Úgy tűnik a Jordan brand egyre komolyabban veszi a futást. A Nike talán az ikonikus brand segítségével próbálja kifogni a szelet az adidas Boost vitorlájából. Az új Air Jordan Tenacity 88 futócipőnél mindenesetre biztosra mentek: az Air Jordan III-ból inspirálódó újdonság két klasszikus színösszeállításban érkezik. Részletek a tovább után!

air_jordan_tenacity_88_1
A legizgalmasabb titok felfedve: true blue és black cement színállásban érkezik a Tenacity 88

Jordan a futópályán?

A Jordan brandnek korábban inkább szárnypróbálgatásai voltak atlétika fronton. Az oregoni egyetem – na ná, mégis melyik másik? – atlétái néha Jumpman felszerelésben léptek pályára, illetve az elmúlt években Kori Carter keltett feltűnést elephant printes felszereléseivel, valamint a tavalyi világbajnokságon viselt true blue szögescipőjével – Kori nem mellesleg megnyerte a 400 méteres gátfutást Londonban.

It’s gotta be the shoes! – Kori Carter világbajnoki szögescipője (kép forrása: @thekorimonster)

Hype – Kanye nélkül

Az Air Jordan Tenacity esetében a hype faktort nem bízták a véletlenre. Egyrészt “véletlenül” Justin Timberlake lábán tűnt fel először még februárban – a Super Bowl és ezután úgy tűnik vele próbálják pótolni Kanye elvesztését –, másrészt a méltán népszerű true blue és black cement színösszeállításban érkezik a legendás hármas Jordan-től stílusjegyeket kapó futócipő.

air_jordan_tenacity_88_2
Air Jordan Tenacity 88 black cement

Mit rejt a belső?

Technológiailag egyelőre nem sokat tudni a cipőről. Várhatóan a Jordan kosaras cipőkből már jól ismert Zoom Air és Flightspeed kombó fogja biztosítani a megfelelő csillapítást, ugyanakkor a kirobbanó energia-visszaadást is. Ha déja vu-nk lenne, jó helyen kapisgálunk: a nemrégiben bemutatott Nike Epic React is ugyanezeket kínálja számunkra. Bár érzésem szerint ennél a modellnél inkább az Air Jordan III öröksége fogja eladni a cipőt, nem a performance vonalon mutatott erősségei. Említést érdemel továbbá a sarokrészen látható “új” logó: Air Jordan helyett itt bizony Run Jordan van 🙂

air_jordan_tenacity_88_3
Air Jordan Tenacity 88 true blue

Hír- és képforrásunk a SneakerNews volt.