TSG Evolution bukó teszt vízen

A TSG  protektorait évek óta nyúzzuk, így többször is bizonyította már nekünk a svájci márka, hogy a cuccaik precízen össze vannak rakva és bírják a strapát. Télen Lotus/Gravity bukósisakjukat teszteltük havon, most pedig egy kifejezetten wakeboardozáshoz tervezett bukó landolt nálunk a SetUp Shop jóvoltából. Az Evolution sisak camo változatához megkaptuk a TSG kiegészítő szettjét is, ami nem csak stílusban tudja tuningolni a kupakunkat, de akár ősziesítésre is szolgálhat a hidegebb napokra. Nézzük is meg mit tud élesben a terepmintás prémium modell, mely minden spéciséggel fel van szerelve, amit a protektor iparág ma le tud tenni az asztalra!

Terepminta földön, vízen és levegőben

Terepminta földön, vízen és levegőben

Kezdjük egy kis szakmázással az Evolution bemutatását. Ez a modell a TSG palettájának legismertebb és legkedveltebb bukósisak formáját kapta meg, megfelelő borítással kívül és belül is: külső kemény ABS héja a védelemről, a belső EPS keményhab bélése pedig a csillapításról gondoskodik. Az Evolution tervezésénél kiemelt szempont volt a jó szellőzés, amiről mérnöki pontossággal kialakított légcsatornák gondoskodnak. A bukón összesen 14 nyílás található, ami ideális egy olyan sportnál, mint a wakeboard, ahol fontos, hogy se menet közben, se utána ne maradjon víz a kupakban. Ahogy a TSG-től megszokhattuk itt is 2 különböző méretű gyorsan száradó szivacsbetét szettet kapunk a sisakhoz, amivel precízen a fejméretünkhöz szabhatjuk.

Gyorsan száradnak és finoman illeszkednek a betétek

Gyorsan száradnak és finoman illeszkednek a betétek

Designban széles a választék Evolutionből az egyszínű modellektől a pöttyös és csillag mintás változatokig, mi mégis maradtunk a klasszikus camo színnél, amit talán sosem fogunk megunni. Van egy másik Evolution modell ami mellett azonban nem lehet szó nélkül elmenni!:) A Blackboard változat felülete az iskolai táblákéra hajaz és a legnagyobb extra benne, hogy krétával írhatunk is rá! Ha nem akadna otthon krétánk akkor persze a bukó dobozában is találunk egyet az első alkotásokhoz. Minden nap más bukónk például így lehet!

Camo tervrajzok

Camo minden szögből

A bukó elején és hátulján is fém hatású TSG logó jelzi, hogy prémium cuccal állunk szemben és nem csak a design sikerült erősre. Sok rider zavarónak tartja a sisak viselését, de ők valójában azok, akik nem találták még meg maguknak az ideális és minőségi bukót. Az Evolution alacsony profiljának és a fejet pontosan körülölelő formájának köszönhetően kisebb mérettel tud komplex védelmet nyújtani. Így nem kell lemondania azoknak sem a profi protektorról, akiket zavarnak a rohamosztagos túlméretes fazonok.

Az Evolution már első viseletre is könnyű és kényelmes, érdemes lehet emellett az elején a betéteket próbálgatni menetenként, hogy biztosan ne lötyögjön, vagy csússzon le a bukó később. Az oldalpántok gyorsan beállíthatóak és külön praktikus a csat mellett található szilikon gumi, ami könnyen mozgatható, mégis a helyén tartja a pánt lelógó végét, ami így nem fog össze-vissza csapkodni menet közben (akik most valami light porno jelenetet fantáziáltak, azok eleve romlottak és a pokolra kerülnek (mint mi) 😉 Nekem gyorsan sikerült úgy belőni, hogy laza pántokkal is rendben a fejemen maradt minden esésnél, így ezzel biztosan nem lesz gondja senkinek. A formának köszönhetően a bukó szépen lenyúlik hátul, így a begyűjtött backside skorpióknál is megúszhatjuk a rándulást és a napokig tartó nyakfájást.

Kiemelt védelem a tarkón is

Kiemelt védelem a tarkón is

Mega feature az Evolution esetében, hogy tartozékként kapható hozzá fülpárna és sild kiegészítő is. A sild abszolút stílus elem és nagyon jól áll az Evonak. A belső és a külső bélés közé tudjuk befogatni és itt azt javasoljuk, hogy ha van rá mód valamilyen extra ragasztóval is érdemes lehet rögzíteni. Bár nekünk az egy hónapos használat közben csak kétszer esett le csúszás közben, mégis így biztosan nem fogjuk elhagyni (a vízen fennmarad ő is és a fülpárnák is)! A fülpárnák elsősorban a dobhártya sérülések elkerülését szolgálják a nagyobb eséseknél, azonban a hidegebb hónapokban kifejezetten jól jönnek. Ilyenkor szeptemberben például jól védenek a menetszéltől és melegen tartják a fülünket.

Az ördög a részletekben: stílusos sild, könnyen állítható pántok és gyorsan feltehető fülpárnák

Az ördög a részletekben: stílusos sild, könnyen állítható pántok és gyorsan feltehető fülpárnák

Összefoglalva az Evolutionnél csilliónyi színből választhatunk, egy extra kényelmes sisakról van szó, ami rettentően alaposan lett megépítve, hogy minden esésnél védjen minket. Egyetlen ellenérv az lehet, hogy a nap végén még mindig sokaknak zavaró a bukósisak viselése, de ezt meg felejtsétek el de azonnal és nézzétek meg ezt a videót tanulságként BOOM:D

Gyorsan állítható pántok

Minőségi anyaghasználat jellemző az Evolutionre, mind a műanyag részek, mind a pántok esetében

A TSG itthon is megvásárolható bukósisakjait keressétek a SetUp Shop webshopjában, ahol még több wakeboardos és egyéb protektort is találtok.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • najlepszy sklep szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, marvelous blog layout! How long have you ever been running a blog for? you make running a blog look easy. The entire look of your web site is excellent, let alone the content! You can see similar here sklep internetowy
×