Adidas Haven – „Iniki” hűvösebb időre?

A divat ismétli önmagát, ezért a nagy márkák előszeretettel használnak régi, jól bevált, “retro” formákat egy új lépő megalkotásakor. Így született meg az adidas Haven (ahogy nem is olyan régen az Iniki is). Részletek a tovább után!

adidas Haven

adidas Haven

Hidegbe’ és melegbe’

Ebben a cikkben alapvetően az adidas Haven sneakert mutatom be, de mivel szinte az Iniki ikertestvérének mondható, ezért rögtön össze is hasonlítom őket. Az Iniki nagyon népszerű nyári cipő lett, de ahogy közeledik az ősz és tél, akkor egy hidegebb nap után már előfordulhat, hogy este bizony ki kell olvasztani majd a lábaidat, ha sokat voltál benne az utcán 😀

adidas Iniki Runner

adidas Iniki Runner

adidas Haven: előnyök és hátrányok

A Haven ilyen szempontból jobban teljesít, mivel vastagabb, mint nyári „tesója”, ezáltal jobban érzed majd benne magad a hidegben. Ezen kívül a Havennek ellenállóbb a talpa, ideálisabb a hűvösebb-nedvesebb évszakban, viszont kényelem terén nem közelíti meg az Iniki Boost talpát, mivel kissé rugalmatlanabb, de ennek ellenére abszolút jó érzés viselni.

adidas Haven

adidas Haven

A két cipő felsőrésze szinte teljesen ugyanúgy néz ki nagy vonalakban, a sarokrész eltérő kicsit. Anyaghasználat terén a Haven nylon felsőrészt kapott hasított bőr megerősítésekkel, az Iniki pedig mesh anyagból készült, ami rugalmas és jól szellőzik, és ugyancsak hasított bőr megerősítéssel.

adidas Haven vörösben

adidas Haven vörösben

Mindkét cipő a 70-es évekbe visz vissza minket formailag, klasszikus „adidas tornacsuka” hangulatot teremt.

Összegzés

Szerintem az adidasnak nagyon jól mennek ezek az újragondolások: meg tudják tartani az egyensúlyt a múlt és a jelen között. Sikerül mindig eltalálni, hogy mit érdemes megtartani a múltból, és hová jöhetnek a XXI. század újításai. Szerintem a Haven egy nagyon jó kis cipő lett, és emellett kedvező árcédulával is érkezik, ár-érték arányban is kitűnő. Szerinted is király őszi alternatívája lehet az Inikinek?

Képek: Asphaltgold és Sneakerando

padawan

Ezeket a cikkeinket blogger padawanjaink írják - ők cikkről-cikkre közelebb jutnak ahhoz, hogy sneakerbox bloggerek legyenek :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×