Electric snowboard és síszemüveg szemle 2013

A snowboard és sí-szezon megérkeztével már itthon is lehet csúszni, a környező országok pedig szintén gőzerővel készülnek a januári-februári csúcsra. Az Electric technikai szemüvegeiről már többször is olvashattatok nálunk, mivel a Procrossnak köszönhetően már egy ideje itthon is kapható a Volcom szemüveg márkája széles választékával. Idén is szemügyre vesszük a hazai kínálatot, a folytatásban tehát következzenek a legjobban sikerült és itthon is megvásárolható modellek.

[caption id="attachment_23850" align="aligncenter" width="620"]Electric sí és snowboard szemüvegek Szemle napjaink talán legtrendibb technikai szemüveg gyártójától[/caption]

Az Electric szemcsik elnevezése igazán megkönnyíti a modellek besorolását, mivel az EG (= Electric Goggles 🙂 rövidítés után következik a szemüveg típusszáma, amit ha kiegészítünk az s minősítéssel (speherical), akkor a nagyobb – szférikus – látótérrel rendelkező modellekről beszélhetünk. Az EG számozásokon kívül még a R.I.D.S jelzőt találhatjuk sok esetben a modell névben, mely a Riderek Inspirálta Design Sorozatot hivatott jelezni. Ez az Electric kiemelt signature kollekciója a csapat riderei által inspirált grafikákkal. Az itthoni kínálat csekkolásakor megkértem Lackót, a Procross házi Electric szakértőjét, hogy segítsen kiválasztani a leginkább említésre való darabokat a teljesség igénye nélkül, mivel a fullos itthoni kínálat közel 50 modellből áll:)

Electric snowboard és sí szemüveg szemle

Nem csak erre a planétára tökéletes viseletes:)

Első modellünk az EG1, mely letisztult, praktikus vonalakkal rendelkezik. A rugalmas hőformázott, az arcodra három szivacsréteggel felfekvő keretet állítható hosszúságú pánttal rögzíthjük. A szemüveget sisakkal párosítva is tudod használni és ez a tulajdonság minden további Electric modellnél is megtalálható. A párásodásnak és a kisebb karcoknak is ellenálló szférikus, polikarbonát anyagból készült lencse – legyen bármilyen színű, illetve polarizált vagy sem – 100%-os UV védelmet nyújt a szemednek. A szemüvegekhez bónusz lencsét kapunk, így a naposabb időre egy tükrös, míg a borult viszonyokra egy világos, sok fényt átengedő lencse is jár hozzájuk. Az EG1 itthoni kínálatából Peter Line camouflage mintás modellje üde és játékos színfolt, mely egy egyszínű sötétebb kabáthoz például tökéletes választás. A szemüveg pántján töltényhüvelyek és a “Born to kill” felirat tökéletesen passzol a terepmintához, de, ahogy azt egy Peace kitűző is hirdeti a pánton: csúszni is békességben az igazi. Az Electric jelzés csakúgy, mint a katonai rangjelzések felvarróként került a pántra. Az EG1 modellek típustól függően 22.600,- forinttól elérhetőek.

Electric sí és snowboard szemüvegek

Itthon is kapható EG1 modellek

Az EG2 és EG2.5 modellek szélesebb profillal rendelkeznek, mint az EG1. Az ő esetükben a keret vékonyabb, míg a lencse jóval nagyobb felületű. Az EG2.5 a szűkebb változat, így a lányoknak jobban illeszkedő viselet lehet. Azoknak, akik a szemüveget felvéve korlátozva érzik magukat a látásban kíváló választás mindkét típus, mivel a keretet is alig látni a  kifelé tekintve. A  keret extra rugalmas, így egy pechesebb esésnél is védi az arcunkat, minthogy megnyomná. Találunk közöttük egyszínű fekete és kék darabokat is, ha összetettebb mintára vágyunk, akkor pedig a backcountry specialista freeskier Tanner Rainville, vagy a szegecsekkel kipattintott Cheryl Maas modelleket ajánljuk a R.I.D.S. szériából. Cheryl amúgy az első pro snowboardos hölgyemény, aki versenyen beadta a 900-at, így méltán kapott signature modellt az Electricnél. Az alap modellek 31.900,- forinttól kaphatóak a felső kategóriás típusból, míg a  signature modellek 36.900,- forinttól elérhetőek.

Electric sí és snowboard szemüvegek

Signature és alap modellek az EG2 és EG2.5 palettáról

Az Electricél az EGB modellek képviselik a belépő kategóriát és 15.400,- forintért már megvásárolhatóak. Ezek a szemüvegek hengeres (cylindrical) lencsével készülnek. A dupla lencse, a páralepergető és a karcolástűrő réteg természetesen mind bele lettek pakolva az alap modellbe is. A szögletesebb formát kedvelők számára az EGB modellek ideális választást jelentenek, a korábbi modellekhez képest élesebb keret kialakítás, mely az Electric szemüvegektől megszokott rugalmassággal párosul. A színek közül nekünk a földönkívüli-foszforeszkálós hatású modell volt a kedvencünk, de a homogén változatok, mint a hófehér, vagy a piros is jót jönnek élőben. Az EGB modellek nagytesója a 2-es változat. Az EGB2 modelleknél igyekeztek a hengeres lencsék méretét, lehetőségeit a maximumra kitolni, hogy minél nagyobb látótered lehessen, jó ár-érték arányban. A prémium megjelenésű EGB2-es változatok 24.900,-tól kaphatóak.

Electric sí és snowboard szemüvegek

Karakteres sziluett az EGB és EGB2 modellek esetében

 Az Electric snowboard és síszemüvegeket teljes választékát megtalálod a Procross üzletében a Margit körúton, a Mammuthoz közel, illetve webshopjukban az aktuálisan elérhető összes modell megvásárolható. Hamarosan több márkára kibővített szemüveg szemlénket is olvashatjátok online hasábjainkon:)

Electric snowboard és sí szemüveg szemle

Andreas Wiig háromszoros X-Games bajnok is az Electric csapatát erősíti

 
 
 
https://www.sneakerbox.hu/2012/03/05/electric-snowboard-es-siszemuveg-szemle/]]>

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×