Túl drága a LeBron és KD vonal?

A Foot Locker-nél csökkenőben vannak a kosaras cipő eladások. „Elsősorban a LeBron és KD termékeknél tapasztalunk alacsony eladásokat. A problémát már jeleztük a Nike-nak” – mondta Dick Johnson, a Foot Locker elnöke és ügyvezető igazgatója. A tovább után részletesebben foglalkozunk a esettel.

kevin_durant_lebron_james

Durant és James egymás ellen (kép forrása: cavsnation.com)

Johnson és mások is a LeBron és KD vonal árazásában látják a fő problémát. A cipők túl drágává váltak a fiatalok számára. A jelenlegi Kevin Durant cipők 180-200 dollár, míg a LeBron-ok 200-220 dollár közötti kiskereskedelmi áron kaphatóak. A Foot Locker bízik benne, hogy eladásaik visszatérnek a régi kerékvágásba, amint a Nike megoldja ezt a problémát. Jonhson elmondása szerint ugyanis Kyrie Irving cipői, illetve Steph Curry fémjelezte Under Armour cipők (kiskereskedelmi áruk 120, illetve 130 dollár) továbbra is jól fogynak.

footlocker

Vajon a Footlocker elég erős piaci szereplő az árazásról való tárgyalásban?

A probléma sajnos nem csak a kosaras cipőket érinti. A jó hír azonban, hogy a Nike hallgatva jelentős partnerére a KD 9-et 150 dolláros áron tervezi piacra dobni június 20-án. Reméljük ez a folyamat nem csak folytatódni, de bővülni is fog több modellre. Ti milyen véleményen vagytok a témában? Megér ennyit a kutatás-fejlesztés, marketing, stb.? Vagy tényleg kicsit elszaladtak az árak?

Hírforrásunk a SoleCollector volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×