A hype folytatódik – YEEZY

Úgy tűnik most már tényleg nem kell tovább várni a legújabb Yeezy-re. A sportszergyártó új, a hype a régi. Kiszivárgott fotók, Grammy-díjátadó, és a magyar vonal. Minden, amit tudni érdemes a tovább után!

adidas_yeezy_3_1

Az első kiszivárgott képek egyike

Még tavaly novemberben bukkant fel az első állítólagos kép a cipőről, amit akkor mindenki fejcsóválva fogadott és az mormogta magában ez biztos nem az… Akkoriban novemberi megjelenésről beszélt maga Kanye is.

adidas_yeezy_3_2

A tavaly kiszivárgott modell. Sok változást nem fedezhetünk fel. (forrás: complex.com)

Az elmúlt hetekben több kép is előkerült, főleg Kanye közeli embereihez tartozó Ibn Jasper Instagram oldalán. Majd Kanye lábán is feltűnt az új Yeezy, és ezúttal Kim Kardashiannal karöltve igázták le az internetet.

adidas_yeezy_3_kanye_kardashian_1

Kanye és Kim Kardashian

Majd hétvégén jött a Grammy-díjátadó, ahol Kanye a – Nike Yeezy-hez hasonlóan – a nagyközönség előtt is bemutatta új kreálmányát.

adidas_yeezy_3_kanye_kardashian_2

Kanye és Kim a Grammy gálán

A cipőt most már személyesen is szemügyre lehet venni. Mármint annak, aki épp New York-ban jár. Az adidas ottani boltjának kirakatában már megtekinthető a modell, aminek a nevét is tudjuk Kim Kardashian Instagramjának hála: adidas Yeezy 750 Boost.

adidas_yeezy_3_3

A new york-i adidas bolt kirakata (fours: @kickposters)

A kollekciónak természetesen külön honlapot is szenteltek, ami kevesebb, mint 3 napon belül aktív lesz. Az adidas elmondása szerint új app-juknak köszönhetően mindenki jó eséllyel indul a cipő megszerzésére irányuló harcban február 14-én. Mert ne legyenek kétségeink, a negatív fogadtatás ellenére pillanatok alatt elkapkodják a kollekció darabjait. Pláne, hogy bár Kanye korábban azt ígérte a Nike modellekkel ellentétben az adidas-ok nem lesznek limitálva, mégis csak 9000 pár kerül a boltok polcaira az első körben. Bár a cipő beszerezhető az alkalmazás nélkül is, nem kis szerencsével persze: csupán össze kell futni Kanye-val a reptéren lábunkon egy Nike-val:


Mi magyarok mindenhol ott vagyunk a világban, miért pont a Yeezy hype-ból maradnánk ki? Nos, nem más ország, mint szülőhazánk adidas honlapjára került ki véletlenül a Solar red Yeezy Boost terméklapja. Mit is mondhatnánk? Nem így szerettünk volna felkerülni a világ sneaker térképére. De legalább kicsit „híresek” lettünk 🙂

adidas_yeezy_3_4

A híres/hírhedt termékoldal

Bevallom, engem is elkapott a hype és a magasra korbácsolt elvárások miatt kicsit csalódottnak érzem magam. Még akkor is, ha az adidas köztudottan a divat világába akar betörni ezzel a kollekcióval. Ott meg ugyebár mások a játékszabályok, a beharangozott 350 dolláros ár pedig meglehtősen alacsony – bár a resellerek bizonyára ezúttal is busás haszonnal fognak megválni a Kanye tervezte cuccoktól… Én azért titkon reménykedek benne, hogy az adidas és Kanye csak etet bennünket és ez a cipő a kollekció egyik egyszerűbb modellje. Az igazi nagy durranást pedig még titkolják. A remény hal meg utoljára, nemde?! 🙂

Nektek hogy tetszik a cipő, mit vártok a kollekciótól? Alakítsunk ki egy egészséges diskurzust a témáról!

 

 

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×