A kamehamehanál is ütősebb: adidas x Dragon Ball Z kollekció

Son Goku, Cell, Vegeta. Ismerősek ezek a nevek? Ha igen akkor nagy valószínűséggel te is a Dragon Ball Z animesorozaton nőttél fel, mely hazáján kívül egész Európában és Amerikában is kultsorozattá vált. Az adidas pedig a sorozat stílusát hűen tükrözve egy monumentális, fél éven átívelő nyolc darabból álló kollekciót tervez a sorozat ikonikus alakjaival. A részletekért kattints a továbbra!

Ezt a cikket Z. Gergő írta, aki ekkor még padawanként „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

adidas Dragon Ball Z kollekció

adidas Dragon Ball Z kollekció

A kollekció

A nyolc cipő négy felvonásban fog megjelenni. Az első páros 2018 augusztusában fog a boltokba kerülni. Ez a két lépő Son Goku és Freeza karakterei nyomán lettek létrehozva.

A fanoknak keveset kell majd várniuk a következő párosra, hiszen ha minden terv szerint megy, már szeptemberben lábukra húzhatják a kollekció következő darabjait, amelyeket Son Gohan és Cell ihletett. Két hónapos szünet után pedig novemberben megjelenik az utolsó előtti két lépő, Vegeta és Majin Buu védjegyeivel felvértezve.

Végül pedig – hogy maradjon az év utolsó hónapjára is valami izgalmas – decemberben jelenik meg az utolsó pár, melyet az egyik legerősebb szereplő Shenron (mangában Shenlong) a misztikus sárkány ihletett. Fontos infó, hogy a Dragon Ball Z anime univerzuma csoportokból és azon belül sagákból áll. A cipősorozat négy része egyenként egy saga nagy harcát jelenítik meg, és eszerint is kapták a cipő párok az elnevezésüket.

Az adidas a hype generátor

Tudjuk, hogy az adidasnak nem kell a szomszédba menni némi hypeért. Erre ez a cipőkollekció is hibátlan megoldás, hiszen a kollekció részét képzi három olyan modell is, amik még jó ideig nem jelennek meg. Annak hála, hogy az adidas beletette őket az egyik legjobban várt kollekciójába, garantáltan nagyobb hypeot kerítettek ezeknek a lépőknek (név szerint: Yung 1, Deerupt, Kamanda) a megjelenésük előtt mintha egyszer csak feltűnnek a release naptárakban.

2018 AUGUSZTUS –FRIEZA SAGA

adidas dragon ball son goku zx500

adidas zx500 – Son Goku

Az első páros a Frieza saga legmonumentálisabb harca a Goku vs. Frieza küzdelem ihlette. Az egyik modell egy adidas ZX 500 RM, amely Son Goku ruhájának színvilágát tükrözi. A másik modell a még meg sem jelent adidas Yung 1 ”daddy sú” amely a párbaj másik részt vevőjének, az idegen Frieza bőrének színéhez hasonul.

adidas Yung1 Frieza

adidas Yung1 – Frieza

2018 SZEPTEMBER – CELL ÉS AZ ANDROIDOK SAGA

adidas Deerupt Son Gohan

adidas Deerupt – Son Gohan

Ez a duó Son Gohan és Cell küzdelmét örökíti meg. Gohan általában apjával megegyező ruhát hordott, viszont a Cell elleni párharcon egy teljesen lila kezes lábas volt rajta ez az adidas Deerupt pedig pontosan ezt tükrözi. A nemrég megjelent adidas Prophere pedig Cell hüllőszerű zöld, lila bőrét próbálja imitálni.

adidas Prophere Cell

adidas Prophere – Cell

2018 NOVEMBER – MAJIN BUU SAGA

adidas Oregon Ultra Tech Vegeta

adidas Oregon Ultra Tech – Vegeta

Ez a két lépő Vegeta és Majin Buu hatalmas csatáját próbálja feleleveníteni. Vegeta a harc során harmadik fázisú csillagharcos állapotba lépett, mely során az általában fekete haja sárgává változott. Szerintem az adidas Oregon Ultra Tech pontosan ezt próbálja átadni sárgára festett orrával. Az adidas Kamanda-ról pedig nem tudok mást elmondani, mint, hogy Majin Buu kiköpött mása a cipő világban. Ugyan olyan tömzsi rózsaszín kis puffancs.

adidas Kamanda1 Majin Buu

adidas Kamanda1 – Majin Buu

2018 DECEMBER – A DRAGON GÖMBÖK TITKA SAGA

adidas Eqt Adv Mid Shenron

adidas Eqt Adv Mid – Shenron

Itt most nincsen szó semmilyen harcról. Az utolsó két lépőt egyetlen karakter ihlette. Ez nem más, mint Shenlong vagy Shenron, a varázslatos sárkány. Az első adidas EQT ADV Mid egészen jól szimbolizálja Shenlong pikkelyes bőrét. A második modell pedig arra az epizódra utal, amikor is Shenlongnak sikerül összegyűjteni mind a hét dragon ball-t és átváltozik Super Shenlongá.

adidas Eqt Adv Mid Super Shernron

adidas Eqt Adv Mid – Super Shernron

Dragon Ball Z – összegzés

Szerintem fanoknak kötelező. Mindegyik modell hűen tükrözi azt, amit meg akartak vele idézni. Nem csak összedobtak pár cipőt, ami hasonlít pár karakterre, hanem látszik, hogy próbáltak az igazi rajongók kedvében is járni. Viszont persze ez nem jelenti azt, hogy akinek ez a sorozat kimaradt volna az életéből, nem tehet vele egy próbálkozást, hiszen lehet, hogy éppen ez a kollekció lesz a kapu ahhoz, hogy megismerje a Dragon Ball Z univerzumát.

Forrás: sneakernnews.com

Gera Z

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×