Íme az idei Nike Sneakerboot kollekció – első rész

Tegnap arról számoltam be, hogy milyen volt az idei téli Nike Sneakerboot kollekció bemutatója Moszkvában, ahol egy romos „Elvarázsolt Kastélyban” ismerkedhettünk meg az ismert Nike sziluettek hideg és nedves időre szánt verzióival. Ahogy ígértem, két „epizódban” egyenként megnézzük modelleket, először jöjjenek a képek és részletek a Flyknit Trainer Chukkáról, két Air Maxekről (AM90 és AM95) és a Lunar Force One Duckboot-ról tovább után!

A 2015 téli Nike Sneakerboot cipők első adagja

A 2015 téli Nike Sneakerboot cipők első adagja

Nike Flyknit Trainer Chukka SneakerBoot

A kollekció új tagja az uniszex Flyknit Trainer Chukka Sneakerboot. Dylan Raasch, a kollekció tervezője elmondta, hogy mindenképpen meg akarták őrizni a Chukka rugalmasságát és könnyűségét, de a dupla, gyapjúszálakkal kevert Flyknit felsőrésszel és a felületére szórt Defender Repellent Systems™ vízlepergető réteggel, a jobban tagolt, csúszásgátló talppal és a láthatóságot biztosító sarki fény színben pompázó elemekkel ez a cipő is teljes értékű Sneakerboot. Ebből lesz a legnagyobb színválaszték, az olajzöld és a fekete mellett piros felsőrésszel is érkezik.

'15 téli Nike Sneakerboot kollekció: Flyknit Trainer Chukka Boot

’15 téli Nike Sneakerboot kollekció: Flyknit Trainer Chukka Boot

Air Max 95 SneakerBoot

Az Air Max 95 idén ünnepelte a 20. születésnapját, férfiaknak szánt Sneakerboot változata pedig megőrizte a modell eredeti robosztusságát, amire a magasított szár meg jobban ráerősít. Természetesen ez is hozza a Sneakerbootok hármas szlogenjét „Be warm. Be dry. Be visible”, különlegessége a megnövelt tapadás és a felzippzározható külső réteg a nyelv felső részénél, ami így rásimul a neoprén „belső cipőre”.

'15 téli Nike Sneakerboot kollekció: Air Max 95

’15 téli Nike Sneakerboot kollekció: Air Max 95

Nike Lunar Force 1 Duck Boot

Ez a modell egyik személyes kedvencem. Mivel ennek alapja a magas szárú kosárcipő, az Air Force 1, itt kellett a legkevésbé módosítani az eredeti modellen, hogy egy bakancsot kapjunk. Ádám nemrég már részletesen bemutatta a modell ‘Triple Black’ színállását, itt most csak annyival egészíteném ki, hogy megtapogatva-felpróbálva a cipőt megerősíthetem, hogy méretéhez képest könnyű, és nagyon komolyak az orr-részen azok a kis rücskök 🙂

'15 téli Nike Sneakerboot kollekció: Lunar Force 1 Duckboot

’15 téli Nike Sneakerboot kollekció: Lunar Force 1 Duckboot

Air Max 90 SneakerBoot

Az Air Max 90 már a korábbi Sneakerboot kollekciókban is fontos szerepet játszott, de abban a változatban nem igazán szakadtak el a modell eredeti vonalvezetéstől. Dylan és csapata most jóval bátrabban nyúlt hozzá az AM90-hez, és ahogy elmondta, fogták és megnyújtották felfelé, az eredmény egy jóval bakacsosabb cipő lett (Ádámtól már erről a cipőről is olvashattatok egy részletekbe menő elemzést 🙂 Természetesen a neoprén bélés, a csúszásgátló talp itt is alap, de a ‘Triple Black’ színálláshoz képest a zöld/narancs fényvisszaverő felületei (pl. a Nike pipa) itt „sarki fény” színű, azaz sima ezüst helyett a szivárvány minden színében pompázik.

'15 téli Nike Sneakerboot kollekció: Air Max 90

’15 téli Nike Sneakerboot kollekció: Air Max 90

Tudomásunk szerint valamennyi bemutatott modell kapható lesz novembertől Magyarországon is (a fekete változatokat már most is megtalálhatjátok), amint érkeznek, természetesen mi is szólunk 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×