adidas Iniki Runner – a Szélvész visszatért

Az adidas Iniki Runner szerintem 2017 legjobb cipője, mert ismét sikerült egy klasszikus modellt nagyon menő módon felfrissíteni. A “ráncfelvarrás” során az Iniki megkapta az adidas egyik legfőbb technikai innovációját, a Boost talpat, ami alapból nagyon nagy kényelmet ad. A felsőrész retro vonalai erős kontrasztban állnak a boost labdacsokkal, de az összhatás nagyon egyben van. Részletek a tovább után!

A “Szélvész” visszatér

Mint annyi más retro modell, ami az utóbbi években streetwear cipőként visszatért, az adidas Iniki Runner is futócipő volt “előző életében”. Ez persze a “Runner” miatt is egyértelmű, de az “Iniki” a Hawaii őslakosok nyelvén “szélvész”-t jelent.

adidas Iniki Runner

adidas Iniki Runner

A múlt és a jelen kombója

Nagyon letisztult, szép dizájnja van a cipőnek: a 70-es évek stílusát ötvözi a ma technológiai innovációival, így nyújtva egy ütős utcai viseletet. A légáteresztő, két irányban is rugalmas mesh és hagyományos hasított bőr kombinációjából álló felsőrésze könnyű és ellenálló. Ezzel együtt tökéletesen illeszkedik a láb formájához, így biztosítva a maximális kényelmet. A klasszik módon cikkcakkozott három csík, illetve a nyelvre és a sarokra nyomtatott “dohányleveles” logó jelzi, hogy a modell az adidas családhoz tartozik.

adidas Iniki Runner - klasszik adidas formavilág

Iniki Runner – klasszik adidas formavilág

Kényelem, amit csak egy Boost talp adhat

Nagyon kényelmes, természetsen futni is simán el lehet benne menni. Boost párnázása a befektetett energiát visszaforgatva segít teljesítményedből kihozni a maximumot. Gumi járófelülete (ami bizonyos modelleknél fekete vagy fehér, bizonyos modelleknél pedig természetes gumi színű) gondoskodik a maximális tapadásról.

adidas Iniki Runner Boost talppal

adidas Iniki Runner Boost talppal

Milyen méret kell az adidas Iniki ből?

A méretezésről annyit, hogy ha a lábfejed szélesebb, akkor érdemes egy fél mérettel nagyobbat venni, mert szorítani fog, és így a cipő is tönkre fog menni. Ez azért van, mert a talpa a lépő eleje felé lejt, és a felsőrész “cuppanós” kialakítása is elég passzentos.

Iniki stílus: a múlt és a jelen találkozása

Iniki stílus: a múlt és a jelen találkozása

Neked is megtetszett?

Szerintem a cipőnek nagyon jó az ár-érték aránya és nagyon jól néz ki. Én már a második pár vásárlása előtt állok! Magyarországon több helyen is kapható, az Iniki Runner már a sneakerbox.hu shopból is rendelhető!

Iniki feketében, gum színű talppal

Iniki feketében, gum színű talppal

vendégblogger

Ezt a cikkeinket vendégszerző írta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×