó vagy biztosan hallhattál róla már) kevesebben ismerhetitek, de híres alkotásait annál többen láthattátok vagy viselhettétek már. A Nike történelmének egyik legmeghatározóbb, hanem a legmeghatározóbb tervezője. Ezt a Nike-nál végzett munkássággá is megmutatja. Most pedig nézzünk meg három favoritot a sok közül!

"AJ3"

“AJ3”

Rengeteg Jordan szerelmes kötelező darabja, igazi retró életérzés 2018-ban és emellett Hatfield egyik első Jordan munkája. Egyértelmű Tinker grafika. Igazi történelem fűződik a cipőhöz, MJ a kiadás évében, a 87-88-as szezonban megnyerte a Dunk Contestet, All Star MVP lett és emellett bezsebelte az év legjobb védő játékosa címet is. Zseniális párosítás!

AM 1,közönség kedvenc

AM 1,közönség kedvenc

Igen, aki nem tudta volna, ez is Tinker műve. Minden idők egyik legjelentősebb cipőjét sikerült papírra vinnie, ami később többmillió ember lában villant meg. Ő volt a tervező, akinek először sikerült papírra vinni a Nike Air technológiáját. Így kell cipőtörténelmet írni. Szimplán legendás.

"AJ11

“AJ11

Önzőség volt berakni a top háromba, de egyik kedvenc Jordanem. Megjelenésének évében egyaránt óriási újítás volt kosaras cipők terén, és anyaghasználat terén is. Egy igazi Tinker csoda, ami meghaladta korát. Kövezettek meg, ha nektek nem jön be. Csillogás mindenhol!

A legrosszabb dizájn!

A top 10 ronda sneaker cikkünkbe is bekerült, nem hiába

A top 10 ronda sneaker cikkünkbe is bekerült, nem hiába

Nemrégiben Tinkert egy reptéren kérdezte a TMZ Sport arról, hogy, szerinte melyik a legrosszabbul sikerült Jordan. Nem sok gondolkozás után rávágta, hogy egyértelműen a 15-ös. Többek közt azt is elárulta a TMZ-nek, mi volt a kontextus a cipővel kapcsolatban és mi volt a hiba a tervezés során. Michael Jordan tipikus nyelvnyújtogatását szerette volna visszakapni egy cipő nyelvén, de a megvalósítás nem sikerült annyira fényesen, mint amennyire az el lett tervezve. A legnagyobbak is hibáznak, ilyen az élet.

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×