A legjobb sneaker app-ok (androidra)

Érlelődött már bennem ez a téma, mivel a mai világban már mindenki hozzá van nőve az okostelefonjához (nem bántás! 😀 ), így adott a kérdés, hogy egy sneakerhead-nek milyen alkalmazások vannak a telefonján. Mivel nekem droid-os mobilom van, csak ezen a téren tudok első kézből információval szolgálni, de így is 30-nál több appot néztem meg a témához kapcsolódóan. Lehet a srácok majd előrukkolnak ennek a cikknek az iOS-es testvérével, de addig is lássuk, hogy én mire jutottam, részletek a tovább után.

asphaltgold-app

Sneaker App-ok Androidra

Kilenc App-ra sikerült leszűkítenem a listát, amit körülményes lenne egyesével bemutatni, így inkább megpróbáltam csoportokra szedni őket.

Webshopok

Ezeket még teljes bizonyossággal be lehet skatulyázni. Gondolom a címből egyértelmű, nevesebb online boltoknak nem elég az online felület, még külön alkalmazásban is lehetővé teszik a vásárlást. Viszont ezeket az app-okat nagyon ügyesen reklámozzák, ugyanis vannak direkt alkalmazáson belüli akciók, amik csak azon belül érhetők el. Csak hármat találtam ebben a témában, és meglepődve tapasztaltam, hogy a magyar Coreshop is ilyen vizekre tévedt. Mind a size?, mind pedig a Coreshop alkalmazása nagyon könnyen használható, és letisztult felülettel rendelkeznek. Mindkettővel már közvetlenül lehet vásárolni is, ez alól a SneakerDistrict app-ja kivétel, mivel az csak átirányít téged böngészőn belül a termék adatlapjára, de ettől függetlenül azért ide sorolnám.

size? – Coreshop – SneakerDistrict

 

releaserek

Ebbe a csoportba azt a két app-ot tenném, melyeknek egyéb célja sincs, mint értesíteni a felhasználót, hogy a hőn áhított cipőt mikor dobják ki. Úgy teszi mindezt, hogy az adott cipő megjelenési dátumát hozzárendeli pl a Google naptárhoz, így még épp időben értesítést kapunk, hogy a kiszemelt cipő biztosan a mienk legyen. A Sneaker Crush inkább a Nike illetve Jordan modellekre koncentrál, a „Release Dates-nek” viszont sokkal hosszabb termékskálája van. Viszont  adott esetben mindkét alkalmazás lehetőséget biztosít arra, hogy a már megjelent sneakerek-et megvásárolhatjuk úgy, hogy az adott cipőt kiválasztva az eBay-re irányít át minket. Ez sokszor hasznos lehet, hiszen ha már első nap elfogyott a kiszemelt lépő, már csak az eBay-ben, vagy épp a Klekt-ben lehet bízni.

Sneaker Crush – Release Dates

Screenshot_2015-01-22-21-04-354

ShoeFAX és Release Dates app-ok

 

Egyéb

Ide azokat soroltam, amikre nem lehet egységes címkét aggatni, így ezeket egyesével fogom hosszabban – rövidebben bemutatni.

Sneakers:  olyan „mindent bele” app-nak mondanám. Mindenképp hasznos, mivel közvetlenül olvashatunk itt sneakerekkel kapcsolatos híreket, még a twittereket is megjeleníti, a release dátumok is megtalálhatóak itt, illetve egy vásárlói felületet is kapott.

Kicks on Fire:  a népszerű weblap saját alkalmazása, amely az előzőhöz hasonlóan friss hírekkel lát el minket, itt is megtalálhatóak a release dátumok, illetve még egy Flappy Bird klónnal is ellátták, ahol a madarat egy Yeezy helyettesíti, zseniális.

ShoeFAX: egyszerű kis alkalmazás, amellyel közvetlenül megnézhetjük, hogy az általunk kiszemelt modellnek mennyi volt a legalacsonyabb/legmagasabb illetve az átlagos reseller ára, emellett fel is ajánlja, hogy tovább irányít minket a sneaker eBay oldalára, ahol ezek után be is zsákolhatjuk azt.

Asphaltgold Fittingroom: az asphaltgold-nál nem egy külön webshop app-ot akartak létrehozni, hanem valami ennél is nagyratörőbbet. Jártatok már úgy, hogy egy általatok eddig nem vásárolt sneaker mérete nem teljesen passzolt, holott a megszokott méretet rendeltétek meg belőle? Ez az alkalmazás ebben próbál segíteni egy kicsit, ugyanis ha beviszed az adatbázisába az otthoni cipőidet, illetve annak méretét, majd kiválasztod a megvenni kívánt cipőt illetve típusát, akkor az app „megmondja”, hogy pl a kedvenc AF1-esedhez képest mekkora New Balance cipőre lesz szükséged. Természetesen ha van lehetőséged rá, a személyes felpróbálást semmi sem tudja helyettesíteni, de kiindulási alapnak tökéletes ez az ötletes kis applikáció 🙂

#miZXFLUX: erről pedig Bálint írt egy nagyon jó kis cikket.

Sneakers – KicksonFire ShoeFAX asphaltgold fittingroom

Ha van nektek olyan app-otok, ami itt nem szerepel, nyugodtan írjátok ide kommentbe, vagy FB-ra. 🙂

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×