Dóra Szebi freeski interjú és Supra cipőcsekk

Szebivel az idei OSG-n ütköztünk először, a sneaker street stlye fotókhoz szúrtam ki a Supra cipőjét. Aztán szó szót követett, és kiderült, hogy van ott még több, ahonnan ez jött 🙂 No meg az, hogy Szebi a Freeski Maffia freesí krú ifjú tagja, úgyhogy mindkét témában elbeszélgettünk 🙂 Hó és szabad stílus, Suprák minden mennyiségben, és egy cipőbirodalom a tovább után 😛

Cipőcsekk Dóra Szebivel

Cipőcsekk Dóra Szebivel

Mi jut eszedbe arról, ha azt mondom „stílus”?
Szeretem a laza dolgokat, és ha valakinek van stílusa, ami az ő sajátja és meghatározza őt. Mindig igyekszem variálni a dolgokon, hogy ha valaki szembejön velem az utcán, akkor az jöjjön le neki, hogy nekem van stílusom.

Mikor lett meg benned az igény így a stílus iránt?
Most töltöttem be a tizenhetet, és olyan három éve kábé. Akkor éreztem, hogy így már kinőnék a gyerekes dolgokból, ekkor kezdtem el menni a divat felé. Rockerként kezdtem, szöges öv, fekete csőgatya, bakancs. Aztán deszkás, letolt gatya, stb.

Mióta síelsz?
Három éves korom óta, apukám nagy síelő, évente hatszor-hétszer jártunk síelni, teljesen a részemmé vált. A snowboardot is próbáltam, de nem jött be, hogy össze van kötve a lábam. De ettől még szívesen lógok a boardos haverokkal 🙂

Szebi trick name @ xy (Fotó: zq)

Szebi front flip @ Mátraszentistván 

És mi tetszett meg a freesíben?
Ez a szabad stílus, azt csinálsz, amit akarsz… Láttam, hogy ugrálnak a parkokban, meg én is becsúsztam elemeket – carving léccel, amit nagyon szégyellek utólag 😀

És hogy állsz Freeski Maffiásokkal?
Csanaky Petkóval egy iskolába jártunk, vele meg Tóth Dix Ádival is összehaverkodtunk,  és én is elkezdtem komolyabban is ráhangolódni a freeskire. Tanítottak engem szóban és gyakorlatban, és így összehaverkodtam a Maffia többi tagjával is.

Freeski Maffia chill session @ Dachstein Summer Camp

Freeski Maffia chill session @ Dachstein Summer Camp

Vannak most még rajtad kívül „padavanok” az FSM-ben?
Igen: Jordán Belián, Elek Ákos és a Kirkó – Tóth Kristóf, Dix tesója. Volt nyáron a Summer Camp és nagyon sok tehetséges fiatal van, akik iszonyat durván kezdik el ezt a sportot.

Mi most a legkomolyabb trükk, amit be tudsz adni?
A frontflip, ezzel nyertem meg a 2012-es Make Some Noise versenyt Mátraszentistvánon. Sokkal erősebbnek éreztem a mezőnyt magamnál, és arra gondoltam, hogy olyat kellene, mutatnom, amit aznap a versenyen még senki. Abban a szezonban  próbáltam rá másodjára, az előző próbálkozásomkor ráestem a csigolyámra… rámentem, meghúztam és amikor sikeresen letettem, azt hittem álmodom! Mindenki meglepődött, hogy húztam egy előrét, mikor a hármasaimat ilyen koordinálatlanul forogtam. Azóta már simán megvan az 540, és ha nagyon odafigyelek akkor a 720-is. Ezek megtanulásában sokat segített, hogy trambulinon kigyúrtam az ugrásokat!

Szebi @ Make Some Noise Mátraszentistván

Szebi @ Make Some Noise Mátraszentistván

Kedvenc síterep és szpot?
Nagyon szeretem Stuhlecket, a Blue Tomaton nagyon jól össze rakta: nagyon jók a downrailek, a boxok. Az ugrók nem nagy durranások, de az osztrákok egyébként nagyon rendesen shapelnek és tartják karban a parkot. A másik nagy kedvencem az Absolut Park Flachauwinkelben, még a Betterparkot is szeretem Hitertuxban.

Szebi TRICK NAME (Fotó: Bleyer Ádám / Precíz Photography)

Szebi 360 boxslide (Fotó: Bleyer Ádám / Precíz Photography)

Most milyen szettel csúszol?
2012-es Atomic Punx lécekkel, Overload sícipőben. A gatyám Fundango (kantár fent, gatya lent 🙂 és egy majdnem térdig érő FASC pulcsiban csúszom – amikor jó az idő. Ha hidegebb van, akkor a DC kabátomban.

Szerinted milyen egy jó freesí cipő?
Ami kényelmes és alkalmazkodik a lábadhoz. Ne  nyomjon és feszítsen. A mostani sícipőm pont ki van könnyítve ilyen gumikkal, és van benne valami mozgástér. A sícipőknek persze alapból mereveknek kell lenniük, hogy amikor beleérkezel, vagy beledőlsz egy trükkbe, akkor ne forduljon ki a lábad és a léc.

Szebi szettje

Szebi szettje

Térjünk át a sícipőről a sima cipőkre. Elnézve ezt a hadsereget itt kérdezem: te gyűjtőnek tartod magadat?
Megszállottnak 🙂 Ha van felesleges pénzem, kinézek egy új cipőt.

És mióta van ez így?
Három éve. Először deszkás cipőim voltak, pl. Circa, DC… és akkor egyszer elmentem gatyát nézni, és a Garage-ban megláttam ezt a barna Skytop II-t. 😀 Nagyon drágán vettem, de nem tudtam ellenállni neki… Aztán rákattantam és mindig mentem be, hogy vannak-e újabb modellek, vagy különlegesek. A második a lila TK Society-m volt. Most 12 pár Suprám van.

Szebi teljes Supra seregszemléje :)

Szebi teljes Supra seregszemléje 🙂

Látom neked is a magas szárú cipők jönnek be. Csak a Supránál vagy mindig?
Mindig, a Nikejaim is azok. Na, de egyre jobban beleestem a Suprákba, 3-4-5, és egyre több lett…  Amikor egyszer nyaralni voltunk Los Angelesben, egyszercsak megláttam a Factory 413-at, „A” Supra boltot… Bementem és azt a mindenit… csak álltam és néztem a sok Suprát… ott vettem a szürke Skytop II-t, ezt az aranybarna bakancs stílusú Vaidert  és a Snowflake TK Society-t. A Snowflake volt drága, de a többit meg lehetett kapni már 100-120 dollárért, ami átszámítva jóval olcsóbb, mint itthon.

Supra Skytop II

Supra Skytop II * Katt a teljes galériához!

Supra TK Society - cyan talppal

Supra TK Society – cyan talppal

A Snowflake a kedvenced? Erről mi is írtunk anno, nem gondoltam volna, hogy élőben látok majd ilyet…
Igen, abszolút ez a kedvencem. Nagyon megnézik az utcán, de nem ezért imádom, hanem mert nagyon kényelmes. És van vele egy sztorim is… most mikor kinn voltunk Murauban Belián barátommal, kitaláltuk, hogy lecsúszunk a végig a pályán, de cipőben. Ő is a Suprájában csúszott le, én meg ebben a Snowflakeben. Ami hihetetlen, hogy egy csepp hó nem ment bele a cipőbe 🙂

Supra TK Society "Snowflake"

Supr[voter id=’8′ name=’Supra szavazás’]a TK Society „Snowflake”

Egyébként van még itt egy pár különleges darab, ami biztos, hogy nem jön szemben az utcán itt Magyarországon, például ez a lila aranyláncos is…

Hát igen, mondjuk én ezt biztos fel nem venném, ez nekem már nagyon blingbling 😀
Mondjuk úgy, hogy kuriózum 🙂 Ez egyébként az Amigo modellnek egy „továbbfejlesztése”, az aranylánc csak kiegészítés rajta.

Erről a fehér TK-ről, az öregített bőr felsőrésszel, meg szintén írtunk…

TK Society - fehér öregített bőr felsőrésszel

TK Society – fehér öregített bőr felsőrésszel

Igen, ezt szeretem nagyon, meg ezt a piros TK Society-t is, ezt is nagyon meg szokták nézni az utcán.

Supra TK Society - vörösesbordó színben

Supra TK Society – vörösesbordó színben

Úgy látom, hogy a Suprák vannak itt abszolút többségben, de van itt ez a Nike Dunk is…
Igen, ezt is szeretem, ráadásul ez is egy limitált, őt még a Suprák előtt volt meg, ez már négy-öt éves is megvan.

Nike Dunk High - egy limitált darab

Nike Dunk High – egy limitált darab

És ha már Nike, akkor itt ez az Air Max, amit most nagyon szeretek. Most vettem itthon a a BpShopban. Kényelemben van különbség a Supra és a Nike között, ez az Air Max sokkal kényelmesebb, meg nagyon össze van rakva. Az első Supráimnak például már nagyon el van kopva a sarka.

Nike Air Max

Egy kellemes és sportos Nike Air Max

Ha csak egyet tarthatnál meg a cipőid közül, akkor melyik lenne az?
Hűha… a piros és a Snowflake TK Society között vacillálok 🙂 Inkább a Snowflake… az nőtt a leginkább a szívemhez, meg talán ezt lehetne a legtöbb cucchoz felvenni.

Szebi, köszönjük, hogy körbevezettél minket a cipőbirodalmadban 🙂

[voter id=’10’ name=’Szebi Supra 2′]

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×