Egyedi sneakerek, amik nem jönnek szembe veled az utcán

Mi sneakerheadek szinte bármilyen cipőtől hátast tudunk dobni, ami mögött egy-egy érdekes történet lapul, de valljuk be azért mindenkiben ott van egy kis becsvágy, és valami olyan különlegességre vágyik, ami másnak nincs. És hát egy Air Force 1-el ma már nem olyan könnyű kitűnni a tömegből, mint 1982-ben, kivéve ha szerencsés vagy és be tudtál szerezni valami király collabot horrorisztikus áron. És a local fukboi még így is le fog nézni, mert “neki korábban volt már fehér Mid 07-e, mint neked” és ezért te az “OFF-WHITE”-al már labdába sem rúghatsz. A tovább után bemutatunk egy pár opciót az egyedi outfithez.

Padawan cikk

Ezt a cikket Roland, egyik padawan bloggerünk írta, amikor még “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Mi is a gond a közismert sneakerekkel?

Alapvetően semmi gond nincs a mindennapi sneakerekkel. Jók, többnyire megfizethető áruk van, és éppen ezért rengeteg ember vásárolja őket. Ezért a nagy gyártók úgy próbálnak válotzatosságot teremteni, hogy rengeteg colorway-t sorakoztatnak fel. Gondoljunk csak a már említett AF1-re, vagy egy Superstarra. De a fő problémát nem lehet megoldani ezzel, ugyanis ezek a sziluettek általában annyira jellegzetesek, hogy bármilyen színben felismerhetők.

adidas Superstar Foundation: van tökfeketében és fehér csíkkal is

adidas Superstar Foundation

Collab, mint megoldás

Egy megoldás lehet a már említett collab vadászat. Ezek általában limitált mennyiségben készülnek, ezért résen kell lenni a releaseknél, és ekkor is meg kell fizetni az árukat rendesen. És nem kell megijedni, ha lecsúsznánk a releaseről, ugyanis egyre többen foglalkoznak resellel, viszont az árakat illetően nem túl szégyenlősek és egy-egy hype collabért képesek elkérni az eredeti ár többszörösét is.

Nike x Off-White collab: Air Force 1 Low

Nike x Off-White collab: Air Force 1 Low

Vessünk egy gyors pillantást a luxus piacra!

Egy másik megoldás lehet a luxus sneakerek vásárlása. Givenchy, Kenzo, Balenciaga, hogy csak egy párat említsünk közülük. Szemet gyönyörködtedtő remekművek, viszont ebben a kategóriában az árcédulák legalább hat számjegyűek. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy igen kicsi az esélye, hogy szembejöjjön velünk az utcán egy srác ugyanolyan cipőben, mint a mienk.

Balenciaga Speed Trainer on feet

Balenciaga Speed Trainer on feet

Van baj…

Tehát csak akkor lehet egyedi lépőnk, ha a hónapokig száraz kenyéren és vízen élünk, hogy sporólni tudjunk!?😳  Egyáltalán nem erről van szó. Most bemutatok nektek egy-két modellt a kedvenceim közül, amivel nem igen lehet mellé lőni – és még koplalni sem kell.

Az első megmentőnk a Filling Pieces

Letisztult vonalak, elegáns anyagok

Letisztult vonalak, elegáns anyagok

Filling Pieces

Az első modell egy luxus sneaker, amit mégis itt emlegetünk a megfizethető árú cipők között. A Filling Pieces-ről van szó, annak is Low Top Ghost modelljéről. Maga a márka Magyarországon nem túl ismert, de már készül a cikkem, amiben mindent megtudhattok róla. A cipő egy gyönyörű, kézzel készített darab. A talp egy külenleges hullámos vonalú gumi talp, amely egyes modellek esetében színes is lehet, a felsőrész pedig minden esetben bőr. Akad velúr, matt, fényes, perforált rengeteg színben, úgyhogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. És amiért nagyon kedvelem ezt a cipőt az az, hogy ha elengánsabb outfitet szeretnénk összedobni, akkor sem kell lemondani a lépőnkről, ugyanis a cipő körvonala igen visszafogott.

Mindenki megtalálja az igazit

Mindenki megtalálja az igazit

Delfines Air Max-et valaki?

Egy másik nagy kedvencem a Brooks márka által 1993-ban bemutatott Regent modell. A márka alapvetően futócipőkre szakosodott, viszont van egy két modell, amely kifejezetten hétköznapi használatra készül. Ilyen a Regent is. A körvonal első pillantásra hasonlít egy Air Max 1-hoz és a felépítése is hasonló. A különbség annyi, hogy itt levegő helyett egy kis szivacs párna van a sarokban. A lépő egyébként tökéletes mindennapi használatra, ugyanis nagyon kényelmes a felhasznált technológiáknak és anyagoknak köszönhetően. A személyes kedvencem a Pink Dolphinnal alkotott közös ‘Cream Wave’ színállás, amely főként nyáron lehet tökéletes választás az egyedi outfithez.

Kényelmes és egyedi

Kényelmes és egyedi

Etonic: 140 év tapasztalat megfizethető áron

Ha ez még nem lenne elég, akkor bemutatnék nektek még egy darabot. Az Etonic nevű amerikai vállalat 1876 óta foglalkozik cipő gyártással és ezzel az egyik első amerikai cipőgyártó. Eleinte utcai cipőket, később golf cipőket gyártottak, de idővel beleszagoltak a teniszezéshez, a futáshoz és a kosarazáshoz tervezett cipők gyártásába is. Egy ideig eltűntek a piacról , de 2014 óta újra jelen vannak és a Bait-tel közösen idén trans am “sunrise” és trans am “sunset” néven egy limitált kiadású párost dobtak piacra, amely megérdemli, hogy az egyedi cipők listáján szerepelhessen.

A napfelkelte és a naplemente szinei

A napfelkelte és a naplemente szinei

 És még sok márka van amiről nem is beszéltünk…

A fenti lépők mind jó példák arra, hogy nem feltétlen kell egy vagyont rááldozni, ha egyediek szeretnénk lenni. És, ha jól körül nézünk a piacon, ott van még a jól ismert Saucony, vagy a Greats és még sok másik vetélytárs is. Persze nem kell lemondanunk a nagy márkákról sem, hiszen ott is sok különleges megoldást találunk, ilyen például a nemrég bemutatott Prophere, vagy a Nike retro Air Max-ei, a 95 és a 97 is, de ezekkel a kevésbé ismert modellekkel egy kis színt vihetünk a gyűjteményünkbe.

A Nike Air Max 97 körül felizzott a hype

A Nike Air Max 97 körül felizzott a hype

RLND

Az vagy, amit viselsz és azt viselsz, ami vagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×