adidas NMD_XR1 PK Leather cage custom

Sokáig szemeztem az NMD_XR1 modellekkel, amikor az első megérkezett a boltok polcaira, aztán valamikor október környékén már nem bírtam tovább, és beszereztem a számomra legszebb színállást, az olívát. Viszont vásárlás után is talán kétszer volt rajtam, valamiért nem jött be a cage rajta, és akkor jött az ötlet, hogy fel kell turbózni a cipőt, de úgy, ahogy még senki sem csinálta. adidas NMD_XR1 PK Leather cage custom a tovább után! 

adidas nmd xr1 pk leather cage custom

adidas NMD_XR1 PK Leather cage custom

Szóval, mint már írtam a bevezetőben, fel kellett turbózni a cipőt. Az elmúlt időben egyre többen készítettek NMD, vagy Ultra Boost modellekből uncaged változatot házilag. Nekem is valami hasonló volt a célom. Az alap koncepció az volt, hogy levágom a gyári olajzöld caget, és a primeknit részen lyukakat „fúrok” és átfűzöm a cipő felsőrészét. Találtam több képet és videót is a folyamatról, de aztán rájöttem, hogy valami olyant kellene összedobni, amivel nincs tele az internet.

adidas nmd xr1 pk leather cage custom

on-feet

Az ún. Leather cage

Ugyan a cipő végül uncaged lett, mégsem nevezhető annak. Egy egyedi mini-cage/fűzőtartó akármi került az áldozat oldalaira a felsőrészen. 😀 Egyrészt azért választottam ezt a módszert, mert ilyent sehol sem láttam, másrészt pedig, mert a pulltabet körülvevő bőr rész is pontosan ilyen színű. A beszerzési folyamat úgy nézett ki, hogy elmentem egy bőrös szakemberhez a cipővel, megmutattam neki, hogy egy pontosan olyan bőrre lenne szükségem, mint ami hátul található, és rövides kutakodás után talált is egy darabot, amit ki is lyukasztott és le is vágott méretre, ahogy én kértem.

adidas nmd xr1 pk leather cage custom

A hajtogatós cage és a kicserélt kerek fűző

Varrás és fűzés

Természetesen a felvarrást nem mertem magamra bízni. 😀 Elvittem a környék legjobb cipészéhez az összetevőket, majd rábíztam, hogy főzze meg nekem a Leather cage NMD-met. Az oldalán lévő bőr cage két részből áll: egy alsó teljes felületből, amit először magában felvarrt, majd a tetejére varrta a már kilyukasztott részét, amin átfűztem egy színben is megegyező kerek fűzőt (és nagyon örülök, hogy találtam ilyent).

adidas nmd xr1 pk leather cage custom

masni helyett inkább hurok, hogy menőbben nézzen ki a felsőrész

A végeredmény

Összességében szerintem elég fullosra sikeredett ez a custom, remélem a jövőben is kipattan valami új a fejemből, és sikeresen megvalósítom azt. A színek és maga a sziluett is klappol, és teljes mértékben olyan, mint ahogy elképzeltem az elején.

adidas nmd xr1 pk leather cage custom

A cipőt mellesleg a sneakerbox.hu shopból vásároltam, ahol jelenleg is megtalálod a legújabb NMD modelleket.

Dávid Nagy K

So many shoes, but only two feet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×