Csúnya és nem finom – Top 10 ronda sneaker

Ebben a cikkben összeszedtem nektek 10 olyan sneakert, amik nagy része 100 ezres összeget kóstál, de cserébe a borsos árért egy kevésbé vagy nagyon ronda cipőt kapunk. Na jó, remélem értitek a szarkazmust – vagy mégsem az? 🙂 Ha érdekelnek ezek „fenevadak”, akkor kattints a továbbra: TOP 10 ronda sneaker! Vigyázat: 18+ és NSFW!

Top 10 Ronda Sneaker

Top 10 Ronda Sneaker

Figyelem!

A cikk saját véleményem alapján készült! A savat és a virágokat az öltözőmbe kérem!

10. Nike Flystepper

Nike Flystepper

Nike Flystepper

A nagyrészt nyálas popsztárok által viselt cipő ellen szóló indok az, hogy talán ez a Nike legerősebben Supráról copyzott cipője (csak hasonlítsuk össze mondjuk egy Skytoppal vagy egy Vaiderrel). Na de akkor egyszerűen csak egy túlerőltetett deszkás cipő lenne? Nem feltétlenül: alapvetően nem lett volna az a tipikus ronda cipő híres embereken, de az évek során arra sodródott, és manapság nem igazán tudok olyan embert, aki szívesen viselne egy Flysteppert. (Az egyetlen alany, a Nike Air Footscapen kívül, ami nem kóstál súlyos összegeket!)

9. BAPE x adidas Dame 4

BAPE x adidas Dame 4

BAPE x adidas Dame 4

A nemrég megjelent HYPE-Basketball shoe elég kétoldalú, mivel a pályán hihetetlen tűz oldalát mutatja, de a BAPE x adidas dame 4 utcai használatra nem ajánlott! Na jó ez lehet túlzás, mivel mégis csak egy BAPE kollabról beszélünk, de saját bevallásom szerint szofisztikálatlanság a pályán kívülre vinni ezt a gyöngyszemet.

8. Nike Air Footscape

Nike Air Footscape

Nike Air Footscape

A Nike-nál nem igazán tudom itt mi volt az elképzelés a cipő megalkotásakor, talán egy amerikai foci vagy egy baseball labda varrása, de az biztos, hogy a cégnél nem ez volt a legnagyobb innováció az évek során. Egy megbocsátó indok a cipő mellett az, hogy rengeteg női példányt adtak és adnak ki, pár ráncfelvarráson átesve, amik már valóban szebb képet alkotnak a cipőről.

7. YEEZY 500

YEEZY Desert Rat 500

YEEZY Desert Rat 500

Kanye West agyában igen nagy változások mehettek végbe a 2017-ben pszichiátrián eltöltött idők óta, hisz a sorra megjelenő újabb Yeezyk képe csak egyre jobban rondább és rondább, de ezt is mesterien csinálja, hiszen a körülöttük lévő hype nem igazán csökken. Kijelenthetjük azt, hogy Ye bácsi valóban néha nem komplett, de akkor is egy megtestesült zseni akár zenéről, akár divatról van szó.

6. Jordan 15

Jordan 15

Jordan 15

A cipőt egy X15 fighter repülő ihlette, de maga a cipő egy elég érdekeset külsőt kapott, és az évek során elég sokszor megkapta a legrondább Jordan címet. Hiába nyer el ilyen címeket, a rejtett fűzők mögött kemény történelem bújik meg, mivel a cipőt Micheal Jordan NBA-ben eltöltött éveinek megünneplésére adták ki 1999-ben, és az elmúlt évek során sok sztár lábán megfordult, akár a pályán akár azon kívül.

5. Wave Runner 700

Wave Runner 700

Wave Runner 700

És itt a másik jet-skiző gyöngyszem a yeezyk közül. Az 500-as és a 700-as közt nem sok különbség van rondaság terén, de szerintem a 700-as egy lehelettel rondább, mint az 500-as. A cipő mellett szól egy mentő indok, amiért nem került lejjebb a listán, ez pedig az, hogy a várható színállások közt van pár, ami sokat javít a cipőn.

4. Balenciaga Triple S

Balenciaga Triple S

Balenciaga Triple S

Ennyire megosztó cipőt már rég nem láttunk, mint a Balenciaga Triple S – nincs olyan sneakerhead, aki ne tudna mellette vagy épp ellene érveket felhozni. Összeségben tényleg egy 90-es évekbeli, Kínában összedobott ronda sportcipőhöz hasonlít. Két táborra osztva, azt vettem észre, hogy valaki úgy is rajong érte, hogy tudja, hogy ronda, mások pedig csak egyszerűen továbbpasszolják a ronda cédula felhelyezése után. A nagy hype mellett tehát, a cipő az elmúlt évek legjobban megosztó sneakerei közé is bekerülhetne.

3. YEEZY 950

YEEZY 950

YEEZY 950

Jó, megígérem, hogy most már ez lesz utolsó Yeezy, de akkor is! Csak nézzünk rá: még bakancsok közt is extrán eltúlzott cipőről beszélünk. Saját megítélésem szerint messze a legrondább Yeezy a piacon, a 700-as és 500-as gyakorlatilag gyönyörűnek nevezhető mellette. Ormótlan, túl magas szár, furcsa talp és alak, bőven elég, köszi!

2. Gucci Gara

Gucci Gara

Gucci Gara

Nem akarok túl kemény lenni, mert bevallom, lazán hordanám, de gyakorlatilag az összes Gucci cipőről elmondható, hogy csak ínyenceknek való. Mondhatjuk azt, hogy megint kaptunk egy kínai sportcipőt, mint a Balenciaganál, de ide még egy óriási és eltúlzott Gucci logó is bekerül a képbe. Mindenkire ráhagyom mit gondol a cipőről, de megértem, ha valaki messziről elkerüli.

1. Adidas Ozweego sorozat

Raf Simons x adidas Ozweego 3

Raf Simons x adidas Ozweego 3

3 széria jelent meg ebből az „ínyencből” és hát szerintem bőven elég is volt.  Ő az alapja a jelenleg megjelenő rengeteg érdekes sportcipő kinézetű ronda sneakernek. Valójában egy iszonyat ronda cipőről beszélünk, de mint a képen látható Raf Simons által tervezett Ozweego 3-as még egészen elfogatható darab (ez is a pár ínyenc cipő közt van, amit szívesen hordanák, a kinézete ellenére is) is lenne, de kétszer meggondolandó, hogy felvegyünk-e egy ilyet vagy ne. Az én javaslatom, hogy miért ne, de legyetek készek rá, hogy rengetegen leszólnak majd, kivéve akkora ha világsztár, rapper, sportoló vagy divatervező vagy.

Hír- és képforrásunk a hypebeast volt.

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!
×