TSG LOTUS bukó teszt

Bizonyára tudjátok, hogy egyes országokban síelés, és snowboardozás során a bukósisak használatát már kötelezővé tették. Egyre többeken látni ezt az alap protektort emellett is és egyre jobb és jobb designokkal és technológiával készülnek a menőbb változatok. Éppen ezért gondoltuk, hogy a piacon elérhető egyik csúcsmodellt elvisszük egy körre a TSG palettájáról. Nem vagyok egy nagy bukó fan, csak akkor szoktam hordani, amikor nagyon muszáj, de ezzel a termékkel kapcsolatban nagyot csalódtam… méghozzá pozitívan! A folytatásban bemutatkozik a Lotus!

TSG Lotus, minden freestyle chicknek szeretettel

TSG Lotus, minden freestyle chicknek szeretettel

A TSG-ről röviden annyit, hogy 1988-ban alapította a céget egy core extrém sportoló csapat, akik első körben saját maguk részére kezdték el a gyártást, mert nem találtak elég jó minőségű védőfelszerelést a piacon. Mára küldetésük, hogy a világ legstílusosabb, legkényelmesebb, legdizájnosabb és természetesen legbiztonságosabb protektor – és bukósisak gyártójává váljanak. A sneakerbox Snowcampen VEP crash pantjüket is beteszteltük és nagyot jött a parkban. A Lotus bukó a TSG Gravity modelljének kifejezetten csajokra szabott változata, mind kialakításban, mind megjelenésben. A bukó tesztelése 7 napos volt, és szintén Franciaországban történt, napi 6-8 órás snowboardozás alkalmával.

Piros és sárga jól egészítik ki egymást

Piros és sárga jól egészítik ki egymást

A bukó a plüss fülpárnáknak köszönhetően extra meleg és a belső bélés kellemes tartást ad neki. A párnák kívülről bőr borítást kaptak, így ha jegesebb, durvább területen esünk, akkor sem szakad. A szellőzésre nem lehet panasz, én személy szerint sapkával hordom a bukóimat és még így sem volt probléma a túlzott fűtés, a zárt beizzadós feeling elmaradt. A belső hungarocell szigetelést előszeretettel használja a TSG és vastagsága nyugalommal tölti el a ridert minden csúszás előtt. Igen nagyot kell ahhoz firkálni, hogy ez a réteg sérüljön, inkább a ragasztásuk tudja elengedni magát nagyritkán. A belső szivacsborítás természetesen cserélhető, így maximálisan testre szabható fejméretünk szerint. Méretenként két bélést kapunk a bukóhoz, így a mi teszt modellünkhöz egy XS és egy XXS szett tartozott. A bukó hátulsó oldalán egy patentos szemüveg pánt rögzítő található, így egy nagyobb esésnél, amikor akár a szemüveg is elmozdul sem hagyjuk el azt.

Hátsó rögzító csat fixálja a googlet

Hátsó rögzító csat fixálja a googlet

A Lotus csajos színvilága és virágmintái nagyon bejöttek, illetve ami a legfontosabb, hogy nincsen vízfejed tőle, ha felveszed. Szerintem minden lány úgy van a bukóval is, mint a cipőkkel: az első kérdés, hogy nem nagy ebben a lábam? A Lotus esetében a fejem:) A bukó alacsonyan ül meg a fejünkön, amit nem a védő réteg vékonyításával, hanem az enyhén széles profilkialakítással ért el a TSG. A kompakt méret mellett könnyű modellről beszélhetünk, 520 grammos súllyal rendelkezik  a Lotus és a meleg bélések ellenére sem éreztem igazán a súlyát csúszás közben. Az állpánt piros színét külön finomságként megemlíteném, a pánt itt is puha borítást kapok, akár csak a fülpárnák esetében.

Meleg fülpárnák a rózsák tövében

Meleg fülpárnák a rózsák tövében

A TSG itthon is megvásárolható bukósisakjait keressétek a SetUp Shop webshopjában, ahol még több snowboardos protektort is találtok.

vendégblogger

Ezt a cikkeinket vendégszerző írta.
×