Leteszteltünk a Grindot, a Skullcandy új üdvöskéjét

A Skullcandy soha nem készített unalmas cuccokat és az elmúlt években a fejhallgatóik hangzása is új szintre emelkedett. Őszi modelljük a Grind klasszikus formákat hoz és rengeteg színváltozatban elérhető. Az Eero Ettala karrierjét bemutató Ender snowboardos moziból megismert színváltozatot az elmúlt hetekben nekünk is lehetősségünk volt letesztelni. A Grind személyében a Skullcandy talán legkényelmesebb fejhallgatóját ismertük meg és sok részletét is felfedeztük az új modellnek. Teszt és a mi tapasztalataink következnek a folytatásban.

A hegyektől a nagyvárosi betonig

A hegyektől a nagyvárosi betonig

Ami rögtön megtetszett a Grindban az az, hogy a könnyű konstrukció ellenére nagyon egyben van a füles, gondolva itt többek között, de nem kizárólag a fém részletekre a fejpánton és a szuperigényes barna bőr fülpárnákra. Oh azok a barna fülpárnák..:) Ez a Skullcandy modell is cserélhető kábelt kapott, mely L-alakú jack dugóval csatlakozik a fülhallgatóhoz. A kábel borítása henger cipőfűzőre hajaz és jól egészíti ki a füles enélkül is részlet gazdag megjelenését. Finom a tapintása és nehezebben is csomózódik, mint műanyag társai. A modellhez alapból nem jár hord táska, de javaslom, hogy szerezzünk be egyet. A Grind minden szempontból ellenálló, azonban így biztosra mehetünk, hogy ne sérüljön az igényes festés.

A narancs és kék színek kombinációja izgalmas és erre a változatra egy mini grafika is került Eero tiszteletére. A hegy szimbólum felett felkelő nap, minden snowboardos számára szép emlékeket idéz.

Igényes részletek és jobb felül a narancs színű okos kontrollgomb

Igényes részletek és jobb felül a narancs színű okos kontrollgomb

A Grind egyszerre modern és klasszikus. Egy prémium fülesre jellemzően a legújabb technológiák kerültek beépítésre. A fejhallgatóba épített mikrofonon felül a Grindban megtaláljuk a TapTech technológiát is, amivel először az Icon 3-as modellben találkoztunk. Mindez egy könnyen elérhető gombot takar, mellyel hívást fogadhatunk, elindíthatunk, megállíthatjuk és válthatjuk a zenét.

skullcandy grind fejhallgató teszt sneakerboxhu 1

Kis sneakerbox tuning a varrott bőr fejpánton

A Grind a Skullcandy kínálatának talán legkényelmesebb darabja. A fejpánt belső oldalára memória habos betét került, mely felveszi a fejünk formáját. A pánt középső részén vékonyabb a betét, ami segíti, hogy hosszabb viselés után se nyomja meg a fejünket. Kifejezetten okos megoldás! Itt még kiemelném, a fejpént külső részén a bőr anyaghasználatot és a finom varrásokat, ami egy újabb igényes részlet a Grindon. A bőr fülpárnák amellett, hogy nagyon jól mutatnak, teljesen betakarják a fülünket és jól szigetelnek. Közepes hangerőnél otthon, beltérben már nem jönnek be a zajok.

A fülhallgató hangzását leginkább úgy tudnám összefoglalni, hogy simulékony. Nincsenek kiugróan zavaró magasok és kellemesen telített a hangzása. Elektronikus beateknél a dobok szépen szólnak és a zordabb baseline-ok is megszólalnak rendben. Kipróbáltuk sapkán, illetve pulcsin keresztül is és minimális volt az élményvesztés, amellett hogy a mélyebb hangzásból vesztettünk.

A Grind egy ragaszkodó darab, már ami a mozgást illeti. Sajnos havon még nem volt lehetőségünk csúszni vele, de a konditeremben minden mozdulatsornál a fejen maradt. A füles szellőzése a bőr ellenére sem rossz és az edzés végén sem volt ragadós az élmény.

Cserélhető kábelek és extra kényelmes fülpárnák

Cserélhető kábelek és extra kényelmes fülpárnák

Összefoglalva a Grind nagyon jól szól korrekt forint mennyiségért cserébe, könnyű és kényelmes hordani, cserélhető kábellel rendelkezik, igényes fém pántja van és extra menő a designja. Sajnos hordtokot nem kapunk hozzá és a kábelen, illetve a fülesen most nem jutott hely a hangerő szabályozó gomboknak. Ezt a hiányosságot egy kábelcserével azonban meg tudjuk ugrani.

A fenti fülest megtaláljátok a headphones.hu webshopjában, a Skullcandy teljes termékpalettájával egyetemben. A jövőben újabb színek is várhatóak majd a Grindból, de már most is 10 féle változatban kapható itthon!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×