6+1 app sneakerheadek-nek (iOS)

Korábban már készült egy hasonló témájú cikkünk, amiben Laci szemezgetett az Androidos alkalmazások közül. Most bemutatom azokat az iOS-re készült sneaker appokat, melyeket minden nap használok. Ha érdekel, hogy mik kerültek be a listámba, akkor kattints a továbbra!

Mielőtt nekiálltam volna a cikk megírásának, végigpörgettem az App Store-t, hogy milyen alkalmazásokat találok a témában. Javarészt a nagy boltok app-ba integrált weblapját dobta fel a kereső, mint pl. GOAT, vagy pedig az END appja. Ezeket egyesével nem tartottam fontosnak  bemutatni, viszont azokon kívül vannak bőven, olyan sneaker appok amelyeket érdemes bemutatnom.

6+1 App Sneakerheadeknek

6+1 App Sneakerheadeknek

1. Nike SNKRS

sneakers_app_02.png

Nike SNKRS app

A listán található appok közül ez a személyes kedvencem. Az alkalmazás az App Store szerint 4,8-as, ami elég jónak számít. Én minden nap ránézek, és lecsekkolom a várható megjelenéseket. Amit nagyon szeretek benne, az az, hogy beállítható, hogy a megjelenés előtt jelezzen 1 héttel, 1 nappal, illetve 15 perccel. Természetesen az alkalmazáson belül van lehetőség rendelni az előre rögzített adataid alapján. Ezen a rendszeren keresztül jelennek meg manapság először az új Nike lépők, és itt vehetsz részt az online sorsolásokon is. Minden cipőről kapunk egy pár mondatos bemutatást, valamint egy kis történelmi beszámolót „Hagyomány” néven.

2. StockX (app)

sneakers_app_03.png

StockX app

Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom, hogy milyen célt szolgál a StockX weboldala, az alkalmazás ugyanazokat a funkciókat hivatott ellátni. Ez szintén egy olyan app, amit napi rendszerességgel előveszek, itt tájékozódom az aktuális árakról. Az app-ban elérhető az SX kiváló release-naptárja, ami mindig friss és rengeteg infót tartalmaz a hamarosan érkező sneakerekről és fashion cuccokról, mindemellett lehetőségünk van az appon belüli vásárlásra is.

3. Present By (K’LEKT GmbH)

Az hiszem a K’LEKT-et is elég sokan ismerhetik, bár lehetnek olyanok, akik először nem ebben a formájában találkoztak  vele. Régebben ez a felület egy sneaker/streetwear adok-veszek oldalként üzemelt, viszont nemrégiben megvásárolta a Present By londoni sneakerbolt, és azóta inkább az SX-hez hasonló marketplace-szé alakult át. Ezen kívül a felhozatalból eltűntek a különböző SW márkák, hiszen már csak Supreme termékeket vásárolhatunk. Ezt az alkalmazást viszont ritkábban kapom elő mint az előző kettőt.

4. HYPEBEAST (app)

sneakers_app_04.png

HYPEBEAST App

A HYPEBEAST talán manapság a legmenőbb hírportál a divatot követők körében, köszönhető annak, hogy rengeteg témával foglalkoznak és szállítják a friss híreket. Többek között fashion és footwear témában is nagyon ott vannak a toppon. Az alkalmazás megnyitásakor elénk tárulnak az aktuális hírek minden témában, viszont regisztráció után személyre szabhatóvá válik az, hogy milyen témák érdekelnek téged. Ezeket a cikkeket a „You Feed” menüpont alatt találjuk meg. Itt is kapunk egy release-naptárat, viszont itt csak az érdekesebb drop-ok kapnak helyet, vegyesen cipők és ruhaneműk.

5. Sneaker News (app)

A Sneaker News az egyik legnagyobb és legismertebb cipőkkel foglalkozó blog. A HYPEBEAST-hez hasonlóan itt is mindig friss és aktuális híreket olvashatunk a sneakervilágból. Az alkalmazás könnyen kezelhető, és nem feltétlenül igényel regisztrációt. Az alkalmazásba belépve megjelennek a legfrissebb cikkek, amiket már azonnal olvashatunk is. A következő menüpontra lépve megtekinthetjük a nap, a hét, a hónap és minden idők legtöbbet olvasott cikkeit. Ebben az app-ban is helyt kapott egy release-naptár, ami két nagy részre tagoltan prezentálja a hamarosan érkező cipőket. Az egyik menüpontban csak a Jordan brand, a másikban pedig az összes márka által bejelentett sneakereket találjuk.

6. Supreme (app)

A Supreme alkalmazása nem tartalmaz semmiféle extra funkciót a weblaphoz képest, ugyanazt az egyszerű és letisztult dizájnt kapjuk, mint a honlap esetében. Én a kezelhetősége miatt használom szívesebben, mint a Supreme hivatalos honlapját. Természetesen az app-on keresztül is megvásárolhatjuk a Supreme termékeket.

+1 Jordan Keyboard

sneakers_app_05.png

Jordan Keyboard

Ez az alkalmazás jóval eltér az előző 6-tól. Sokkal inkább hívnám pluginnak mint appnak, hiszen nem kapunk az alkalmazásban semmiféle menüpontot, csak egy setup tutorialt. Az útmutató követésével 4 lépésben aktiválhatjuk a Jordan emojikat tartalmazó billentyűzetet, így lehetőségünk nyílik rengeteg új emoji és gif használatára. Viszont sajnálatos módon ezeket csak az iMessages-ben tudjuk használni, amit nagyon sajnálok.

Nektek melyik app a kedvencetek?

Ocsenás Adrián

Nálam minden a rappel kezdődött, majd jött a kosarazás és a sneakerek... Mára az időm nagy részét ezek töltik ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×