adidas Dublin St. Patrick’s Day

Itt az április, javában tombol még a Yeezy-láz, izzik a hype a Deerupt legújabb színállásai körül. Izgalmas egy hónap. De azért én mégiscsak visszaviszlek 40 évvel ezelőttre, amikor az adidas egyik klasszikusa született, és egy kis töriórába foglalva ismerkedhettek meg a size? és az Adidas kollabjával. A cikk a tovább után folytatódik!

Írországban karácsony és húsvét között azért még tartanak egy nemzeti ünnepet: a Szent-Patrik napot. Ezen a napon az emberek a korai középkorban élt védőszentjüket ünneplik, elég sajátos módon. Március 17-én az utcára vonulnak, ilyen és hasonló jelmezekbe öltöznek, és isznak (igen, valóban semmi mást nem csinálnak). A Szent Patrik-napi felvonulást évről évre Dublinban rendezik meg. Ez az esemény rendszerint rengeteg embert vonz a fővárosba. Ez kapóra jött a size? és az Adidas marketingeseinek, ugyanis közösen piacra dobták az Adidas Dublin „St. Patrick’s day” nevű colorway-t. Tudom, március már nem túl aktuális de erről a sneakerről megéri beszélni 😀

Size? x Adidas St. Patrick's day

Size? x Adidas St. Patrick’s day

Mi is az a size?

A size? egy manchesteri székhelyű shop és blog, ami az END.-hez hasonlóan, népszerű kollabokat hoz létre a világmárkákkal karöltve. A „size? previews” appon keresztül pedig hozzáférhetünk pár aktuális, hype sneakerhez, amiket máshol nem vásárolhatunk meg. Mondhatni elég hasznos kis alkalmazás. ( a legjobb sneakerhead appokról Adrián már beszámolt korábban: ha érdekel, ide kattintva megnézheted!)

Size? bolt Leeds-ben

Size? bolt Leeds-ben

Az Adidas Dublin 1976-ban jelent meg, és már akkor nagy népszerűségnek örvendett. Most, az elmúlt években az Adidas újra elővette az olyan régi klasszikusait, mint a München, a Berlin, vagy éppen a Stockholm. Ezek a cipők az „Archive 350” kollekcióra készült feldolgozások, és ezt hivatott az Adidas 2018-ban újra forgalomba hozni. A széria egyébként a “City series” elnevezést kapta.

Size? x Adidas St. Patrick's day

Size? x Adidas St. Patrick’s day

Véleményem szerint jó ötlet nem csak az aktuális hype-ra koncentrálni, hanem egy kicsit a 20. század lépőit is megismerni. Mert végülis ez a sneakerkultúra, amit ma ismerünk, csak elindult valahonnan… A cipő anyaghasználatát tekintve is a 70-es éveket idézi: fekete gumi talpat kapott, a felsőrész pedig smaragdzöld velúrból készült. Megjelenik még az Adidas Originals védjegyévé vált cikcakkos szélű három csík, és a mintázott nyelv.

Size? x Adidas St. Patrick's day

Ha már Írország, mi más ha nem a Guinness…

Ez a sneaker már több mint egy hónapja jött le a futószalagról, így most már csak resellerektől tudod beszerezni, sajnos egyelőre elég borsos áron :/

Hír- és képforrásul a size.co.uk és az Instagram (@thesneakerthief) szolgáltak.

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×