Kamu Facebookos cipőrendelő oldalak

Sajnos az utóbbi években Magyarországot tömegesen árasztották el a hamis cipők. Nyilván nagyon sokan szeretnének márkás cipőkben mászkálni, de sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy besétáljanak az üzletbe és kiperkáljanak 30 000+ forintot egy pár cipőért. Ilyenkor van, hogy megpróbálnak „okosba” szerezni ilyen cipőt, és látszólag könnyű dolguk van: a számos „egyenesen a gyárból rendelő, akciós webshop” és az apróhirdetésekben nyomuló eladók mellett most már a Facebookon is tömegével lehet cipőrendelés oldalakat találni, ahol „akcijósan” lehet Air Maxet, Roshe Runt és Jordant vásárolni. El kell hogy szomorítsuk azokat, akik fellelkesednek ezen oldalak láttán, ugyanis itt kivétel nélkül hamis, kamu cipőt árulnak. Olvass tovább, hogy téged ne verhessenek át cipőrendelés során!

Kamu Facebook rendelős oldalak - te ne dőlj be!

Kamu Facebook rendelős oldalak – te ne dőlj be!

Korábbi, a kamu webshopok felismerését segítő cikkünk legtöbb megállapítása itt is igaz: A rendelős Facebook oldalaknál is ugyanaz megy a háttérben: miután te leadtad a rendelésedet, az eladók továbbítják azt az olcsó hamisítványt áruló kínai kamuwebshopoknak, és közvetlenül hozzád érkezik (ha érkezik) a cucc. Az is ugyanaz, hogy az eladók csak egy e-mail címen vagy telefonszámon elérhető (ha elérhetők), ami pedig nem sok, ha gondod akadna a megrendelt cipővel, márpedig a kamuval akadhat bőven…

Ilyenek az „eredeti” Facebook oldalak:

A legtöbb igazi webshopnak, üzletnek is van Facebook oldala, itt ugyanaz a név mint a shopnak/üzletknek, a névjegyben fel van tüntetve a shop webcíme, címe, többi elérhetősége. A rendelést pedig nem a Facebook oldalon kell leadni, hanem az oldalon vagy az üzletben, a Facebookon csak híreket, képeket töltenek fel az új modellekről, akciókról.

Így ismerheted fel a kamus Facebook oldalakat:

A kamukat áruló Facebook oldalak mind egy kaptafára épülnek fel:

A nevük lehet szögegyszerű, például „Olcsó Ruhák Airmax” vagy egy kicsit fantáziadúsabb, pl. „Nike Factory”, de a lényeg ugyanaz. Néha közösségi, vagy rajongói oldalnak álcázzák őket, és belinkelik az igazi márkaoldalakat, ez is csak a megtévesztést szolgálja.

A névjegyben nIncs feltüntetve elérhetőség, cím, csak egy e-mail cím vagy egy telefonszám, amin leadhatod a rendelésedet. Néha egészen vicces címek vannak megadva, például „A Nyugatinál”.

A termékeket képgalériaként vagy posztként töltik fel, és rendelni hozzászólásban, Facebook üzenetben vagy e-mailben lehet. Az árak itt is árulkodóak, nagyon „akciósak” sokkal a megszokott üzleti ár alatt vannak. Néha meg van indokolva, azért ilyen olcsók,mert  „ezek egyenesen a gyárból jönnek”, meg „nincs rajtuk bolti haszon” és egyéb mellébeszélés, de ezek ugyanannyira kamu dumák, mint maguk a cipők.

Ismerd fel a kamu Facebookos cipőrendelős oldalakat!

Ismerd fel a kamu Facebookos cipőrendelős oldalakat!

Ha van néhány ezer lájkoló, az se tévesszen meg, ez nem elégedett vásárlók száma, valószínűleg inkább a kamushopot lájkoló kamufelhasználók, vagy simán csak megtévesztett emberek.

Ugyanaz igaz a hozzászólásokra is, a dicséreteket, az elégedett vásárlói véleményeket egy-két kamuprofillal könnyedén meg lehet csinálni. Bár a hozzászólások helyesírásából azt is látni, hogy olyan sötét emberek is kérdeznek/írogatnak ezekre az oldalakra, akiknek valószínűleg fel sem tűnik, hogy hamis cipőt kaptak 😀

IQ Harcosok Klubja :D Ugye te nem dőlsz be ilyen könnyen? ;)

IQ Harcosok Klubja 😀 Ugye te nem dőlsz be ilyen könnyen? 😉

Hogyan lehet biztonságos a cipőrendelés?

Végezetül ne feledd, nincsenek csodák: ezeken csak oldalakon kivétel nélkül hamis cipőt találsz, amiket olyan emberek „közvetítenek ki” neked távol-keleti kamushopokból, akik eldobhatós e-mail címek és telefonszámok mögé bújnak, és természetesen semmilyen garanciára, számlára, semmire sem számíthatsz. Vagy kapsz valamit, vagy nem. Vagy az jön meg, amit kértél vagy nem. Egyvalamiben lehetsz csak biztos, hogy nem igazi sneaker lapul majd a dobozban.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×