Balenciaga Speed Trainer – A 600 dolláros zokni

A designer cipők világában sűrűn találkozhatunk érdekes ötletekkel és nem mindennapi sziluettekkel, amikről az emberek általában igencsak megosztó véleménnyel rendelkeznek. Ebből a sorból a Balenciaga Speed Trainerje sem lóg ki, ami az utóbbi időkben a hypebeastek (egyik) titkos kedvence lett. Infók a tovább után!

Balenciaga Speed Trainer on feet

Balenciaga Speed Trainer on feet

Padawan cikk

Ezt a cikket Győző még blogger padawanként írta, amikor még “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Egy új irány

A 2017-es évet teljes mértékben meghódította a „sock shoes” irányvonal, ahol minden a kényelemről és a könnyedségről szól. A fűzők (ha van) csak designelemként funkcionálnak, és a vastag felsőrészt elfeledve egy zokniszerű cipőt kapunk végeredményül. A fent említett trend a Balenciaga tervezőit is utolérte, amikor megalkották a Speed Trainert. Aki nem ismerné a márkát, egy közel százéves múlttal rendelkező spanyol eredetű luxusvállalatról van szó, ami nem éppen egy átlagember pénztárcájához igazított áron kínálja a különböző ruha- és lábbeliket.

Balenciaga Speed Trainer Black

Balenciaga Speed Trainer Black

A Balenciaga Speed Trainer

A cipő gyakorlatilag egy talppal megáldott zokni, sehol egy minta vagy egy apróbb varrás, esetleg egy színes csík. A cég nevét leszámítva semmi sincs rajta, viszont ez az apró névtábla okolható a cipő húzós áráért. A gyártó a saját weboldalán 595 $-ért árulja az alacsonyabb szárú „remekművet”. Legyünk őszinték és valljuk be, hogy ennyit csak nagyon kevés sneaker ér (ha ér), és ez nem az.

Balenciaga Speed Trainer White

Balenciaga Speed Trainer White

A cipő talpa helyenként hajaz a Nike Huarache modelleknél látott robosztus, széles formára, a fűző nélküli, puha, szövet felsőrészt pedig egy City Sock NMD-hez tudnám hasonlítani. Egyébként a modell három típusban (low, mid, high), és a fekete mellett további „vidámabb” színállásokban (fehér, sárga, kék, bordó) is megjelent.

Balenciaga Speed Trainer Low Turquoise

Balenciaga Speed Trainer Low Turquoise

Extrém design + magas ár = hype

Nem szeretném a cipőt semmiféle másik gyártó modelljeihez viszonyítani, vagy valamiféle koppintásnak nevezni – ha lenne felesleges 160 ezer forintom, én is hozzácsapnám a gyűjteményemhez. Ezek csak az én észrevételeim, amik első látásra szembetűnőek voltak. Valószínűleg a cipő borsos ára és az extrém megjelenése miatt sok embernek nem nyerte el a tetszését, sokak pedig pont emiatt szeretnék beszerezni, ahogy az egy ilyen hype lépőnél lenni szokott.

Balenciaga Speed Trainer Red

Balenciaga Speed Trainer Red

Egy biztos, a hypebeasteknek és a pénzüket elkölteni nem tudóknak az egyik legtökéletesebb választás, a hozzám hasonló, kevésbé tehetősebb embereknek pedig marad a fent említett NMD.

Képforrásaink a Hypebeast, a Highsnobiety, a Hypebae és a Kicksonfire voltak.

győző

Mostanra már inkább szenvedélyként tekintek a lépőkre, mint egyszerű hobbiként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Zita Polgár szerint:

    Nagyon tetszik a cikke, alapos munka van mögötte,
    még akkor is ha azt mondjuk ezek a fiatalok minden
    tudnak és követnek.
    Gratulálok a jövőre nézve is.

×