Halloweenkor visszatérhetünk a jövőbe!

Napjainkban sokminden hat az öltözködésünkre. Divat, zenei irányzatok, véleményvezérek, de még akár a filmek is. Utóbbiak közé tartozik a 80-as évek kultikus trilógiája, a Vissza a jövőbe. Sokunk kedvenc filmje óriási hatással volt/van a sneakerheadekre a második részben feltűnt önbefűzős Nike Mag miatt. Ha sokalltad a több ezer dollárt egy Magért, most nézz a tovább mögé!

back-to-the-future-2-nike-mag-replica_1

“Nike” Mag a Halloween Costumes jóvoltából

A márka híres tervezője, Tinker Hatfield az interneten lett figyelmes egy petícióra, amiben rengetegen látták volna viszont a filmben feltűnt extravagáns cipőt a való életben is. Így szokatlan utat bejárva a shoe a filmvászonról átkerült a fogyasztói piacra. Vagyis majdnem. 2011-ben a Nike elárverezett 1500 párat az eBay-en. A bevételt a Martyt alakító, és sajnos Parkinson-kórban szenvedő Michael J. Fox alapítványának ajánlották fel. Az “eredetihez” képest annyi a különbség, hogy ez a cipő még nem rendelkezik az önbefűzős rendszerrel. Ezt az újítást 2015-re ígérik a Nike mérnökei – ahogy a filmben is történt.

nike-mag

Nike Mag (kép forrása: coolhunting.com)

Az online aukció és az elképesztő hype sajnos szinte lehetetlenné tette, hogy átlagembrek is hozzájussanak az ikonikus cipőhöz. Most azonban minden lehetőség adva lesz: a Universal stúdió engedélyével ugyanis a Halloween Customes piacra dobja a pipa nélküli változatot, a Nike Mag-hez képest nevetséges, 99 dolláros áron. Sajnos ugyanúgy nincs benne önbefűzős rendszer, mint drágább testvérében. A jelmezekre specializálódott gyártó egészen korrekt replicát rakott össze. Nektek megérne ennyit, hogy Halloween-kor Marty McFly-nak öltözhessetek? Vagy akár utcára is felvennétek?

back-to-the-future-2-nike-mag-replica_2

“Nike” Mag a Halloween Costumes jóvoltából

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×